Seiko SKX007 - Hlavný index lunety nelícuje s indexami na ciferníku

  • Zdravím. Kúpil som si cez internet hodinky Seiko SKX007J a všimol som si, že sa mi nedarí nastaviť hlavný index lunety na 12 hodinu. Vždy ten hlavný index lunety cvaká medzi indexami na ciferníku. Nedá sa to nejako spraviť, lepšie nasadiť lunetu? Alebo je zle nalepená čierna páska s dielikmi a neurobím s tým nič. Na fotkách na nete sa nedá moc identifikovať, či je to bežná vec. Ja viem, že sú to lacné hodinky, ale predsa som dal za ne 230 euro s poštou po prepočte. V USA to majú za 125-150 euro, ale radšej som zvolil kúpu z VB, aby som neplatil daň a clo a zvolil som radšej tú japonskú verziu, ale to je asi jedno. Proste sú to Seiko z tých najlacnejších, tak čo asi čakať že? Ono s týmito lunetami mám veľmi zlé skúsenosti. Mal som podobné Casio a tam tiež bola luneta nasadená nanič, zažil som to aj na Omegách, ale nie až takto výrazne. Jedine Traser Super Sport, ktoré ma vyšli zhruba rovnako ako Seiko, tak tie mali najlepšiu lunetu. Pevná, silno cvakala a išla presne. V poslednej dobe je to z eshopov samý zlý kup až ma to frustruje. Pred polrokom som kúpil Gshocky a šikmooký mi ich zase poslal s defektom. Mali nakrivo ten rámček, kde je dátum. iPhone - trochu odstával predné sklo v spodnom rohu. Zrejme títo eshop predajcovia to budú asi vždy zneužívať a vedia, že to človek nepošle nazad alebo čo. Ale kde inde si môžem pozrieť Seiko naživo a kúpiť? Lebo fakt sa mi moc tie hodinky nechce posielať nazad do VB. No tak trochu som sa vyplakal. :) Vďaka

  • Stava sa to aj u lepsich znaciek, nic si z toho nerob. Opravit sa to da - vymontujes lunetu, odlepis vlozku, nasadis lunetu, nalepis vlozku presne. Budes k tomu asi potrebovat novu obojstrannu pasku, alebo nejake vhodne lepidlo. Pripadne zaniest hodinarovi (nie menicovi bateriek) na SK, mal by to zvladnut za 10min :)

  • je to tak, proste seiko je masovka, stovky modelov, miliony kusov, kto ma cas na nejake detaily... :grr:
    neviem ci je to len mytus, ale seiya (predajca seika) mal vraj na svojej stranke uvedenu info, ze pri niektorych modeloch nemusia presne licovat indexy, ze to neni swiss... :mrgreen:

  • Ešte dodám, že v tej lepšej situácii by luneta mala urobiť 120 klikov a čítal som, že niekomu to robí iba 60 klikov. U mňa je to také divné. Mne to robí akoby 2 kliky naraz. :) Proste masovka. Seiko už asi viac nie. Ešte aj s tým značením 007k, 007j je to pekný chaos. Ževraj tie "j" vôbec nie sú robené v Japonsku, že to "made in Japan" je len taký o*eb. Kto sa má do toho vyznať? :)

  • No utechou nech ti je aspon to ze ti na ciferniku licuju indexi, lebo videl som uz vsakovake krivoty na internete.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Videl som to uz ja na Rolexoch, na nejakom fore sa stazoval nestastny majitel, lebo mu to odmietli reklamovat. Funkcne je luneta v poriadku a nebrani to jej pouzitiu :) Mne to na Longines aj Steinhart opravili v ramci zaruky.. :)

    Inac oprava ozaj nie je tazka, celu luneta vylupnes, vlozku odlepis, lunetu nasadis, vlozku nalepis.. Chce to len odvahu a trochu sikovnosti aby to bolo bez poskodenia :)


  • Inac oprava ozaj nie je tazka, celu luneta vylupnes, vlozku odlepis, lunetu nasadis, vlozku nalepis.. Chce to len odvahu a trochu sikovnosti aby to bolo bez poskodenia :)

    Môžeš to prosím trošku rozviesť. Máš na mysli nejakú vložku pod lunetou? A čo by sa mohlo poškodiť? Dík

  • Nie som presvedčený, že bude stačiť posunúť vložku. To by to nesedelo ani na pozícii 6, keď sa lunetou otočí. To skôr vyzerá na chybu mechanizmu otáčania lunety a v tom prípade asi pomôže len reklamácia.

  • Velmi dobry popis s fotkami tu. Ale v skratke - luneta je cele to cim tocis, vlozka lunety cierny plech nalepeny na nej. Tebe ide o prelepenie vlozky, tak aby licovala s indexami. Preto je potrebne ju dat dole celu, odlepit "cisla", nasadit lunetu (aby si ju mal cvaknutu na nejakom indexe) a potom nalepit "cisla" presne. Dufam, ze to dava zmysel :)

    Robil som nieco podobne.

  • Vďaka. Nepomohlo by, keby som sa pohral s tým kruhom, čo je pod lunetou? Trocha povychyľovať tie trčiace pliešky, čo cvakajú a tak?

    Myslíš reklamovať priamo u Seika alebo u predajcu? Dík

  • No tak dnes som sa odhodlal k operácii a lunetu som vylupnul švajčiarskym nožíkom a trocha som viac vychýlil tie pliešky v tom kruhu pod lunetou a znova rovno nasadil a zatlačil lunetu pukom a čuduj sa svete teraz to už vypadá celkom v pohode a luneta ide aj ťažšie a lepšie cvaká a urobí 120 klikov. Som spokojný. Ešte raz dík za rady.