Elegantne/oblekovky..

  • Dear watch guys :)
    Asi posledny typ hodiniek co mi chyba v zbierke su oblekovky/elegantne na specialnejsie prilezitosti.. :) Takze zadanie:

    - priemer cca 40mm (42max)
    - tensie, ale nemusia byt ultratenke
    - radsej baterka ako automat, ked automat, tak rucny natah
    - kedze baterka, radsej chronograf (nech nevidim tu sekundovku:))
    - sklo mineral alebo zafir, mozno by som prezil aj akryl
    - tah/koza, je mi to jedno
    - datumovka vo farbe cifernika, inverzna jedine ak funguje ako designovy prvok
    - farba ciferniku takmer lubovolna
    - cim lacnejsie tym lepsie :) (tak do 400e)
    - necakam valnu kvalitu ani extra zvucnu znacku, ale zase nech tomu neodpadavaju rucicky, nemaju bordel pod sklom ako darcek od vyroby a pod

    Zaujal ma celkom bauhaus/vintage design, Jungans vedie, zial aj v cene. Takze zatial predvyber:

    1. zeppelin

    2. zeppelin

    3. junkers

    Ak vas napadne znacka/model co by mohol splnat poziadavky, sem s nim. Oblekovky som nikdy nejak extra neskumal :)
    vdaka

  • :super: dobrý výber.
    Tie druhé Zeppeliny nosí jeden náš riaditeľ, musím povedať že na ruke na pohľad vyzerajú skvelo. Dlho som skúmal, čo to vlastne má, až som potom neveril že je to Zeppelin.

  • Ahoj mysiak,

    vybral si pekné hodinky a z tvojho popisu vidno, že vieš čo chceš. Ak by som ale mal poradiť elegantné oblekovky do 400€, tak to musím poňať "po svojom". V prvom rade, hodinky, ktoré si vybral nie sú klasické oblekovky, ale aj napriek tomu sa do obleku budú hodiť veľmi dobre. Tie Zeppeliny som mal v ruke a sú to veľmi pekné hodinky, ktoré priťahujú pohľad.

    Dosť ale nechápem prečo máš tieto požiadavky: "radsej baterka ako automat, ked automat, tak rucny natah - kedze baterka, radsej chronograf"
    Tiež píšeš: "necakam valnu kvalitu ani extra zvucnu znacku" Neviem, čo pre teba znamená zvučná značka, ale pre bežných ľudí je zvučná značka napr. Tissot.

    Quartzky radiť nebudem, tých do 400€ nájdeš fúru aj zvučnej značky.
    Čisto manuálny náťah sa zase hľadá ťažko.

    Ak by som mal teda poradiť elegantné oblekovy do 400€ bol by to určite swiss made, automatic a volil by som z tohto:

    Tissot Le Locle

    Tissot PR100

    Tissot Automatics III

    Certina DS Caimano

    Všetky sú aj čiernym cifrom, ale tam je potom inverzná dátumovka.

    Prípadne doložiť 75€ a máš Archimede Klassik

    Alebo zober misoove Seiko SARX017 za 400€ z inzercie. Sú to síce skôr univerzálky, ale na čiernej koži krásne oblekovky.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • podobne chrono quartzky robi aj ch.ward http://www.christopherward.co.uk/men/dress/c3swt-mk2.html

    alebo klasicke 3rucky v automate http://www.christopherward.co.uk/men/dress/c9bd-swt.html
    ale pozeram, ze tie by boli drahsie a hlavne 43mm, no su krasne, biele na hnedej kozke v tej velkosti, by boli neprehliadnutelne :)

    edit: a co takto Steinhart marine 38? trosku vysoke, ale inac krasne biele "oblekovky" s modrymi rucickami, korunkou a rotorom :)

    alebo STOWA Marine, su uz od 570 so zakladnou etou, plus sa da priplatit za TOP atd...
    40/10mm idealna velkost na oblekovky... biele s hnedym remienkom... hmmmm :)

    a Stowa robi samozrejme tiez aj bauhausy... ale to by si musel zdvojnasobit budget...

  • ja som z nich tiez padol na rit.. okrem toho pri oblekovkach, co si dam raz dvakrat do mesiaca na ruku by som ten quartz zniesol..

    len sme zase pri tej klasickej problematike, hladame hodinky do 400€ a nejaky magor (v tomto pripade ja) to zacne lamat vyssie :mrgreen:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Diky za napady chlapci, Ch. Ward a Certina mi uplne vypadli. Tissot mi je nesympaticky asi prave preto, ze je to taka "masovka". Inac su to urcite pekne a kvalitne hodinky. Len jednoducho chcem nieco "ine" :) Maurice Lacroix su pekne, ale uz zacina to stare zname "navys trosku limit a..." :D (ten som uz navysil z povodneho maxima 200e).

    Narok na uprednostnenie baterky je pomerne jednoduchy. 1.)cena. 2.) watchwinder mam plny uz teraz a 1-2 hodiniek musim natahovat rucne, ak nechcem aby zastali (co nechcem). Take slusnejsie oblecenie nenosim casto a pride mi skoda aby mi lezali "drahe" mechaniky len tak v supliku. Pri lacnejsich quartzoch to prezijem :) Moj prvy vyber urcite nie je cisty oblekovy, za urcitych okolnosti si vsak viem predstavit nosit ich aj normalne. Take uplne uplne oblekovky by boli asi fakt vonku raz za rok :)

  • Hlavny motiv je cena a rozmery. Trochu viac inklinujem k chronam a tam su mechaniky aspon 3x drahsie a vyssie. Automaty s rucnym natahom takmer vylucuju japoncov a u svajciarov je 400e taky zaciatok pre 3 rucickove modely. A asi aj chcem nieco ine :]

  • Mne sa páčia tieto LACO vintage, robia ich v rôznych verziách od 498€ ale asi ti nebude vyhovovať veľkosť :(


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    A stitch in time :D

  • Zeno aj Laco sa mi pacia, ale nejak neprekusnem nazov (iracionalne, ale co uz no). :] Zatial vedu CH.Ward, Junkers a Zeppelin. Popozeram este nejake realne fotky a videa, sam som zvedavy ktore nakoniec skoncia na ruke :)