Ahojte.
Ako to už býva zvykom u chronomagora, vždy po nejakom čase príde ten pocit "že Vám niečo chýba"..
Rozpočet je plus minus 1000€, ktorý by som naozaj nechcel moc prekračovať.
Aby som sa moc nerozpisoval tak prejdem rovno k veci. O swiss made potápkach premýšľam už asi rok, tak nejak sa mi za ten rok páčilo viacero kúskov a vždy som si povedal "počkaj" , či ti to vydrží. A vždy ma to prešlo s danými "vybranými" hodinkami o ktorých som si myslel že to budú tie pravé pre mňa. Konečný výber padol na DOXA SUB 200 (divingstar pravdepodobne). Značka ma zaujala jej históriou, dávnou spoluprácou so Jacques-Yves Cousteau a celkovo že sú odkazom na model zo 70tych rokov cca.... Že majú za sebou nejaký ten príbeh a tak nejako mi to všetko dáva zmysel ako celok. Rád by som poznal Váš názor na ne, ideálne aj niekoho, kto s týmito hodinkami skúsenosť má. Cena na chrnoro24 cca 930€. Videl som už asi milion recenzií a najväšie mínus je asi biedna lumi na lunete, neviem však ako si počína na ciferníku? Niekde vytkli aj nekvalitný závit korunky... Má niekto skúsenosť?
Ako priameho konkurenta by som videl možno Oris 65 - no vadia mi pri nich okruhle indexy , pripadne Wardy trident pro 300 - ktoré vyzerajú byť síce dokonalé, no chýba mi tam tá história hodinárčiny a asi by ma to škrelo... Možno ešte Certina teraz pred nedávnom vydala limitku DS PH1000M. O mikrobrandy záujem nemám, taktiež nechcem žiadne Mido, LHC, Aquisy. - to len aby sme si ušetrili čas....
Vopred dík, Tomáš.