Posts by DIO

    Chlopy veľká vďaka :thumbup:

    Cez víkend balím: plechová krabička od G-SHOCK + molitan a tá pôjde do trošičku väčšej a v medzipriestore tiež molitan.... a v pondelo, alebo v utorok (ako budem stíhať, lebo mám napratané dni, ako ešte nikdy)

    .......

    Jen pro zajímavost: první hodinky Prim, co šly do prodeje stály 250,- Kčs a já blbec je nenakupoval na kila 🤣

    Vidíš, teraz jak si to napísal sa mi vynorili spomienky.... v roku 1985 (86? už presne neviem) ale babka mi na narodky kupovala vo Veľkom Mederi (za socíku asi 40 rokov Čalovo, predzým cez 600 rokov Nagymegyer :)) PRIM SPORT a viem že boli niečo cez 200Kčs (čož na tú dobu nebolo tak málo, aspoň z môjho pohľadu).

    Predávali ich v umelohmotnej krabičke aj s papiermi (záručák....).

    Na ich pamiatku som si kúpil pred pár rokmi také isté PRIM SPORT, za 120,- ALE EURO....:)

    Tak peterth mi volal dnes ráno. Asi bude z vás z BA prvý.

    Zajtra (v nedelu) v okolí 11:00 som v Auparku, kdo má cestu kolem, ať se na kofíčko s nami zastaví......


    K BIATEC Leviathan:

    U mňa už hneď prvý dojem výborný, z prvého pohľadu som bol prekvapený. Vidno, že spracovanie je na vysokej úrovni.

    Tvar púzdra u niekoho možno vyvolá otázky, ale u mňa v pohode. Potápky majú byť také... Mám FORTIS Spacematic, ktoré majú podobne tvarované púzdro, aj ušká, a dokonca aj veľkosť je rovnaká (40mm) takže to je O.K. Veľkosť 40mm je podľa mňa taktiež O.K., trend smerom k menším číslam im neškodí, no na väčšom zápästí sa možno "strácajú" (ako napr. u Mariana z Nitry).

    Povrchová úprava púzdra je vynikajúca, hodinkám dodáva exkluzívny vzhľad. Hrúbka (alebo výška) púzdra (13,3mm) - neviem či by sa to nedalo zmenšiť (koľko priestoru tak zostálo medzi rotorom a zadným vekom, neviem.....), ale keby som ich mal na ruke s oceľovým náramkom, ani si tú "hrúbku" nevšimnem.

    Luneta je podľa mňa na tejto "predsériovke" trošilinku úzka, ale podľa fotiek sériových už výrobca akoby ich šírku pásu o niečo zväčšil - aspoň mne sa to tak zdá... Spracovanie lunety je výborné, prechod lunety do sklíčka vyzerá, akoby tam sklíčko ani nebolo, hoci aj to má nejakú hrúbku (podľa výrobcu až 2,8mm - čož je na neuverenie, pretože to sklíčko tam ani nevidno... asi to môžeme pripisovať k tej vynikajúcej obojstrannej povrchovej úprave).

    Ciferník mai taktiež sedel. Biele na čiernom 60.-kové delenie od sklíčka k číselníku bol podľa mňa dobrý nápad. Aplikované a nie nakreslené indexi na ciferníku tvarovo a aj s pekným lemom vyzerajú vynikajúco. Znak BIATEC - výborný býber, umiestnenie O.K. Mne osobne tvar ručičiek zo začiatku vadil, ale po pár dňoch ma to prešlo. Čo ale neprešlo, bola dĺžka hodinovej ručičky - mne pripadajú o vlások dlhé k pomeru - inak výbornému celkovému dojmu - číselníku. Taktiež sa mi zdá, že na sériovkách boli trošičku menené aj ručičky... alebo ne....?

    Umiestnenie korunky na 4 (alebo možno aj 1/4 na 5) hod. je výborné. Znak BIATEC a k tomu ten modrý odtieň na korunke : parádička.

    Ten gumený (kaučukový) náramok je O.K., ale podľa mňa im oveľa viac sedí integrovaný kovový, čož som mohol obdivovať len na oficiálnych webstránkach BIATEC.

    Prekvapil maj aj strojček Sellitka SW200-1. No nie s rezervou (tých približne 38 hod. je v súčasnosti už veľmi na spodnej hranici únosnosti, alebo aj pod...), ale tým, že rotor tam takmer vôbec nepočuť. Buď je to fakt tichučkými otočkami rotoru, alebo dobrou zvukotesnosťou púzdra (niekedy aj u exkluzývnych značkách hrkoce rotor akoby spadnutý zo strojčeka). S touto ma Sellitka prekvapila. Inak tieto hodinky by si zaslúžili "lepší" strojček......

    CELKOVO: klobúk dole pred vami borci zo Zvolena. Táto značka si zaslúži pozornosť hodinkárskeho svetu, a ak sa mi to podarí aj ja popracujem na tom, aby vás spoznali aj v iných štátoch...

    Vďaka za možnosť, a dúfam, že tento dobrý zvyk s "putovkami" tu medzi nami zostane:thumbup:

    S Marianom z Nitry sme sa akurát bavili o vreckových hodinkách. Chce si nejaké kúpiť a ja som mu doporučil značku Jean Marcel (mám od nich krásne oblekofky tenúčke 5,6mm so strojčekom ETA 7001 Peseux - ozaj kvalitne vypracované, a v ponuke majú limitovky väčšinou do 100ks).

    A tu ma napadla jedna vec, na ktorú sa opýtam, možno budete poznať odpoveď.

    Neide mi teraz o značku "Jean Marcel" (JM), ktorá bola založená v r. 1981 v Nemecku, ale o to, že sídlo značky je v Nemecku, a hodinky sú finišované, poskladané vo Švajčiarsku a to všetky so strojčekmi ETA a samozrejme SWISS MADE.

    Ja som myslel, že strojčeky ETA mimo SWATCH Group už nie je bežná vec, ETA mimo konsern už strojčeky nedodáva. Napokon to pekne vidno aj u "mikrobrandoch" po celom svete, ktoré potichúčko prešli na Sellitky (SW), alebo iné (LJP, alebo japonské....).

    V ponuke JM má nielen staré dobré kúsky s ručným náťahom (ETA/Unitas 6498 - tieto majú vo vreckových, alebo ETA/Peseux 7001), ale aj strojčeky ETA, ktoré sa dodávajú aj do tej naj lux. kategórií hodiniek (od ETA 2824, 2836-2, cez ETA 2892, 2894 /jeden z podľa mňa najkrajších: https://jeanmarcel.com/en/watch/320.60.52.111/ až po ETA 7761, ktorý už vôbec nie je "bežný" - chronoraph s ručným náťahom..... toto nevidno na každom rohu....).

    Ako je to možné, že značka mimo Swatch Gr. má predsa len celú paletu strojčekov od ETA. Chalani od BIATEC sa možno tiež stretli s týmto problémom. Bude to cenou, alebo nejakou na mieru šitou dohodou.....?