Vôľa minútovej ručičky

  • Zdravím, vlastním hodinky Certina DS Podium GMT a nedávno som zistil, že minútová ručička vykazuje vôľu, je to v približne pol minúty. Zistil som to po nastavení hodiniek, keď po pár hodinách bola minútová ručička medzi indexami aj keď podľa sekundovky mala byť presne na indexe. Po potrasení sa niekedy ručička posunie správnu pozíciu. Je to na reklamáciu alebo je to normálne. Predajca aj miestny hodinár mi povedali, že istá vôľa je normálna, čo ja chápem, no nie je tá vôľa priveľká? Ďakujem

  • No vola je, aka taka, OK. Rozmedzie neviem. Ale potrasenie hodinkami a nasledny posun na spravne miesto? To podla mna normalne nie je. Ja by som asi reklamoval.

  • Takže si jim tu vůli ukázal a co řekli pak? To, že určitá vůle je normální víme, ale jaká už je nenormální Ti posoudí nejlíp hodinář a v reálu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • tu je recenzia

    http://hodinarskymagazin.sk/recenzia-certi…-639-16-057-01/

    a v diskusii sa dozvieme, že "V recenzii chyba info ze cal. ETA G10.211 je 4 jewel. zalisovaný Q, baterkový chronograf ktorý sa servisuje len výmenou /nedá sa rozobrať!/, jeho živostnosť je cca 2-5 rokou - ako sa vydarí …."

    takže odporúčam tvrdo reklamovať a vrátiť. keď som to zistil najprv som sa zľakol, keďže ja mám veľmi podobné DS Podium Big Size Titanium, ale tie majú ETA Flatline 251.262 24 kameňový (jewels), takže sa mi uľavilo. fungujú už rok bez problémov klop-klop na drevko :)

  • tak to teda diky :S teraz reagujem na tych 2-5 rokov. hodinky poslem na reklamaciu a uvidim co napisu, i ked asi tusim aky bude verdikt. diky zatial za odpovede