Slovenske Hodinky "Slovak Made" ?!

  • Bolo by fajn keby sa vyjadrilo viacej ľudí :)

  • A táto limitka je už definitívne mŕtva? Lebo mne sa ten návrh velmi páči, to toho by som pravdepodobne išiel. Steinhart Corsair LE

    Čo sa týka pôvodnej témy, Slovenských hodiniek, tak to je jeden z mojich podnikatelských snov, nad tým som už vela krát rozmýšlal, možno niekedy v budúcnosti to budem zvažovať dopodrobna, velmi sa mi páči niečo v štýle Mk II, na to ani nie sú až také velké náklady, dnes už sú v podstate väčšina hodiniek skladačky, stačilo by robiť na nejakom CNC stroji púzdra a nájsť niekoho na ciferníky, ostatné sa dá kúpiť.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Tažko povedať. Vtedy sa to nejako pozastavilo z dôvodu že Steinhart bol vyťažený a strašne sa to naťahovalo. Mne sa taktiež veľmi páčil ten návrh a preto by som ho rád nejakým spôsobom vzkriesil. Ja osobne by som najspokojnejší keby sa zanechal pôvodný návrh a zmenila by sa len veľkosť púzdra na 40mm. A čo sa týka tvojho sna ... ak príde ten čas a budeš potrebovať ochotných ľudí, neváhaj ma kontaktovať :)

  • Za prvé je to esqueletov návrh, ktorý chcel on realizovať prostredníctvom jeho obchodu a Steinhartu, zobrať to a dať to vyrobiť niekomu inému by podla mňa voči nemu velmi seriózne nebolo. Za druhé 40 mm s ETA 6497 to nebude, keďže to technicky nie je možné, takže by sa trebalo vzdať manuálneho náťahu, alebo použiť drahší ETA 2801-2, ktorý by sa ale pravdepodobne nedalo zohnať. No a za tretie je ťažko povedať, či by sa na limitku od G. Gerlach nazbieralo tolko ludí ako na Steinhart, ja napríklad by som o Limitku G. Gerlach záujem nemal, o limitku od Steinhartu áno.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • To letadýlko bych dal na dýnko a na číselníku jen nápis. Tohle je ... divný :) a připomíná to lacinost, která chce zaujmout. Ale jen tak kecám. Omlouvám se, už nebudu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ono všetko toto bola len úvaha z toho dôvodu že mi bolo ľúto ako to skončilo. Ja by som bol nesmierne rád ak by sa nejaká limitka spravila. Je mi jedno u koho. Aj ten Steinhart by sa mohol dotiahnuť do konca, no to by bolo už nenositeľné pre mňa. Buď sa teda nejako rozhýbme a môžeme si darovať pekné hodinky pod stromček, alebo to nechajme tak. Toľko z mojej strany. :)

  • Nechcel som sa vyjadrovať k tomuto vláknu, pretože je to trochu predčasné.. Ale v podstate už jedna slovenská značka vznikla.. aj keď zatiaľ iba v mojej hlave :] Je to ale celkom reálna predstava a predpokladám, že niekedy začiatkom nového roka by mohol vyjsť navonok prvý dizajn. Nepôjde samozrejme o rýdzo "Made in Slovakia" značku, pretože na Slovensku nie sú žiadni dodávatelia hodinkových komponentov. Niektoré príslušenstvo ako napríklad kožené remienky by som ale chcel nechať vyrábať tu.. Taký menší popud na vznik tejto značky bola neschopnosť asi troch oslovených výrobcov vyrobiť "naše limitky". Tak som si povedal, prečo by som nemohol využiť moje doteraz vybudované kontakty a skúsenosti na vznik vlastnej značky..?! Som tiež rád, že hlavným dizajnérom značky je člen tohoto fóra ;)

  • Tak toto je veľká vec a veľmi sa nato teším :) :amen:

  • Tak to se klaním tvé podnikatelské a kolegově designérské odvaze. Přece jen to první co musí zaujmout a co je první na straně kritiky, je právě design. To že to nebudou hned komplet vaše hodinky je samozřejmostí ... ale co není teď, může časem být, já tomu věřím protože jste kucí šikovní a držim palce :) ... a možná dojde i na naši spolupráci, ale nechci předbíhat. Jsem moc zvědav kdy a co bude :) ale vim, že to nebudete mít lehké.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tak esqueleto toto je to co som túžil čítať v tomto vlakne :thumbup: to su tie správne slová do bitky :super: :amen: držím palce a už sa teším len tak ďalej :super: 

  • Nebude to hladina Steinhart, pretože by som chcel ísť do kvality. Ale tak pevne verím, že to neprekročí magickú tisíceurovú hranicu..
    @Adam, napoviem len toľko, že ty budeš obzvlášť spokojný :D


    Podľa mňa Gunter robí za tie peniaze kus kvality na úrovni davosa napr. Zas kvôli čakačke by som ho neodsudzoval

    Ω Planet Ocean 600m Chrono , Planet Ocean 45,5mm cal 2500C , Ploprof 1200m