• Snad na kazdom hodinkovom fore sa vravi, ze spravny hodinkomaniak by mal aspon raz vlastnit hodinky Seiko SKX007. Co ma ale vzdy odradzalo je cifernik - konkretne indexy. Podivne ovaly im z mojho pohladu davaju taky "hrackarsky" vyzor. SKX173 s ostrejsimi tvarmi je na tom uz lepsie, ale stale mi tam nieco chyba - oramovanie indexov. Pri klasickom bezcielnom brazdeni zakutiami internetu som narazil na pre mna "dokonale" Seiko SKX hodinky, SKX399. Pri nich je len jeden drobny zadrhel, uz sa niekolo rokov nevyrabaju a v produkcii boli iba chvilku a iba na jednom trhu (nie som si isty ci US alebo niekde v Azii). Ak sa nejake objavili v predaji, vacsinou islo o zalostny stav, alebo privysoku cenu. O to viac ma tesi tento ulovok v takmer bezchybnom stave. Ci je to skladacka neviem a uprimne mi je to jedno, podla predajcu ide o povodny stav. Sklicko a cifernik su ako nove. Lumi na rucickach nesie miernu "patinu". Luneta vyzera byt tiez povodna, mierne zosuchana, avsak bez skrabancov. Typicke neduhy SKX rodiny tu pritomne nie su, minutovy veniec, luneta, aj rucicky, vsetko perfektne zarovnane. Podla serioveho cisla oslavuju 19 rokov, mal som mierne obavy s vodotesnostou, ale bazen zvladli. :) Pravdepodobne ich caka mierny tuning s vymenou lunety a dokupenim neoriginalneho tahu. Po poskriabani hardlexu im doprajem zafir, ale zatial na vymenu dovod nemam.
    Co ma prekvapila je ich velkost, resp. malost. Papierovo maju sice 41mm, ale vdaka kratkym nozickam by som opticky tipoval mozno 38. Nechapem moc ako moze hoc aj mensia panska ruka zvladnut Ich sesterske drobne damske varianty :mrgreen:

    Moje oblubene cvicenie s novym prirastkom vo forme obmeny remenov:

    Original Seiko, extremne dlhy a nie uplne pohodlny. Prezit sa ale da.

    Mesh im sadne perfektne, zial aj napriek mikroregulacii v tychto teplotach neviem nastavit "akuratnu" velkost. Bud mierne tlaci, alebo pod neho natlacim este 2 prsty.

    "Isofrane" guma zo Spanielska, momentalne oblubena kombinacia

    Klasicky NATO remen, neurazi ani nenadchne.

    Lumi je stale perfektna, na foto ma nadych do modra, je vsak typicky Seiko zelena.

    Dakujem za pozornost :)

  • Parádní, můžeš je až bude příležitost blejsknout v makru, aby bylo líp vidět to rámování indexů. Taková prkotina, ale udělá z ošklivejch samolepek indexy.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Pokracovanie remenizacie, nie vsetko sa mi paci, ale uz ked som to nasadil a odfotil, podelim sa.. :)

    Steinhart, farba super, prilis hruby

    Pilotkoid

    Moc cervena

    Celkom ujde

    Farba super, prilis tenky

    Brusena cierna koza im moc nejde

    Moc hruby, inac by to slo

  • Tak to je kopa kombinácií, ani by som nepovedal, že to takto bude fajn sedieť.
    Ja som v niektorých veciach úchylný, ale mne sa fest páči tá žltá kožka a ponosil by som ich aj ne tej "moc"červenej :)

  • Jen dokazují, jak univerzální jsou, líbí se mi vlastně na všech řemenech. A jak píše i Mapo, ty barevný k nim kupodivu jdou taky parádně :super:

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ten zlty (okrovy) je od predajcu/vyrobcu Colareb na eBay. Podla foto som cakal daco ine no.. :D Zo srandy by som aj ponosil na SKX, len ma zly 20mm rozmer, takze smola. Inac zatial ma najviac nadchol asi mesh, to je taka "idealna" kombinacia. Este zvazujem dokupit jubilee tah. A potom uz mozem striedat a menit do zblbnutia :)

  • Uz som nestihol editovat, ale Seiko guma po prevareni hrncekovou metodou je uz o niecom inom - perfektne kopiruje ruku, drzi tvar, netlaci a je aj maksia. Urcite ju nevyhodim ako som povodne planoval :]

  • Tak som nakoniec narazil na (ne)slavnu nespolupracu 7s26 stroja a windera - hodinky po par dnoch zastanu aj ked sa vrtia x hodin denne. Musim poexperimentovat s ich umiestnenim :\ Zaujimave je, ze na ruke sa natiahnu snad za 15minut (rovno z windera funguje pseudohacking, po chvilke na ruke uz nie).

  • mne sa prave teraz podarilo kupit tento raritny kusok v docela dobrej cene, z dobreho zdroja a full original :)
    ups, ale asik bude treba brzdit, kedze ma este cakaju zelva PADI :D