Muhle Glashutte Terrasport II

  • Nie, pohoda, veď si musíme aj trochu rýpnuť, neboloto v zlom myslené. Náhodou je to celkom úsmevné, tieto asociácie, mňa by ten opus napr. nikdy nenapadol (a to mm dosť bujarú fantáziu - aspoň manželka tak tvrdí). Kamrát napr. čaká prírastok do rodiny, jeho partnerka chce meno Katka, on v žiadnom prípade, pretože tak sa volala jeho bývalá žena a dať dieťaťu meno píííp, píííp, píííp sa naozaj nehodí :mrgreen: sorry za OT


    Tak to mám asi bujnejšiu fantáziu :).
    Keď som bol dieťa, tak Opus na mňa u starých rodičov vyskakoval z každej jednej platne a že ich mali neúrekom. Nakoniec ma to poznačilo :D.

  • aj po tých som pozeral keď som prvý krát objavil toptime. Nie som si istý či ma vtedy neodradila značka, ktorá mi nie je moc sympatická, ale neviem o nej nič (len som čítal asi 2 recenzie na nejaké hodinky od nich) .. pozrem si o nej viac

    No Kubo, tak to ja presne naopak. Tú značku osobne hodnotím najvyššie z ponuky na toptime. Skôr som nadšený, že taká fakt vysoko cenená značka sa dá zohnať za celkom prístupné peniaze. Firma echt švajčiarska, rodinný nezávislý podnik (žiadna veľkovýroba Swatch Group), takmer storočná tradícia, výroba v malom, skrátka každý kus robený s láskou a kvalita porovnateľná s top značkami. Mňa Epos už dosť dlho priťahuje a keď nasporím, pôjdem do nich. Inak neviem, podľa mňa s rukou 17,5 môžeš ísť aj do troška väčšieho rozmeru ako 40mm.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Kubo, mal som tú česť Ťa spoznať a osobne si myslím, že ani 44mm by pre Teba nebol problém unosiť - samozrejme, zaleží od púzdra, nožičiek, výšky. (moje S5 sú síce 42 ale pôsobia mohutnejšie a sedeli Ti prefektne - samozrejme, že to nie sú pilotky, ale pre predstavu stačí)
    PS: nepresunieme túto téme do "Hľadám radu ..."? :]

  • Mapo je možné že by boli ok.. ALE ! hentie ktoré osm skúšal (ako aj je vidieť na fotke) sú fakt také vačšie, nie ? podla mňa sú mi velké.

    Neviem či to treba presunúť, neviem ani či hladám radu.. :D je toho fakt moc z čoho sa dá vyberať a ja som myslel, že to pôjde rýchlejšie, toto môže trvať veky.. :/ išiel som na víkend preč, v piatok ráno som vedel, že chcem pilotky, v sobotu som v piešťanoch s kamarátom skúšal Tagy (auqaracer 500) a zas si nie som tak úplne istý či chcem pilotky, ja som túto tému zakladal len preto, aby som "predstavil" tým čo nepoznali tie Terrasporty. nenašiel som o nich na fóre nič a keďže som mal aj "živé" fotky, prišlo mi to vhodné.Ale vyzerá to tu ako "poradné" vlákno :D

  • Ak tým, že sú ti veľké myslíš toto

    tak to ani náhodou. Sú ti úplne v pohode a fotka veľkosti hodiniek ešte pridáva, je to len v hlave.

  • No ja som tiež pozeral, že ak to je Kubova ruka a z kontextu mi vychádzalo, že áno, tak sú v pohode. Na hornej hranici, ale v pohode. Dosť ma to zaujíma, lebo mám tiež 17,5 a rozhodujem sa medzi dvoma dosť podobnými modelmi, jeden je 43 mm, to sa obávam, že je veľa a druhý 39 mm, to sa zas bojím opaku. Som zvyknutý na svoje 40 mm. Problém je, že pilotky veľké nevadia, toto je však troška elegantnejší štýl. Majú trocha odlišnosti, tie väčšie WR 100m, menšie len 50 a väčšie majú ženevské pruhy cez celý ciferník, menšie len v stredovom kruhu... Ale kým sa dostanem ku kúpe, ešte to asi párkrát pomením, lebo je to otázka mesiaca -dvoch. Teraz trocha mením tému, ale sa to hodí do tohto vlákna, keďže mám rovnakú ruku.

  • Kubo, tie mlynarske pilotky su ti vpohode, tak trochu k hornej hranici, ale presne tam maju pilotky byt! :super:

    Matej, na hentie eposy (39/43mm) pozor, oni sa tvaria ako rovnake hodinky, len mensie/vacise, no mal som ich moznost obe vyskusat nazivo a su to uplne ine hodinky! tie male su nieco na styl rolex explorer, mensie prakticke matne tool univerzalky (skoda len tej vodotesnosti), zato tie vacsie su nablyskane "aqua terry" - elegantne univerzalky v mierne vacsom vydani! ;)

  • Mišo, tak to dík za info. Ja to samozrejme googlim, hľadám fotky, keď to má niekto na ruke, ale dostať sa k nim naživo je aspoň pre mňa problém. Asi ich nemajú v žiadnom kamennom obchode u nás. Tie väčšie sa ešte dajú slušne vyhľadať, tam už som zistil, že pri čiernom ciferníku tie pruhy vidno iba z určitého uhla apod., ale s tými menšími je to pre porovnanie problém. Asi ma skôr lákajú elegantné univerzálky, len sa bojím tej veľkosti.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • hej don na tej fotke je moja ruka. takže vravíte že 44 v pohode môžem mať ? fakt nechcem nosiť budíky na ruke a vyzerať ako týpek čo nosí obrovské Diesel hodinky.

  • Matej, do niekolkych tyzdnov sa chysta minizraz (obed alebo poobedna kava) v Bratislave so zameranim na Epos/Davosa. Presne tie dva modely by mali byt vidiet v striebornej verzii (tiez ich zvazujem :) ). Ked budem mat viac info, uverejnim.

    kubo - daj hodinky na ruku a pozrie sa na seba v zrkadle. Som si isty, ze 44mm bude uplne v pohode. Pohlad/fotka z blizka skresluje, vzdy je lepsi "nadhlad". Este moze pomoct nazor neznejsieho pohlavia.. ;) Tam som si tiez takmer isty, ze povedia ANO na 44mm a NIE na 39mm. :)

  • Tie od mlynarov maju celkom kratke nozicky, takze 44 ti nemusia byt velke. Budem sa opakovat, ale ja som 44 pilotky mal Steinharty a sice som si myslel, ze mi sedia, rovnako moje okolie. Komfort nosenia bol vsak nic moc. V kancelarii som ich odkladal. Teraz mam hodinky 34-42 a hodinky odkladam len ked sa o ne bojim. S
    kusal som stowa s priemerom 40 mm a sedeli vyborne. Vdaka uzsej lunete budu aj tak vyzerat vacsie ako potapky v danom rožere. A na to co hovoria dievcata by som az tak nedval doraz, pozri si co vacsina z nich nosi:)
    Jedna parafraza od watch snob:
    velke hodinky vyzeraju na malom zapasti smiesne. Male hodinky nevyzeraju na ziadnom zapasti smiesne.

  • Privelke hodinky smiesne vyzeraju, ale to si dovolim tvrdit aj o malych. V dnesnej dobe pod 36mm na "beznom" zapasti vyzera ako damske/detske. Osobne som sa tak citil aj s 38mm. Avsak ak je ich majitel spokojny, samozrejme nemam vyhrady. Len z mojho pohladu ma jednoducho male hodinky.. :) Komfort si uz musi zvazit kazdy sam, to ale s tym ako hodinky na ruke vyzeraju moc spolocneho nema.

  • diki za názory, pozriem sa teda aj po nejakých 44.. Myšiak veď tvoje 44 steiny som skúšal a vtedy si povedal tiež, že sú v pohode. Tieto Muhle boli pohodlné dosť, fakt paráda, idem do česka o týždeň tak sa skúsim staviť v chronoshope a pozrieť ich a aj nejaké tie damaská a uvidím :) ale fakt ďakujem za všetky reakcie, aspoň mám zas nad čím rozmýšlať.

    inak.. keď som vyberal radá tak som skúšal iba chroná.. obyčajné 3 ručičkové nemali, tak som chcel aspoň vidieť ako sú spracované a tak.. a tie chroná boli 44 a prišli mo dosť velké (ale to bolo hlavne asi tou hrúbkou).