Lupa/kyklop/cyclop - porovnanie

  • Mozno to niekoho zaujima.. :) Porovnanie roznych moznosti, 1.5x lupa sa mi zdala slaba a bez vyznamu. Bez nej su zase hodinky take "prazdne". Idem do tuzingu s "Rolex" 2.5x, drzte palce :D

    Steinhart bez lupy

    Steinhart s povodnou lupou 1.5x

    Dokupena "Rolex" 2.5x lupa, rozmerovo je asi o 1mm mensia

  • fíha, bez kyklopa vyzerajú dobre. to si ho dal sám dole? Inak to bola aj jedna z vecí čo mi na Ocean 1 vždy vadila ten smiešne veľký kyklop, ktorý skoro nezväčšuje.
    S tou 2,5-kou to vyzerá dobre, zatiaľ je tam iba položený? Ešte keby bol z AR nemalo by to chybu. :)

  • Tak predsa si to spravil :)
    Ten pôvodný kyklop je čistá somarina, teraz je to o inom, už tam má nejaký zmysel a vyzerá to dobre, skoro ako Rolex ;)

  • Daval som ho dole sam, 5min so zehlickou a ostrym nozom a uz letel cez izbu. Uplne neposkodeny, keby som chcel, ide pouzit znovu.. Pre fotenie som ich iba polozil, ked budem mat trosku casu tak tam prilepim 2.5x. Ak sa mi to prestane pacit, k slovu pride opat zehlicka a noz ::d AR obe lupy na(ne)stastie nemaju - odlepenim/prilepenim by som vrstvu urcite znicil.

    Ano, je to "takmer" Rolex :malin1: Raz to bude aj naozaj, dovtedy musi stacit takto :)

  • Kokos toto by ma v živote nenapadlo a už vôbec by som to neskúšal dať dole :) žehlička a nôž, no asi by som mal bobky. Ale vyzerá to super. Ma zaujíma ten postup. Žehličku si normálne položil priamo na to? Či cez nejakú látku? Inak palec hore, šikovnosť sama :amen:


  • Ano, je to "takmer" Rolex :malin1: Raz to bude aj naozaj, dovtedy musi stacit takto :)


    Vyzerá to vážne dobre, páči sa mi to. Takto si predstavujem praktický tuning, ktorý má reálne zmysel. V tvojom prípade to ale nie je nič nové, máš na to čuch a hlavne ideš do toho :)

  • Don neuveris, ale to je jeden z oficialnych postupov :mrgreen:

    Ja som pouzil jemnejsiu metodu, spicku zapnutej zehlicky som prilozil na kyklopa, pridrzal niekolko sekund, zehlicku odlozil a skusil ci sa da zasunut nozik medzi sklo a kyklopa. Opakoval som kym lepidlo uplne nepovolilo :) Zbytok lepidla na skle som ocistil domacou hruskou 52% (nic ine som po ruke nemal). Na forach odporucaju pouzit ten tryskovy zapalovac, ale to mi prislo moc krute a nebezpecne, zehlicka je moj zlepsovak ::d Bobky som mal aj ja, ale co clovek neriskne pre kusok srandy a nejaky ten objav a pokus :)

  • Uz lepim, cakam kym to uschne a mozem cistit :) GS Hypocement - ma to jemny aplikator a neschne to az tak rychlo ako sekundove, ale aj tak musi byt clovek rychly. Lepidlo je pomerne huste (asi ako kanagon), takze trochu zanechava bublinky - treba ich vytlacit. Ak sa to nahodou nepodari, objednam UV lepidlo :)

  • Taakze uz skoro hotovo, necham cez noc plne zaschnut lepidlo a budem dufat, ze kyklopa niekde nestratim :mrgreen:

    Postup:

    1. pripravime si pomocky - pinzeta, vatove tycinky, denaturovany lieh, lepidlo, kyklopa aaa hodinky

    2. + pivo (kutil bez piva nie je kutil)

    3. hodinky a kyklopa ocistime liehom a pokusime sa nezanechat ziadne smuhy a vlakenka z vaty a pod.

    4. napatlame lepidlo, vela lepidla. Treba to spravit rychlo, lebo inac vzniknu bublinky. Prilozime kyklopa, zhruba vycentrujeme, pritlacime. Zarovname do finalnej podoby a cakame..

    Vyzera to hrozivo...

    5. ked je uz lepidlo takmer tuhe (asi ako fajny susen), opatrne pinzetou pooberame zvysky okolo kyklopa. Pozor, lebo kyklop sa este vie pohnut. Opatrne ocistime liehom, snazime sa aby sa nedostal pod kyklopa, lebo nam rozpusti lepidlo. Spravime definitivne zarovnanie kyklopa ak je to nutne, ale iba velmi maly kusok.

    Tadaa..

    Z velmi malej vzdialenosti a priamo pod lampou som nasiel zo dve bublinky, som zvedavy ako budu svietit na dennom svetle. Predpokladam, ze az tak velmi nie, vdaka odrazom okolia od sosovky.. Tiez dufam, ze lepidlo bude moju cca 15e investiciu drzat na mieste, aby sa mohla pekne zhodnocovat :mrgreen:

    Dakujem za pozornost ;)

  • Vdaka za pochvalu, ale nemyslim, ze to patri k nejakym extra narocnym ukonom :)

    Bublinky az na jednu vacsiu pri okraji zmizli vsetky, zatial mi neprekaza natolko, aby som cely postup opakoval. Lenze ako sa poznam... :) Lepidlo je uplne cire, nemam pocit, ze by nejakym sposobom prekazalo alebo deformovalo. Pred pouzitim GS Hypocementu som sa informoval a presne toto lepidlo sa pouziva na lepenie kyklopov aj u hodinarov. Druha alternativa je UV lepidlo, kde je postup velmi podobny len s jednym rozdielom - ked uz je lupa osadena a zasvietime UVckom (lampa, slnko,..), lepidlo takmer ihned stvrdne. Vyhoda aj nevyhoda.. :)

    AR by lupe velmi prospel, takto sa v nej odraza uplne vsetko a niekedy mam dokonca problem vidiet datum. Trochu to popiera funkcnost, ale dizajnovo sa mi kyklop paci (dobre to ti chlapci v Rolex vymysleli). :)

  • Extra náročné to možno nie je, ale určite to chce odvahu. Ten AR nie je u RLX na kyklope, ale je pod ním na sklíčku. To by sa dorábalo dosť ťažko :) Na tom lepidle vidím, že si si to poriadne dopredu premyslel :)

  • Vyzerá to super! :super: Ako už bolo napísané, klobúk dole za šikovnosť a odvahu. :amen:

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock