Moja strastiplná chrono cesta

  • jasné je to lákavé :mrgreen: hlavne keď za to kúpim ešte jedného žraloka :malin1:

    a ešte jedna trávovka, sekundovka zničila kompozíciu ::d

  • aby som nezabudol na hodinky, ktoré som mal asi iba mesiac. Vlastne teraz ani neviem prečo som ich dal preč. Boli to Laco Valencia, priemer púzdra 42mm, na skvelom remeni od Jankoxxx - neviem aký bol starý (Alex môže doplniť), ale vyzeral a pôsobil úžasne. Neviem či sa k nim nejaký hodil lepšie.

    vo vnútri tikala automatická myiota s ručným náťahom, presnosť bola okolo -8-9 s/d - čiže na myiotu celkom fajn. Zadné dýnko bolo s priehľadom.

    Odčítanie času za tmy bolo vyriešené luminescenčným ciferníkom, ktorý po dobrom nasvietený svietil ako baterka - na výdrž si už nepamätám. Každopádne, dalo sa s ním pekne vyhrať, keď mi do kancla svietilo slnko a hodinky trčali s pod rukáva iba polovicou ciferníka, tak na tmavej chodbe to bolo veľmi zaujímavé. Inak vedel by som si predstaviť, keby aj dátumový veniec bol potiahnutý lumi vrstvou.

    Moji pocity s hodinkami boli iba pozitívne, dobre sa mi nosili, pôsobili vintage naádychom, mali prehľadný cigerník, pekne tvarované ručičky. Za tie peniaze to boli skvelé hodinky. Chýbal im akurát zafír, ktorý by eliminoval ťukance.
    Predal som ich členovi fóra, ktorý sa tu ale často neobjavuje - takže ani tieto pekné hodinky už nevídame - škoda.

  • hej, už len odrezať a doma ozdobiť. ::d

    ha, to by si chcel vedieť :P
    vlastne, ani neviem, ale zdá sa že na strednej fotke vidno dve jednotky. :malin1:

  • prečo mi v práci na win neukazuje prvé dva obrázky?
    doma ma Macu, kde som ich vkladal, mi ich pekne ukazovalo. Vy ich vidíte? Ten link je funkčný.

  • Ja na PC vidím len ten posledný. Prvé dva mi ukazuje len ako ikonku obrázku.

  • Zodiac SeaDragon

    Pôvodne som hľadal hodinky na zimu, nejaký kompromis medzi pilotkami a oblekovkami - a pri pravidelnom browsovaní som narazil na inzerát týchto hodiniek, tak som si povedal, prečo nie? Modrá farba ciferníka sa mi ľúbi, celkovo sa mi zdá ciferník veľmi pekne prepracovaný, pekne nalepené indexi, orámavaný dátum na 6.hodine a na 12-tke nalepené logo spoločnosti, pod ním tiež nalepený (nie iba vytlačený) názov spoločnosti s rokom založenia, červená sekundovka ho príjemne oživuje. Spodok ciferníka sa pýši červeným nápisom SWISS MADE. Sklíčko je minerálne a je klenuté. O pohon sa stará quartzový strojček, sekundovka skáče presne po indexoch a je bez vôle, alebo akéhokoľvek trasenia.

    Pohľadné je aj zvrchu brúsené a po stranách leštené - vankúšovité púzdro s krátkymi, ale ideálne zahnutými nožičkami - sedia na ruke ako pribité. Priemer púzdra bez korunky je 39mm, ale kvôli tvaru vôbec nepôsobia ako malé hodinky. Korunka je príjemne veľká a dobre sa s ňo manipuluje, samozrejme je signovaná logom. Hodinky sú vodotesné do 100m aj bez šróbovacej korunky.

    Originálny gumený remeň vônia krásne vanilkovo, taktiež je z vnútornej strany signovaný logom a názvom spoločnosti, je pohodlný a mäkkučký, dobre kopíruje zápästie.

    Luneta je hliníková, tmavomodrej farby - je 60 kliková a obojstranne otočná, manipuluje sa s ňou príjemne, ide stredne tuho a jednotlivé kliky sú dosť hlboké a presné.

    Zadné dýnko je šróbovacie - tiež veľmi pohľadné, v strede je vygravírovaný morský drak a okolo sú všetky dôležité údaje.

    Celkovo hodinky na ruke pôsobia veľmi pekne a zujímavo. Pri každom pohľade na ne Vám vyčaria úsmev na perách. Ale dosť už slov a nech prehovoria sami, z fotiek.

  • Veľmi pekné hodinky. Ako sa hovorí za málo € veľa muziky a poprosím viac fotiek.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Veľmi mi sú pekné :)

  • Raz dozreje cas (rozumej = zotaví sa penazenka z Landmonsterov :mrgreen: :rouge: ) a ja si tiez zadovazim nejake B-uhr...zatial som nakloneny serii pilotiek zo Seiko 5 serie...ale proste toto musi byt v zbierke hodinkomagora. Ale ten remienok je super...bez toho to snad ani nies pilotky...tie dva nity :super:

  • Žralok

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  • preklápanie dátumu

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.