Moja strastiplná chrono cesta

  • Je ráno, volebný deň, sedím vo volebnej komisii a konečne som si našiel čas a dokopal sa k vytvoreniu vlastnej témy, nie že by som sa mal čím chváliť. Lebo cesta ktorú som zatiaľ prešiel nebola ničím výnimočná, tak si to len zosumarizujem.

    Ako si pamätám, vždy od malička som nosil nejaké hodinky. Som mladšia generácia, takže som žiadne Primky nedostal a ani na prijímaní som nebol, tak si veľmi na prvé hodinky nepamätám, viem že som mal ako každý niekoľko Casio hodiniek - s podsvietením, kalkulačkou, stopkami a budíkom - čím viac fíčur bolo, tým lepšie. Neskôr digitálky nahradili, ručičkové hodinky, ale tie si tiež veľmi nepamätám - bolo ich niekoľko bezvýznamných.

    Neviem či začnem tými pravými ale boli to hodinky, ktoré si pamätám kvôli svojej gigantickej veľkosti a boli aj mechanické. Volali sa MZI Miletus a okrem tej veľkosti nestoja za reč. Vyzerali takto akurát boli na ťahu, ukazovali teplotu aj vlhkosť vzduchu a dal som za ne 100€.


    Ďalšie na ktoré si pamätám boli quartzové Casiá, čo ukazovali mesačné fázy a s nimi súvisiaci príliv a odliv. Neviem prečo a načo som ich kupoval, ale keď sú súčasťou mojej cesty, tak ich sem dám. Dúfam že po zverejnení tejto témy nedostanem ban za spamovanie. :hehe:


    Teraz sa dostávam k hodinkám, ktoré som nosil nepretržite rok a pol, a v tomto ohľade ich asi dlho nikto neprekoná. Boli to klasické fashion hodinky, ktoré mi ale urobili skvelú službu, a musím na nich vyzdvihnúť kožený remeň, ktorý bol geniálny v každom ohľade. Stáli ma asi 50€.


    Potom nasledovalo krátke a bezvýznamné obdobie hodiniek zn. Timex, zaujímavé boli asi len osvetlením ciferníka Indiglo a strašne hlasnou sekundovkou.


    V tomto období som sa dostal aj na Hodinkomániu a začal sa hodinkami aj trocha viac zaoberať. V inzercii som našiel lacné potápky na leto, ktoré som si na skúšku kúpil, bol to asi začiatok cesty hľadania, pre mňa dokonalých hodiniek. Boli to quartzové Secco potápky v Submariner štýle za 20€, ktoré ale boli krásne modré. inzerát by sa tu ešte asi aj dal nájsť.

  • v pokračovaní začnem mojimi prvými Swiss made hodinkami, samozrejme s quartzovou Rondou vo vnútri, s PVD úpravou a veľkosťou 45mm. Ani neviem načo som ich kupoval, putovali asi po dvoch mesiacoch k inému členovi fóra.


    Ďalšími v poradí boli známe potápky od Citizenu, ktoré som si vydražil na Ebay-i. Zaujímavé boli šróbovacou korunkou na 8. hodine, ktorá netlačila na ruku a preto mi veľmi vyhovovali. Myslím že som ich vymenil.


    Mojimi prvými Seiko hodinkami boli tieto veľmi známe military päťky s pilotským ciferníkom a veľkosťou 38mm. Bol som pri nich prekvapený kvalitou lumi, precíznosťou vypracovania detailov. A známym "za málo peňazí, veľa muziky" - stály ma nejakých 70€. Vydržali u mňa asi 3 mesiace (čo bolo na tú dobu relatívne dlho) potom putovali ďalej členovi fóra. Mapo slúžia ešte? :hehe:


    Ani neviem ako sa ku mne dostali tieto staré Primky, cenu nemajú žiadnu, tak ich mám niekde doteraz, sem-tam si ich dám na ruku. Páčia sa mi na nich hranaté, oranžové ručičky.


    Po nasledujúcich hodinkách som dlho túžil, vyhral som nejakú aukciu a Ebay-i a čakal na doručenie zo Singapúru. Boli to známe Citizen Nighthawk, neskutočne sa mi páčil ciferník, duálny čas, Eco drive. Bomba na nich bola to - že pri nedostatočnom nabití baterky sekundovka skákala po dvoch sekundách, a strašne sa mi to páčilo. Naneštastie mi veľmi nesadli na ruku a tak som ich po dvoch týždňoch predal - aká to bola silná láska a tak rýchlo skončila. Keď tak na ne pozerám mám pocit, že bola chyba ich predávať - rozmýšľam že si ich asi opäť zadovážim, aj keď ich asi nebudem často nosiť.

  • potom nasledovalo TT obdobie, PRS 516 - som kúpil od brata, mal som ich asi 2 mesiace a potom som ich predal kamarátovi. Boli to síce iba quartzky, ale páčili sa mi nich hranaté ručičky a taký trocha vintage look. Mali celkom slušný ťah, s motýlkovou sponou.


    a vo vianočnej súťaži tu na fóre som vyhral tieto chroná, veľkosť 42, mali dosť vysoké púzdro, a dobre sedeli na ruke kvôli zahnutým nožičkám.

  • Wau... Pekné čítanie, teším sa na pokračovanie :super: tie Secco sú náhodou celkom pohľadné, modrá je proste výborná a to tu vie každý :D a na Tvoju otázku odpovedám, ÁNO, ešte tie Seiko Militarky slúžia. Slúžia vraj výborne, predal som ich kolegovi a je veľmi spokojný :) (ja sa už dlho chytám na takéto vlákno, ale to moje bude omnoho biednejšie a nezaujímavé, časom sa to však dúfam vylepší... aspoň budem mať pokope môj posun)

  • Pekná cesta. Som ani nezaregistroval, že si toho vyskúšal až toľko.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • pekna cesta, uplne top z tychto vsetkych su podla mna tie Citizeny potapky, kedysi som po nich tuzil a to az do momentu, kedy som zistil, ze su mi jednoducho male :D

    v tomto momente sa tesime na dalsie volby a tvoj pobyt v komisii aby sme docitali tento pribeh do konca :mrgreen:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • :hehe: :hehe:
    hádam to stihnem skôr, ako do mája (či kedy budú zasa voľby) - posnažím sa niektorý večer.
    Tie Citizeny boli fajnové, mali 41mm - čiže pre mňa úplne ideálna veľkosť, trocha mi vadila tá Miyota vo vnútri, kvôli hluku rotora a absencii brzdy (ak sa nemýlim) prenosťou to tiež nebolo nič mimoriadne - okolo +20s/deň. Aj to akrylátové sklíčko malo dačo do seba. No nakoniec som ich vymenil (nechal som sa ukecať), ale neľutoval som - obratom som získal hodinky, ktoré sem hodím najbližšie. :)

  • k sľúbenému pokračovaniu som sa dostal celkom skoro - pozerám futbal, popíjam červené víno - tak skúsim niečo napísať.
    K nasledovným hodinkám som sa dostal výmenou, ako je už spomenuté vyššie. Boli to moje druhé "päťky", a pri týchto hodinkách som si naozaj uvedomil, že Seiko je výnimočná hodinárska spoločnosť - nie kvôli kompiláciám a vysokej hodinárine, ale kvôli umeniu vyrobiť skvelé hodinky, za smiešnu cenu. Musím povedať že tieto hodinky boli pre mňa skoro dokonalé, keď si odmyslím plechový ťah - sú iba dve veci ktoré by som na nich zmenil, a to veľkosť z 37mm na 40mm a väčšiu korunku (mám rád veľké korunky :hehe: ). Nádherné leštené púzdro nemalo chybu, s precíznosťou vypracovaný ciferník, presne nalepené indexi, dokonca biele day/date okienko s masívnym orámovaním sem pasovalo lepšie ako keby bolo čierne. Navyše celý ciferník pekne oživilo aby nebol nudným, a tak mi nevadil ani "5"-kový štít. Lumi bola tradične seikovská - teda skvelá. Ani neviem prečo odišli z domu, ale niečo podobné si určite ešte zaobstarám. Predal som ich členovi fóra, škoda že ich tu nevidno na fotkách, lebo tieto moje nestoja za nič a iba kazia tieto krásne hodinky.

  • Osobne som strašne zvedavý na toho kuk-lupa, neviem sa s tým stotožniť, v stredu budúci týždeň vyskúšam a porovnáme so Seiko. Sám som zvedavý. :D

  • mišo: ďakujem, ja som tiež zvedavý na porovnanie a za čím je tá dvojnásobná cena. :mrgreen:
    martin: jasné v stredu si ich omakáš ::d na kyklopa si zvykneš rýchlo. Ja sa tiež okrem Archimede teším na pepsiny. ;)