Hodinky WELLINGTON

  • Dobrý deň, chcela by som poznať Váš názor na hodinky značky WELLINGTON, ak ich ovšem poznáte. Ja o nich neviem nájsť žiadne informácie, čo sa týka relevantných skúseností. U nás v rodine máme radi všetci predovšetkým kvalitné hodiny a automaty, no mám priateľa, pre ktorého hodiny nie sú dôležité a nosí ich len aby vedel koľko je hodín. To je všetko v poriadku, ja to chápem. Chcela by som mu ale tieto hodinky kúpiť, lebo napriek nízkej cene, vyzerajú dobre. Sú automaty, a majú svoju váhu, práve na hodinkách ja tú ich váhu a tikanie milujem. Mám ich už doma a dívam sa na ne asi stý krát a neviem sa rozhodnúť, či áno, alebo nie. Ide o to, že by som sa chcela vyvarovať tomu, aby sa mu po pol roku pokazil strojček, alebo niečo také. Pridávam aj pár foto, konkrétne tých, ktoré tu mám a mám sa rozhodnúť do pondelka. Keď ich porovnávam s mojimi hodinami, ktoré stáli niekoľkonásobne viac, dizajnovo sú veľmi pekné, a tak sa pýtam, sú podľa Vás tieto hodinky vhodné, a dosť dobré pre človeka, ktorý nepokladá hodinky za šperk? A Je ich kvalita aspoň toľká aby nemal z nich dotyčný viac smútku ako úžitku? Úprimne ďakujem za radu.

    Parametre :Wellington Mens Automatické hodinky WN101-122
    Puzdro: nerezová oceľ, Ø 46 mm, 16 mm vysoký, so skleneným dnom
    Dial: čierny ciferník s viditeľným pohybom
    Funkcie: dátum, mesiac, deň v týždni, otočná luneta
    Sklo: minerálne sklo
    Remienok: kožený popruh 21 mm s bielym prešitím
    Spona: nerez oceľ spona
    Odolnosť proti vode: 5 ATM

  • ahoj a vitaj ;)
    nic nemozes najst lebo je to nejaky dalsi z mnohych fejkov :hurt5: , od toho ruky co najdalej :nono: , tvari sa to ako breitling ale je to nejaka cinska "garážovka" :mrgreen:

  • Majú normálne predajné miesta, sú spomínané aj v časopisoch a aplikaciach o hodinách. A majú certifikát.
    Toto je ich stránka. Ja to nebeiem ako Fake, kedže nekopírujú nikoho a majú dva roky záruku, len som chcela vediet, či nemáte nejaké skúsenosti.
    http://www.wellington-timepieces.co.uk/

  • a dakujem za privitanie :D :super:

  • hej to co postujes som nasiel,maju tam sice len jeden model....nic z toho co si dala sem a po dalsie takych stranok co maju kontakt a niekde sidlo je xy, ale to je vsetko...dobre nie je to fake ale napodobenina s vlastnym nazvom, takych exluzivnych znaciek je plne aukro...

    co za ne pytaju?

  • Ahoj sunys. Asi ťa nepotešíme ale ide o typický čínsky bluf.. To znamená, že si Číňania urobia navoňanú webstránku (najlepšie po nemecky, aby hodinky budili dojem, že hodinky pochádzajú z Nemecka), k tomu pridajú zvučné meno značky (čo na tom, že je anglické..?) a to všetko iba preto, aby mohli tie hodinky predražene predať (rozumej všetko nad 50 €).. Identifikačné znaky toho, že ide o Čínu sú luneta v štýle ala Breitling, nevkusne urobené ručičky s krátkou sekundovkou na čele, chabé kvalitatívne prevedenie a v neposlednom rade do očí bijúce vystatovanie zotrvačky v štýle tourbilónu..
    Posledným klincom do rakvy je meno značky, ktoré nikto nepozná.. Vitaj medzi nami :mrgreen:

    PS: tie Breitlingy vyzerajú tiež na fake..

  • Ahoj, nie som vôbec taký odborník ako páni ktorí odpovedali nadomnou, avšak na prvý pohľad ma tiež upútali tie B a ruku do ohňa by som ani za ne nedal. Ako píše esqueleto, vyzerajú zvláštne. (a to naozaj bez urážky) O značke Wellington neviem nič, prvý krát niečo také počujem ale už na prvý pohľad vykazujú teto hodinky všemožné znaky napodobenín rôznych štýlov a značiek. Most na zotrvačke je tam... no proste nepasuje, luneta je zvláštna a vyzerá ako obyčajný plech. Je otočná? Index na "12" na lunete je pootočený, čísla sú bez zarovnania a nepresne umiestnené. Skús pozrieť aj iné modely z tejto značky, všetky vyzerajú rovnako spackane, prekombinovane, cirkusovo zladené, bez citu a príbehu. S cenou +/- 350€ je to do plaču.

  • Ja to neberiem ako urazku, ja som rada, ze mi to hovorite, pochopte ja mam doma 3 hodinky o ktorych viem, ze su original lebo ma nimi davkuje otec na vsetky okruhle sviatky, takze 18, 20, 25 :D nikdy som ja hodinky nekupovala a nikdy som tomu nevenovala az tolko pozornosti. Navyse ich chodim pravidelne servisovat, takze viem ze su ok. No ale tieto sa ku mne dostali nahodou, neviem ci poznate nakupny klub FD, ale odtia su. Funguje to na principe kampani, ktore trvaju vzdy iba niekolko dni. Je moznost ich vratit bez udania dovodu do 14 dni. znama co ich kupovala, sa ale rozisla s partnerom a tak sa ma spytala ci ich nechcem od nej odkupit ja. Je k nim faktura, a certifikat, su pekne zabalene atd. Tak ja som nevedela, ze co a ako. No povodna cena tych hodiniek bola 540 eur (vraj), v taj kampani, kt. trvala dva dni stali 200. FD, ale garantuje originalitu, ja som tam kupovala uz viac veci, nie zrovna hodinky, ale handr, kabelky a sperky, topanky, vzdy bolo vsetko original, sperky som si potom dala skontrolovat u zlatnika a boli naozaj z toho co garantovali. Co mi este pridava na doverihodnoti toho klubu je, ze raz ked som si kupila kabelku, mi po dvoch tyzdnoch napisali, ze sa ospravedlnuju, ze tovar nebude doruceny, lebo sa zistilo, ze kabelky maju pochybny povod. :D takze asi tolko

  • Presne to je ono a tu je tych modelov omnoho viac ako som našiel na nete... schválne pozri toto, veď je to des a hruza. Ani smajlíky tu nestačia na názor :taistoi: :berk1: :erk: :pleur4: :caca: vráť to kým je čas a radšej si nechaj tu poradiť ;)

    Skús ešte schválne dať foto tých B zospodu, aby bolo vidieť ref. číslo

  • ale o B. sa tu nejedna, tie su original, ci mas iny nazor?

  • Richard, si si istý? Prečo si myslíš, že je to fake? Ja B nemám, ale také niečo by som s netrúfol povedať. Keď som pozeral na nete, našiel som B, ktoré sú podobné, akurát s arabskými číslami. Keď si predstavím, že by mi toto niekto povedal na hodinky a nemal pádny argument, asi by sa ma to dotklo.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Ten Wellington za 200€ to je hrôza des. Chrlia to niekde v provincii Fu-tien na tony a na ciferník ti napíšu čo len chceš. Nespĺňajú už základnú tvoju podmienku na hodinky pre priateľa "pre ktorého hodiny nie sú dôležité a nosí ich len aby vedel koľko je hodín". Pre takéhoto človeka sú najlepšie Quartzky alebo mobil. On u mechanických hodiniek nebude bohužiaľ vidieť žiadnu pridanú hodnotu. Najmä ak ich bude musieť každých niekoľko dní nastavovať aby mal presný čas.

    K vete "dizajnovo sú veľmi pekné" sa radšej ani nevyjadrím. Nerozumiem ako niečo také môže napísať niekto, komu podľa jeho vyjadrenia prešlo cez ruky viacero kvalitných automatov. :)

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • sunys, pises ze viete v rodine ocenit kvalitne hodinky, sama mas B-ecka. Tak kup priatelovi take hodinky, ktore by si aj sama, alebo niekto z tvojej rodiny ocenil. A nie tieto cinske predrazene smejdy.

    Breitling Super Avenger / Breitling SuperOcean Heritage Chrono / Steinhart Aviation Chronograph / G-Shock GW-A1100 / Sea-Gull Chinese Military / G.Gerlach Otago

  • chlapi, to čo je tu toto, prídem sa sem po ťažkom dni kuknúť a to aby som :berk2:
    za 540€ ich kúpila? 54€ je za to veľa. Ak máte doma všetci kvalitné hodinky a pýtaš sa na tie wellington a nevidíš medzi nimi rozdiel v kvalite tak je to mimoriadne divné ;)