Lacne hodinky ala submariner

  • Zdravim, chcem lacne hodinky s okopirovanym dizajnom submariner (rucicky, kamienky), nasiel som Invicta 8926OB, mal by tam byt strojcek seiko NH35A SII, boli by z amazonu, no su tam velmi zle ohlasi (po mesiacoch velke meskanie az zastavenie, mineralne sklicko sa lahko poskrabe, problemi korunka,luneta ...atd) - da sa to popripade u nas opravit myslim strojcek ?
    Dalsie ktore sa mi dost pacia su Parnis, robia ich s logom alebo bez. Tie s logom som nenasiel aky maju strojcek, bez loga maju SEAGULL 17J, alebo Asian 2813. Maju keramicku lunetu a zafirove sklicko. Ake je prijatelne meskanie +/- 20 sec za den ? Da sa taky strojcek u nas opravit (nadstavit) popripade ? Mal nejake tieto hodinky otvorene nejaky hodinar tu ? ma cenu si to kupovat, alebo tych 80-100$ su cisto vyhodene peniaze ? Popripade ak mate nejake ine navrhy poradte. Dakujem za kazdu radu k veci.

  • no ja tam nevidim nic ako ".... či miera "inšpirácie" nezašla v tomto prípade ....." ale podla mna je to proste cisto okopirovany dizajn, a presne o to mi ide :) lebo sa mi paci :)
    - a vazne som sa chcel bavit o 'lacnych' hodinkach, keby som zvazoval Steinhart tak by som tu urcite nespominal Invictu a Parnis
    - nikdy som hodinky nenosil a neviem ci vobec budem, je to len taky pokus

  • "ivan_989" wrote:

    Vyber si u vietnamcov volaky pokusny fake. Ked ta hodinky nebudu bavit zahodis to a hotovo. A ked ta bavit zacnu tiez ho zahodis a kupis si nieco poriadne.

    Toto je slušný názor :super: keby som to vedel ja mohol som ušetriť, a lá, nenosil som hodinky vôbec, myslel som si že mi to bude na ruke vadiť, až raz som sa zaťal a že idem do toho. Kúpil som si asi pred 4 rokmi značku Police, sadli, spokojnosť maximálna, parádne hodinky. Potom som dostal Festiny ako dar od manželky. Potom som zistil, že existujú aj iné, lepšie, kvalitnejšie, atď. a už som bol v tom, chorý a závislý.
    veru, keď kúpiš od číňana (možno nie doslovne), vyskúšaj, uvidíš... atď. Nie je to až taký chorý nápad,sú aj lacnejšie a ako tak kvalitné hodinky, pokiaľ by si si trochu rozmyslel štýl tak nou problem... zbehni do hocijakého hodinárstva, vyskúšaj 10 druhov, druhý deň iné, atď. Ja som to tak robil a stále robím... v Žiline v inhodinky shop sa na mňa miestami kukajú ako na vola :hehe:

  • Sorry možno som nedal moc prijateľný názor, ale je to možnosť.
    Napr. aj Casio, Seiko, Orient majú submariner, a veľmi podobné štýlu. A je to asi lepšia voľba ako Parnis, aj keď aj ja by som Parnisky ponosil - chvíľu. ;)

  • asi som divny, ci moc nechapem, ale ty chces aby sme ti (na hodinkovom fore) odobrili cinsky smejd a ty si ho nasledne kupis?

    (ja len, aby sme mali jasno) :)

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • "mapo" wrote:


    Napr. aj Casio, Seiko, Orient majú submariner, a veľmi podobné štýlu. A je to asi lepšia voľba ako Parnis, aj keď aj ja by som Parnisky ponosil - chvíľu. ;)

    Casio (MTD 1043), Orient (2ER00001B) submariner sice maju ale nikde na webe na predaj som ich nenasiel a pochybujem ze najdem v kamennom obchode, Seiko ma ine rucicky, kamienky.
    Este som nasiel tiez Timex (T29781) ale ma inu sekundovku, tiez ho nikde nepredavaju aj tak ... nechcem "veľmi podobny štýl" ale okopirovany submariner ...
    a momentalne okrem invicty a parnisu nic neviem najst ... jasne ze by som
    zobral nieco lepsie, keby mal take Seiko nevaham, ale proste nepaci sa mi dizajn ich cifernikou ... X(
    takze ak niekto pozna kopiu sub za +- 100e, nech radi ... alebo sa vie vyjadrit o strojceku v parnise, invicte ci take nieco moze fungovat aspon 2roky v nejakej urovny presnosti, nech napise ...

  • No ak to chceš takto, že len a len copy submariner tak OK, áno plus mínus budú slúžiť dva roky na nejakej úrovni presnosti (fakt neviem akej) vie niekto?
    Ale každý Ti poradí, nechoď do nich, pozeraj ešte dlhšie a verím, že Ti padne do oka aj niečo iné ako práve len a len copy štýl. Resp. ak sa Ti páčia, že nemôžes kvôli tomu spávať tak choď do nich, ponosíš, uvidíš, zmeriaš, nafotíš, pochváliš sa a uvidíš čo ďalej, 100 eurogrošov (+/-) nie je zas až taká pálka, že by si potom nadával. Mne sa tiež ako prvá zapáčili Police a išiel som do nich, teraz by som to už neurobil.

  • "404" wrote:

    ak niekto pozna kopiu sub za +- 100e, nech radi ... alebo sa vie vyjadrit o strojceku v parnise, invicte ci take nieco moze fungovat aspon 2roky v nejakej urovny presnosti, nech napise ...

    kopia sub (tzv. fake) sa da kupit na trhu ovela lacnejsie, 100€ je za kopiu strasne vela. Za 100€ ti vyjde aj na kopiu bundy Boss a mozno aj kopiu rifiel Armani. Ale pozor, slogan vravi fake things are for fake people.

  • "ivan_989" wrote:

    Ale pozor, slogan vravi fake things are for fake people.

    aha takze to je odkaz aj pretych co maju Steinhart Ocean 1, ci ? :)

  • Tuším to moc zjednodušuješ... myslím, že predsa len tam nejaký rozdiel je a dokonca to časom možno aj pochopíš... Ak chceš fake s lacným strojčekom, tak si ho kúp, ale nečakaj, že ti ho požehnáme...

    Sent from my GT-I8190N using Tapatalk 4

    Tempus Fugit

  • "Roby" wrote:

    Tuším to moc zjednodušuješ... myslím, že predsa len tam nejaký rozdiel je a dokonca to časom možno aj pochopíš... Ak chceš fake s lacným strojčekom, tak si ho kúp, ale nečakaj, že ti ho požehnáme...

    Zjavne ty vidis veci komplexne a zlozito :) Chel by som vidiet ako by si obhajil ty svoj fake pred niekym s rolex submariner na ruke, casom by mozno tvoje trapne agrumenty pochopil ... :P napr ze stoji cca 20x menej ale ma kvalitny eta strojcek ? takze to je uz v pohode :)

  • Ako som napísal, svet nie je čierno biely, čím skôr to pochopíš tým lepšie... Na druhej strane, keď som si kupoval svoje fake ;), tak som si ich proste kúpil a nikoho som neprosil o schválenie ;)... Myslím, že som už k tejto téme napísal všetko čo som chcel.

    Sent from my GT-I8190N using Tapatalk 4

    Tempus Fugit

  • V princípe je jedno či si kúpiš Steiny, alebo Parnis. Oboje sú napodobeniny. Rozdiel je cene a v kvalite spracovania. Steinhart ti dá za tú cenu výbornú kvalitu s overeným a spoľahlivým kalibrom, servis so zárukou a samozrejme nápis swiss made na ciferníku. Parnis ti dá obstojné spracovanie a pokiaľ v nich budeš mať kaliber od Seagullu tak aj slušný strojček. Kvalita a spracovanie nebude samozrejme na takej úrovni ako od Steinhartu, ale stále bude relatívne dobrá (aj keď u týchto hodiniek to býva kus od kusu, niekedy lepšie, niekedy horšie). Pri Parnisoch môžeš mať problémy aj so zárukou a servisom. Ak chceš hodinky na dlhšiu dobu, tak by som sa určite orientoval na tie Steiny. Ono je to ale individuálne, každý máme iné merítko na veci. Niekto chce mať okolo seba kvalitné veci, pôsobiť seriózne a niekomu stačí mať šmejd, hlavne že bude cool, samozrejme kým nenarazí na niekoho kto nespadol z jahody, potom vyzerá ako debil.

  • 404, kúp si tie hodinky, keď sa ti páčia, ale nechci tu rozoberať, či si ich máš kúpiť alebo nie. Je to na tebe. Každý z nás čo tu komunikuje má trochu iné kúsky a za inú cenu. Ja by som ich určite nekupoval. Naber na tomto fóre skúsenosti, trochu počkaj, našetri si a potom si kúp niečo kvalitnejšie. Toť moja rada..... ;)