Seiko Monster ktore

  • Ahojte rad by som si kupil lacne potapky (cca 200e aj s nejakymi remenmi) a asi to budu monstery len teraz neviem ktore, rozmyslam nad oranzovymi alebo ciernymi


    momentalne som rozhodnuty pre cierne a asi k nim kupit aj nejaky mesh

    a este som rozmyslal aj nad Gen 2, rad by som sa spytal nad ich buducou hodnotou ci gen 1 uz koncia a za 10 rokov budem radsej prvej generacii ako druhej, prinajhorsom teraz kupim Gen1 a Gen 2 mozem hocikedy inokedy. Su nejake vyhody tych novsich monsterov?

    dakujem za rady

  • Ja by som volil úplne v pohode čierne ako si napísal. Strojček (7S26) je kvalitou vysoko a nie je sa čoho obávať a s meshom budú nádherné ;) .
    Rezerva je tam cca 40hod a presnosť je cca 3sek/deň. Určite sú to odolné a kvalitné hodinky.

  • "mapo" wrote:

    Ja by som volil úplne v pohode čierne ako si napísal. Strojček (7S26) je kvalitou vysoko a nie je sa čoho obávať a s meshom budú nádherné ;) .
    Rezerva je tam cca 40hod a presnosť je cca 3sek/deň. Určite sú to odolné a kvalitné hodinky.


    Súhlasím so súdruhom, až na tú presnosť, tá je individuálna kus od kusu. Mal som troje a tak presné neboli ani jedny.

  • Ja som bohužial, až mi srdce trhá, nemal ešte ani jedny :pleur4: ale volil som z toho čo som naštudoval a zatiaľ som zlého na Monstery nečítal,
    ale to záleží od človeka samého, každý má iný názor. Ja určite čoskoro do nejakých seiko pôjdem, a Monster je na prvých priečkach (len musím potichu aby sa
    manželka nezbláznila :)

  • Sú to dobré hodinky a ja na ne nepoviem krivé slovko, bol som s nimi vždy absolútne spokojný. Presnosť chodu ale nie je vec názoru, je to vec faktu, presného merania a pokiaľ hodinky nemajú COSC certifikát, tak sa presnosť do +4 sekúnd denne negarantuje. To samozrejme neznamená, že sa to nemôže stať, ale je to lotéria.

    Odoslané z môjho GT-N7100 pomocou Tapatalk 4

  • To súhlasím, samozrejme, myslel som ten vec vkusu skôr samotné hodinky, veľa takých som zažil že "obrovské, hnusné, bučory" tož... :mdr3:
    Ale myslím, že +/- 4-5sek denne je stále veľmi pozitívne.

  • :| fúúú, tak až tak moc by som nepovedal veru... takou info veru nedisponujem, niektore zdroje čo si spomínam písali o +/-12 a to ako max!

  • je to tak, Don napisal ako svoj prispevok cislo 1000 mudro - jasne, ze ked pojdu okolo 20s/den tak ich treba nechat zabehnut a nastavit u hodinara - realne sa daju poladit na takych 6-8 sekund bez väcsich problemov.. ked sa ich naucis odkladat na noc spravnou stranou blizsie k zemi, odvdacia sa ti aj vyssou presnostou

    ale tak, co ja viem - par sekund hore dole ja osobne nejako neriesim, ked mam rozdiel okolo minuty tak ladim.

    P.S.
    ja fungujem s presnostou az plus 10-15 minut (ano, nestresujem sa) a neviem, ci by ma este niekto vladal poladit ako tie Seika :]

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Veď jasnééé, že ani ja by som neriešil 20sek hore-dole, ani minútu... u mňa je to o tej celkovej spokojnosti.
    S tým odkladaním v správnej strane je to ako? najprv vychytať muchy, zmerať a potom nájsť správnu polohu? skús mi to priblížiť, nech si to objasním. Ď.

  • Hodinky majú v rôznych polohách rôznu odchýlku. Napríklad pri nosení budeš mať +10 sekúnd denne. Keď ale ležia na korunke, tak robia +4 sekundy denne, čo ti môže vylepšiť celodennú odchylku. Tieto riešenia, ale ja nemám rád. Ak by som bol s odchylkou nespokojný, tak by som radšej po zábehu, zobral hodinky k hodinárovi a nechal ich doladiť pomocou vibrografu.

  • zjednodusene povedane, zemska gravitacia ma vplyv na zotrvacku(ta cast, co vidis kmitat), tym padom to ma vplyv na vlasok (pruzinka) ktory sa trosku odlisne natahuje a stahuje ked je vodorovne voci zemi ako ked je kolmo na zem.

    v praxi ked to chces riesit, to znamena asi toto:
    zistis, ze hodinky pri dennom noseni spravia odchylku od rana do vecera 10 sekund. vecer si hodinky odlozis korunkou dole a rano zistis, ze mas odchylku uz 14 sekund - takto zistis, ze to robit nebudes :) druhy den rano nastavis presny cas, po celodennom noseni zistis, ze mas zas odchylku 10 sekund, takze vecer si odlozis hodinky na spodne viecko.. rano zistis, ze hodinky su v odchylke 16 sekund a zas vies, ze to takto nebudes robit. nasledne zas nastavis presny cas.
    cez den mas zas hodinky na ruke, zas mas odchylku 10 sekund na vecer - toz das hodinky sklickom dole na plochu, kde sa nenachadza piesok a rano zmerias odchylku 14 sekund. zas to nie je ten spravny pripad, takze nastavis hodinky na presno aby si zistil, ze mas vecer odchylku zas tych istych 10 sekund co predchadzajuce dni, takze si odlozis hodinky korunkou hore a rano zistis, ze maju hodinky odchylku 4 sekunky... v nasom pripade sme nasli spravny sposob odkladania hodiniek na noc a uz ich dalej nenastavujeme.. nosime ich cez den, vecer zmeriame odchylku 14 sekund aby sme po odlozeni hodiniek korunkou hore rano zemrali presnost 8 sekund, nasledne si ich zabudneme dat na ruku a vecer nam stoja.. pruser.. natiahneme, nastavime a pouzivame nadalej donemoty :super:


    inak je to dobra blbost, ja ich mam 24 hodin denne na ruke a zijem :rouge:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Parádne vysvetlenie, ďakujem, už som sa čo to dočítal, avšak v rôznych článkoch, rôzne info, rôzne odchýlky, rôzne hodinky (pochopiteľne však :) ).
    Mám akurát putovné Seika, tak to vyskúšam a dám report. Uvidím ako si s tým poradím, ale už teraz viem, že to pravidelne robiť určite nebudem.

  • som rad, ze som pomohol a chapem, ze pri zoznamovani sa a objavovani tajov mechanickych hodiniek to chce niekedy napisat "po lopate" :D
    ..uzivaj si ich :super:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Netreba zabudnúť na jednú dôležitú vlastnosť 7S26 kalibrov, čo sa týka nastavovania presného času. Kaliber nemá hacking, čiže ak si potrpíš na presné nastavenie času, asi by som išiel do 2. generácie. Ak sa nemýlim, 7S26 kaliber majú aj naše putovné hodinky, takže máš možnosť vyskúšať :) .

  • to je pravda, ze su bez hackingu, ale daju sa velmi pohodlne nastavit jemnym tlacenim korunky do "protismeru" kedy sa sekundovka da zastavit v zelanej polohe - chce to samozrejme trosku citu..
    odhliadnuc od toho, tiez by som si rad vyskusal tie nove strojceky od Seika - keby mi k nim postavili zodpovedajuce puzdo okolo 47-49mm, uz by som objednaval ;)

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • No ja neviem veru či to "jemne tlačenie korunky do protismeru" je rozumne riešenie... :nono:
    Ale možno sa len mýlim a mám z toho zlý pocit... ?