• Obzrel som Longines na zivo, ale mam trochu zmiesane pocity. Cifernik a rucicky velmi pekne, ale luneta mi prisla taka "vyprasivena" a nebola uplne zarovnana. Tym, ze je na viacerych castiach z boku hladka sa s nou tazsie toci. Korunka v porovnani s inymi hodinkami co mam isla dost tazko odsrobovat aj zasrobovat a praca s nou bola trochu nemotorna. Asi som za tu sumu cakal viac :-/ Najviac ma k nim taha zvuk znacky a cifernik, takze hladanie pokracuje :)

  • na mojich je luneta presne na stred, tie hladke plochy zaujimavo ladia s tahom, niektori to prave aj vychvaluju, je to taky elegantny prvok ale je pravda ze uz aj ja som si uvedomil ze mi pri otacani trochu vadili. ja tie hydrace vnimam ako sportovo elegantne hodinky s vodotesnostou, teda nie ako typicke potapky, aj ked maju 300 m WR....
    Ta korunka serie aj mna, co narobim. :cote:

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Co vravite na tieto - Davosa Ternos? Zdroj "inspiracie" mi je jasny :) O znacke Davosa toho moc neviem, na forach az take popularne tusim nie su. Vie niekto porovnat kvalitu vyhotovenia napr. so Steinhart Ocean 1? Je navysenie ceny voci Steinhartu poznat na prevedeni? Uplne nahodou ich nevlastni niekto na fore? :)

  • Mne sa od Davosy paci seria World traveler (robia aj modre). Tieto sa mi na rozdiel od Stajnov viac podobaju na Rolex tvarom puzdra, takze asi tam je ta 'pridana hodnota'. A vidi sa mi, ze kyklop zvacsuje viac ako u S. :) A co sa tyka kvality znacky, tak netusim, esqueleto bude vediet viac. Kazdopadne to bude pohoda, aspon na urovni Stajnu, takze ak by sa mi nejake silno zapacili, tak by som nemal ziaden problem do nich ist. Inac na youtube je pekna recenzia na biele 'yachty', tie sa mi pacia asi viac ako 'suby' :]

  • Mne osobne sa páčia viac modely Ternos ako Ocean od Steinhartu.. Stačí tam ale vyššia cena a už zďaleka nie sú také populárne ako Ocean.. Pozor na menšiu veľkosť!
    Čo sa týka kvality, niet jej čo vytknúť. Sa mi akurát zdá, že okolo spony nebolo vypracovanie také dobré, resp. ako keby to trochu zanedbali. Ale to iba "neviditeľné" časti medzi článkami a pod. Inak luneta a zvyšok možno aj prevyšuje Steinhart. Musíte si však uvedomiť, že v týchto cenových hladinách nemôžete hľadať priepastné rozdiely v kvalite. Veľa ľudi sa ma pýta, čo má vyššiu kvalitu, či tá alebo hentá značka.. Pritom ide o jednu cenovú kategóriu.. Steinhart to proste vie s cenami, tlačí na svoje a obchodnícke marže a tým pádom je možno výrobná cena identická s tou na Davosách alebo iných značkách. Čiže aj kvalita bude s najväčšou pravdepodobnosťou identická. Mám pocit, že mnohokrát potom ide vlastne iba o to, aká je výstupná kontrola danej značky. A na tom je myslím lepšie Davosa.

  • Ešte nikto nespomenul Seiko SBDC003. Som zaujatý keďže ich vlastním, ale určite sú to dobre vyzerajúce modrásky a svoju šancu si zaslúžia. Hlavne 6R15 Inhouse kaliber, 50h rezerva, v podstate celé hodinky sú JDM. Lumi s ktorou sa môžu máloktoré hodinky pýšiť. Určite za tú cenu (cca 450euro) zaujímavá kúpa.


    posledné foto požičané z netu.

    Images

    Seiko SBDX001 MM300

    Seiko Samurai Save The Ocean SRPC93
    Seiko SKX009J

    Seiko SBCA001 spirit military
    Casio G-SHOCK GW-M5610

    Casio ARW-310
    Casio W-54US
    Minulosť: Seiko 7002 mod, Longines Hydroconquest L3.642.4.96.6, Glycine Combat Sub 3863.3, Seiko SNM009 Samurai, Seiko SBDC003 Sumo, Seiko SKX007J

  • jee. gratulujem
    sice sme nedali obed aby si sa blizsie zoznamil s mojimi modrakmi ale vidim ze ti to nedalo.
    teraz uz musime dat hydro stretko :hehe:

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

    • Official Post

    tie certiny vyzeraju z fotiek fakt onicom, ale nazivo je to uplne ina kava... som si musel overovat ci je to to iste :super:
    inac si potvrdil nepisane pravidlo, ze prvy vyber byva vacsinou ten najlepsi, potom sa uz len spekuluje :)
    a este musim povedat, ze sa mi pacia tie rucicky, a vobec cele hodinky maju mrd! :super: