Czapek & Cie Quai des Bergues collection

  • Czapek & Cie Quai des Bergues collection

    Dnes jsem si trochu nabifloval historii jednoho zřejmě nejslavnějšího českého hodináře. Kdo tipuje, že se jedná o Františka Čapka, tipuje správně :)

    Doufám, že vás článek potěší

    http://www.freshmagazine.eu/znovuzrodenie-…rantiska-capka/

    ... a trochu k hodinkám:

    Společnost Chronode založená Jean-François Mojonem ve švýcarském Le Locle vyvinula do těchto hodinek mechanický strojek Czapek SXH1 s 29 kameny, který je decentně zdobený a věrný originální předloze – strojku 1850. Strojek má ruční nátah, frekvenci 21.600 kmitů za hodinu a díky dvojici pérovníků se může pochlubit rezervou nátahu 168 hodin. Průměr strojku je 31,1 mm a výška 4,48 mm.

    Hodinky jsou v nabídce ve dvojím provedení, z bílého a růžového zlata. Průměr pouzdra je 42,5 mm a průhledem v jeho zadní části můžeme sledovat běžící strojek. Vodotěsnost hodinek je 30 metrů.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tie čierne sú parádne, Czapek je velké meno hodinárstva, ale celkom by ma zaujímalo, aké (a či vôbec nejaké) je prepojenie tých, ktorí toto vyrábajú s pôvodnou výrobou Czapek & Cie. Musím to naštudovať, ale podla ich stránky to nemá s pôvodným Czapekom spoločné nič... založiť si novú firmu a hovoriť tomu Czapek bez akéhokoľvek dôvodu... neviem, čo si o tom myslieť.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Tie čierne sú parádne, Czapek je velké meno hodinárstva, ale celkom by ma zaujímalo, aké (a či vôbec nejaké) je prepojenie tých, ktorí toto vyrábajú s pôvodnou výrobou Czapek & Cie. Musím to naštudovať.

    žádné, tři hodinkový a historický nadšenci zkoumali jeho hodinky a založili novou společnost. Rád bych napsal něco jiného :))) třeba praprapra vnuk.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Toto je celkom bežný jav, že zakladatelia tkz. "staronových" spoločností si iba odkúpia meno nejakej starej zaniknutej značky, aby mohli ťažiť z jej histórie. Mnohokrát však nemajú vôbec nič spoločné s pôvodnou spoločnosťou. To môže byť na škodu (keď je ich nová vízia o značke a produktoch v úplnom protiklade s pôvodnými víziami a históriou značky) alebo aj na úžitok (ak skutočne čerpajú z histórie a držia sa zásad a tradícií pôvodnej značky, prípadne do nej vnesú moderné prvky bez toho aby tak narušili jej integritu). Myslím, že aj Jorg Schauer odkúpil meno Stowa a je pekným príkladom, ako sa to dá využiť.

  • Tento případ mi přijde podobný, hodinky které vznikly drží kvalitu, takže je to asi dobře a pan Čapek se v hrobě obracet nemusí.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1