Tag Heuer Aquaracer 500m Ceramic

  • Daco odislo, daco prislo.. Nakoniec u mna skoncila znacka, ktora mi nikdy nebola sympaticka (sam moc neviem preco). Hodinky ma na fotkach, videach a dokonca ani v predajni nejak extra nezaujali a tak som sa Tagom az doteraz vyhybal. Ale cesty chronomaniaka su nevyspytatelne a teraz su na mojej ruke. :) Vela som od nich necakal, o to vacsia bola moja radost pri vybaleni a nasadeni na ruku. Nalestene potapky s pre mna "nevyhnutnou" keramickou lunetou. Napriek tomu, ze maju 500m vodotesnost su nizsie a celkovo posobia rovnako alebo mensie ako ostatne 200/300m modely (Longines HC, Fortis B42, Seiko SKX,..). Velkost idealna, super spracovanie, neskutocne vela detailov (vlnky, krivky, zarezy a neviem co este), stale sa daco leskne a odraza. Jednoducho radost na ne pozerat. Tieto su typickym prikladom stavu "pozrel som sa sice uz 10x kolko je hodin, ale stale netusim presny cas". Co sa presnosti tyka, odchylka po 3 dnoch je 0s. Tah ma prekvapil a potesil svojim tvarom, konecne nieco ine ako 100x opozerany oyster. Typovo to sice asi oyster stale je, ale z vonkajsej strany prevladaju ostre tvary a tym padom nezapada do davu stale a vsade pouzivanych rovnakych naramkov. One watch guy zo mna sice nespravia, ale maju k tomu snad najblizsie.
    Ako vravia nasi anglicki bratia, long story short, velka radost :)

    Mal som iba par minut na zopar foto, tak aspon takto..

  • Podla specifikacie zafir AR ma. Akurat zabudli napisat, ci len vnutorny alebo aj vonkajsi. Ak ma vonkajsi, tak moc kvalitny nie je. Ak ma iba vnutorny, tak je velmi kvalitny. :) Priklanam sa ku kvalitnemu vnutornemu. Z vonkajsej strany totiz nevidim ziadny farebny nadych ani skrabance a sklicko sa sem tam zaleskne..

    Krok spravnym smerom je nechat si Seiko a vsetko ostatne predat a zahodit heslo k foru :mrgreen:

  • Gratuluju :super: k parádnímu kousku z řad univerzálních potápek, díky jemnější lunetě. Kdykoliv bych se podíval na cifr, měl bych pocit že jsem na ůodi, nevím jestli i u tohohle kousku má připomínat palubu z týkového dřeva, ale mně prostě připomíná a to je fakt super pocit. Bylo by smutný, kdyby se hodinářská značka s tak bohatou historií nenaučila dělat hodinky, to v tomhle případě neplatí a ty tvoje jsou toho důlazem. Jednoduchý a zajímavý.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1