Čo máte dnes na obed (foto s hodinkami)?

  • Dnes som robil krkovičku na dubákoch a na paprikovom olej.....Finom....


  • Dnes som robil krkovičku na dubákoch a na paprikovom olej.....Finom....

    ...mnaaaaam

  • … všetci ho tu vítame a on nás chcel len tou fotkou nasrať …

  • Ďakujem, chlapci. Ideme tú káru ťahať spolu ďalej...;)

  • Vlastnorucne naskrabany (kua sak to skoro hodinu trvalo 1f924) a trafil som ho dnes perfektne ochutit. Mnaaaamka :P :love:, ledva odfukujem, skoro 30dkg ho bolo :S

    ... neskaj spiš na gauči?

  • Vlastnorucne naskrabany (kua sak to skoro hodinu trvalo 1f924) a trafil som ho dnes perfektne ochutit. Mnaaaamka :P :love:, ledva odfukujem, skoro 30dkg ho bolo :S

    Tak toto som jedol naposledy v 80-tých rokoch, mama mi to robila do školy ako desiatu.

  • Tatarák je skvelá papa, ale od šialených kráv som ho nejedol. Dnes bola hustá rumunská ciorba z červenej kapusty s klobásou a fazuľou. Recept mám od roku 1969 z reštaurácie Neptun v Eforie Nord. K tomu pifko, mňam...

  • … recept je zverejnitelny? Ak áno poprosím … dobru chuť

  • Menšiu červenú kapustu rozsekáme na drobno, stredne veľkú cibuľu na tenšie mesiačiky, asi 15 deka bielej fazule predvaríme, ale nie celkom do mäkka, vodu zlejeme. Väčšiu nohu paprikovej mäkšej klobásy pokrájame na štvrškolieska, jednu mrkvu na kocočky, podobne trocha zeleru. Na dvoch PL svinskej masti opražíme cibuľu do mäkka, pridáme klobásu, spolu asi 4 min. opražíme. Potom pridáme jeden maličký rajčinový pretlak a opražíme za miešania asi 2-3 minútky. Pridáme 1/2 PL mletej červenej papriky, premiešame, aby sa dostala do masti, prisypeme mrkvu a zeler, aj fazuľu a po asi minúte zalejeme pol litrom horúcej vody z rýchlovarnej kanvy. Necháme prevrieť a postupne prisypeme kapustu, každú vrstvu posolíme, aby pekne pustila pri dusení šťavu. Pridáme podľa chuti mletú rascu, mleté čierne korenie, tri guľky nového korenia, dva bobkové listy , štipku tymianu a čajovú lyžičku cukru. Dusíme asi 20 min., potom prilejeme toľko vody, koľko chceme mať polievky, evtl. dokoreníme, dosolíme a varíme do zmäknutia fazule a všetkého ostatného. Na záver dokyslíme jablčným octom alebo citrónom a zasypeme zeleným petržlenom. Kto to má rád, môže pridať na záver štipku majoránky, ale v originále to nie je. Na tanier dáme porciu polievky a kto chce, môže to zamurovať lyžicou kyslej smotany.

    Vzhľadom na to, že sme to mali na obed, pridal som tam mimo súťaž spolu so zeleninou jeden stredný zemiak, pokrájaný na kocky.

    Polievka má byť mierne korenená jemne sladkokyslá. ... papajte...;)

    Edited once, last by hannes (March 5, 2024 at 1:30 PM).