• Chcem upgrade v rámci značky Epos.
    Ktoré sa vám páčia?

    Sophistiquée 3424SK
    Priemer púzdra: 42 mm
    Výška púzdra: 10,4 mm
    Kaliber: mechanický s ručným náťahom Unitas 6497

    Passion 3404
    Priemer púzdra: 43 mm
    Výška púzdra: 12,2 mm
    Kaliber: mechanický s ručným náťahom Unitas 6498, in-house Big Date modul

    Emotion 3391
    Priemer púzdra: 41 mm
    Výška púzdra: 10 mm
    Kaliber: mechanický s automatickým náťahom ETA 2892, 9000 DD

  • prezentujem svoj subjektivny nazor, takze ho prosim tak aj cháp. ten treti model je pre mna mimo bezneho nosenia, takze ostavaju uz len dva. a tam uz je to tazsie. obidva vyzeraju skvele, maju vynikajuci tvar puzdra, osvedceny kaliber. prvy model - Sophistiqué je asi prvy skeleton ktory sa mi aj realne paci a vedel by som si ho predstavit aj ako prakticky nositelny. je jednoducho nadherny. skor by som ho ale radil k prilezitostnym hodinkam. na "bezne" nosenie - a tym padom univerzalnejsi mi ale urcite pripada druhy model - Passion 3404 (Big Date). ma este o nieco praktickejsi tvar puzdra, velmi sa mi paci tvar ruciciek, 6498 ma sekudovku na poz. č.6 a to je pre mna tiez plus oproti 9-kovej sekundovke pri 6497, klasicke decentne indexy a big date ako velmi prijatelna komplikacia. sice aj o 1mm vacsi priemer ale na rozmery Unitasu stale nositelne. celkovo si myslim ze su to hodinky na kazdodenne nosenie. pre mna velmi, velmi prijemne. vydareny model! takze moja rada je Passion 3404.

  • Ja som dlhodobo veľkým obdivovateľom modelu Emotion 3391 preto sa jednoznačne prikláňam k nim. Model ktorý odporučil Branislav je tiež pekný no podľa mňa je už 43 dosť.

  • Neměl jsem ani jeden model v ruce, takže mohu soudit jen podle obrázků a popisu. Máme tu tři zajímavé modely a každý z nich zastupuje jinou třídu hodinek. Vezmu to odzadu. Zasněžené pohoří, noční obloha a zajímavé komplikace - datum, den v týdnu, dokonce měsíc a měsíční fáze. To je paráda. Design hodinek stojí na velmi tenké hranici mezi uměleckým ztvárněním a kýčem pro turisty. Jestli Tě cokoli váže k onomu ztvárněnému místu, cokoli, třeba tvá láska k zasněženým horám, výstupům nebo k lyžování, není pro Tebe lepší volby. Jestli ale neváže, nemůžeš jejich koupí udělat už cokoli horšího.
    Prostřední model, krásné elegantní hodinky na kterých by mě bavilo sledovat dva datumové věnce v podobě komplikace Big Date, zrovna tak i subčíselník malé vteřinově ručičky, a to je další komplikace, se povedl tvůrcům hodinek udělat dostatečně přitažlivě. Číselník se vzorem, ať už jakýmkoliv, podle obrázků tipuji na vzor týkového dřeva, se taktéž povedl.
    První model je velmi specifický, skeleton ukazuje vše v nahé kráse, často bohužel i to, co mělo raději zůstat skryto, je to nekonečný prostor pro umělecké ztvárnění představ dokonalého zdobení, ale jestli tomu tak v reálu není, rychle od toho, žena ač s křivýma nohama má mnoho dalších předností, láska je láska, ovšem v opravdové lásce k hodinkám toto neplatí.
    Takže i já bych se rozhodl pro dodtatečně elegantní, malinko sportovní a dobře komplikacemi vybavený prostřední model. Je ovšem otázka, jak si velikost tvojí ruky poradí s lrůměrem pouzdra hodinek. Máš-li ruku 18 a víc, moje volba je jasná. Jestli ji máš menší, musíš je už na ruce posoudit sám.
    Určitě znáš to zrychlení tepu, když si vezmeš na ruku hodinky, co Tě na první pohled okouzlí, někdy je to láska trvající roky a někdy vydrží do druhého dne, kdy je víc slyšet radu rozumu. Napiš si co se Ti na všech líbí i nelíbí, zvaž plusy a mínusy, i to by mohlo v rozhodnutí pomoci.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Za mňa 3404. Veľkosť pri tomto výzore nebude problém, veľké plus je pekný big date, zdobenie ciferníka, WR 100m. Prídu mi univerzálnejšie ako ostatné dvoje... aj z hľadiska nosenia na ťahu. (+pekné červené detaily)

  • Vďaka za reakcie.
    Mám 17 cm zápästie.
    To je jeden z dôvodov, prečo váham nad 3404. Na papieri síce vyzerá 43 mm bez problémov, ale súdkovité púzdro ich dosť zväčšuje. To je ich (pre mňa) jediné mínus. Inak sú skvelé.
    Emotion som už mal (3390) a sú to výborné oblekovky, 3391 ma zaujali naživo v Bazileji. Sú ozaj nápadité. Ale nie ku každému odevu vhodné.
    No a Sophistiquée sú tak trošku favorit od začiatku. Nechcel som Vás ovplyvňovať :) Nie je to ešte na 100%, páčia sa mi všetky troje, ale tieto sedia ozaj veľmi dobre a myslím, že sa hodia či už ku košeli, svetru alebo tričku.
    Ešte porozmýšľam, vyskúšam znovu tie 43 mm Passion a uvidím :)

  • Mám 17 cm zápästie.
    To je jeden z dôvodov, prečo váham nad 3404. Na papieri síce vyzerá 43 mm bez problémov, ale súdkovité púzdro ich dosť zväčšuje. To je ich (pre mňa) jediné mínus. Inak sú skvelé

    tak to je fakt - tiez mam 17 cm a 43 je uz na mna dost... a ked pisem dost tak tym myslim vela. takze vzhladom k proporciam puzdra by som asi siahol po mensom rozmere. to su tie vecne dilemy pri vybere hodiniek. ked uz clovek konecne najde hodinky ktore su takmer v kazdom smere vyhovujuce tak musia byt velke :/

  • 3404 je presne ten typ hodiniek, ktoremu slusi mensi rozmer, na tahu, trosku volnejsie... nieco ako AT od Omegy, pripadne Rolex... proste male pohodlne hodinky na tahu... keby mali 40-41mm, boli by idealne... neviem na com by si ich planoval nosit, ak na kozi, mohlo by to vypalit dobre. krasny cifernik, zaujimava sekundovka a paradny big date... niet im v podstate co vytknut...

    3391 som nazivo nevidel, tak si netrufam odhadnut ako vyzeraju, moze to byt nadhera, ale aj gyc... ak mas moznost skusit nazivo, tak sam uvidis ktorym smerom ta potiahnu...

    skeletony 3424 boli aj mojim favoritom isteho casu, maju krasne bruseno-lestene puzdro so zaujimavo opacne lomenymi nozickami, na skeletony su prehladne, nepriamo maju aj power rezerve... netradicne hodinky ktore maju smrnc a zaroven pouzitelne na denne nosenie. pokial ti nechyba datum, tak super.

    na zaver by som to rozdelil takto, ak ich planujes nosit denne ako jedine/jedny z mala, tak by som volil 3404 (ak by velkost nevadila), ale ak budu len "doplnkove" hodinky na nie kazdy den, tak 3424 aj 3391 budu vybornym spestrenim hodinkovnice... ;)

  • Trocha zvláštne radiť Kasperovi pri Eposoch, ale keď spomínam na jediné stretko, ktorého som sa zúčastnil, pri tomto púzdre je 42-43mm na 17cm zápästie naozaj priveľa. Tie 39mm pôsobia dojmom cca 41, ja by som do väčšieho rozmeru pri tomto púzdre nešiel, pôsobí to už príliš okato.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • To není nic neobvyklého, člověk nad něčím přemýšlí a řešení nakonec přijde tak nějak samo :D
    Jsem zvědavej co bude.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1