"definitivne" quartzky

  • Skusim vas trosku rozhybat, automaty pozname snad vsetci a "vsetky" v cene akceptovatelnej pre beznych smrtelnikov. O quartz tu nie je takmer ziadny zaujem, ale mozno ma niekto prehlad. Ak by ste si mali vybrat definitivne/univerzalne quartzky, ake by to boli? Dajme tomu do ceny 3000 eur, ale ak by to splnali hodinky za 200 euro penazi, preco nie. Na zuzenie vyberu by som vyzadoval zafir, WR najlepsie 100m a viac, srobovacia korunka. Chrono/nechrono. Datum podmienka, den v tyzdni vyhoda. Lumi/tritium potesi. Pri vyssej cene by to uz chcelo aj nejaky termokompenzovany quartz a pod. Radsej na tahu s normalnym ukoncenim pri puzdre, aby slo pouzit klasicke kozene remen. Prosim ziadne automaty, iba quartz (solar nevadi, kinetic by sa mozno dal tiez prezit) :)
    Dakujem za pozornost :)

  • U mňa sú ultimátnee quartz Sinn UX SDR GSG 9. Sú vodotesné do 5 000m, sú termokompenzované, zvnútra vyplnené olejom, vyrobené z nemeckej ponorkovej ocele s teginent technológiou sú takmer nezničitelné, podla mňa sú to celkovo ultimátne tool watch. Jediná nevýhoda je, že na výmenu baterky sa musia posielať do Nemecka kvoli tomu oleju. V edícii GSG9 (nemecké špeciálne jednotky) majú korunku na pozícii 10, čo by mi u quartzu vyhovovalo.
    https://www.sinn.de/de/Modell/UX_SDR_GSG_9.htm

    Robia rôzne edície, takže určite by som si nejaké vybral.

    Musel by som ale byť v pokročilej fáze zbierky, alebo pre nich mať nejaké špecifické využitie, na ktoré by som ich potreboval, inač by som za q tolko peňazí nedal.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Certina 024.448.11.031.00 čo vravíš na toto ? :)

  • Neviem či definitivky
    ale za mňa tieto Longines.

    External Content m.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    MemoPad HD 7


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Tieto Sinn a Certiny som mal aj presne na mysli, ale nechcel som vas ovplyvnovat :) Longines uz mam HC a tych sa zbavovat neplanujem, takze tie uz nie. GP pecka, len ta cena :( Bondovky mi nejak nesadli, takze tie tiez vynecham. Ale v klude dajte cokolvek co by ste nosili vy :)
    Breitling musim lepsie pozriet ponuku, maju privela modelov a uz som pozabudal co sa tam nachadza :)

  • ja tiez obcas spekulujem nad ultimatnymi quartzkami.... vzdy to konci pri omega AT :mrgreen:
    nastastie mi zatial lungo mare splnaju momentalne baterkove tuzby.
    keby si nemal hydroconquesty tak tie spominane conquesty by boli pre teba ako uliate.

    hecni sa a kup tissot prc 200 ::d ... robim si srandu.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Ja hlavne ani neviem co chcem. :] Skor len hladam inspiraciu a spriaznenu dusu co je "vyhorena" ako ja :mrgreen: Mechanik mam dost a obcas mi uz lezie na nervy, ze zopar kusov co sa nevojde do windera musim natahovat rucne (alebo ich necham zastavit a potom sa musim babrat s datumom a casom). Vacsinu si urcite necham, ale na bezne bezstarostne a bezudrzbove nosenie by som si vedel predstavit nejake zaujimave quartzky. A kedze na tie netreba winder, nemusim riesit problem s natahovanim, ci idu presne a pod. :)

  • Kúpiš a čochvíľa budeš znova nespokojný. Tá skáčuca sekundovka ťa nemôže uspokojiť, navyše pochybujem, že vyhodíš 2000 a viac eur za quartzky. Na tvojom mieste by som začal radšej uvažovať nad definitívkami, mám taký pocit, že si na to zrelý. Keď človek miluje mechaniku, tak žiadne definitívne quartzky neexistujú, aspoň pre mňa určite nie.

  • Pozerať čas na mobile ? :hurt4: Mysiak neblázni :mrgreen:

  • Teraz neviem ci si ten dobry alebo zly nasepkavac :) Moja najvacsia obava z definitivnych mechanik je, ze ma tiez omrzia.. Asi si musim dat chvilku pokoj a pozerat cas na mobile :mrgreen:


    Treba poctivo vyberať, potom vyskúšať a keď sadnú ako riť na šerbeľ, tak už ich nebudeš chcieť dať zruky :)

  • Tie grandseiko sú presne to co by som bral keby som mal chuť kupovať quartz a omegy by napr. mozno počkali... Inak fermuello myslim predáva AT. Cekni to

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • 38mm je moc malo a od GS by som chcel spring drive, tieto mi pridu strasne "obycajne". Neviem ci zle pozeram, ale quartzove AT su ako chudobny pribuzny z trznice k "plnohodnotnym" mechanickym AT. :/

    Zatial sa mi najviac pozdavaju Sinn UX (pohyb sekundovky do oboch smerov je celkom zabavny) a Certina Precidrive (pohyb sekundovky pri stopkach je velmi zabavny). Asi sa budem chvilku venovat nejakemu inemu konicku a necham si to cele ulezat v hlave.