junghans Olympic - vintage

  • Najnovsi prirastok, ktory je najstarsi :) Model Junghans Olympic 1972, zhruba z tych rokov. Podla rytiny na zadnom viecku ide o hodinky davane k 25.vyrociu tazobnej firmy v Nemecku (alebo po 25 odpracovanych rokoch, nedopatral som sa :) ).

    Parametre:
    Lug to lug - 44mm
    Luneta - 40mm
    Puzdro - 38mm (s korunkou 41mm)
    Vodotesnost - bola 3atm, uz urcite ziadna
    Strojcek - Valjoux 7734 (bez hackingu, bez rychlo nastavenia datumu, manualny natah)
    Hlinikova volne otocna luneta
    Sklo - vypukly akryl

    Posobia ako dnesne 40-42mm, nadcasovy dizajn, rozmery aj tvary. Stav velmi zachovaly, ale vidno, ze boli nosene. Tukance a skrabance na puzdre, sem tam odrety akryl. Ako novy bruseny cifernik hadze rozne odlesky, inak brusene bicompasy davaju vzdy ine kontrastne odlesky. Radost na ne pozerat :)

    Zamracene pocasie, takze len take na prd fotky.

    Presnost este vyladime :)

  • Hodinky pekné, o tom niet pochýb!!! Nemôžem si však pomôcť s tým remienkom, :nono: strašne sa mi na ne nehodí. Pravdaže je to len môj subjektívny názor :) Ten nápis na zadnom viečku im len pridáva na hodnote. :super:

  • Mne sa k nim hodil ten perforovaný s ktorým ti pravdepodobne prišli, alebo by som potom volil ešte viac športový viď obrázok :)

  • Tickoprint a dnes som objavil este WildSpectra (nutne pozriet video). Skusal som podla toho ladit, WildSpectra mi sem tam hadzalo divne vysledky, Tickoprint bol konzistentnejsi. Ale samozrejme, ze ako prve som si pokazil "beat error", netrafil som spravne posuvatko :rouge: Po 2 hodinach ladenia som snad aspon tam kde predtym :mrgreen:

  • Myšiak chválim ťa :) Na tomto remeni vyzerajú o poznanie lepšie :super:

  • Dakujem, stale som v soku, ze som si kupil hodinky, ktore kombinuju asi fakt vsetky veci ktorym sa normalne vyhybam a napriek tomu sa mi velmi pacia a som s nimi spokojny. Starnem alebo co.

  • Sklicko vylestene, hodinky utesnene, luneta sa uz samovolne neotaca, presnost vynikajuca (za 15 dni celkovo +18s). Este ostava odstranit zopar spiniek z cifernika a trochu prebrusit puzdro. To ale necham na profikov spolu so servisom strojceka niekedy v buducnosti.

  • Pekná práca :super: Som zvedavý na to prebrúsenie. Každopádne si zaslúžia takéto zaobchádzanie. Radosť pozerať na tie fotky ;)