• Vianoce sa blizia a ja nejak neviem co chcem :D Uz dlhsie uvazujem nad univerzalkami na takmer vsetky prilezitosti, ale s nakupom nad 2-3k sa zatial neviem stotoznit, takze Suby su z hry vonku, ako aj Omega AT. Rad by som uspokojil svoju uchylku na day/date komplikaciu, ale absolutna nutnost to nie je. Velkost 39mm (ak nie je luneta) - 42mm (s keramickou alebo ocelovou lunetou), na tahu, WR aspon 50m. Zatial ma zaujali tieto, ak mate nieco v zalohe, sem s tym :) Dalsie znacky v tejto cenovej hladine ma napadaju Breitling (z nich prichadza do uvahy iba jeden chrono model co uz nie je v predaji), TH (nesympaticka znacka - nic racionalne), Damasko (prilis tool), Archimede ("nieco" mi tam chyba), Sinn (nekeramicka luneta).. Mali by to byt "dokonale" hodinky, takze to bude asi tazke. :)

    Maurice Lacroix Pontos Day/Date

    Ball Engineer Hydrocarbon Spacemaster Glow Watch

    Ball Engineer II Chronometer Red Label

    Ball Engineer II Marvelight

    Epos

  • 2-3 000 je akurát taká nevďačná cena, ktorú je už škoda dať za neznámu značku, ale na niečo úrovne Omeg s inhousom to nestačí. Ja som tiež rozmýšlal, či za niečo miniem podobné množstvo, ale jednoznačne som sa rozhodol nazbierať ešte raz tolko... trpezlivosť submarinery prináša :)

    Za 3 400 u AD by boil Breitling Superocean Heritage 42, síce potápky, ale určite použitelné ku všetkému, podla mňa jedny z najkrajších hodiniek aké sa momentálne robia.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Tu ani nejde tak o to, ci nasetrim, ale ze nie som (zatial) ochotny dat tolko za jedny hodinky :) Tieto Bcka su dizajnovo super a dlho som po nich aj pozeral, ale neprekusol som hlinikovu lunetu. Inac znacka vobec nemusi byt mainstream a na stroj si tiez nepotrpim, len aby to nebola uplna garazovka.

  • Na tvojom mieste by som siel do tych ball engineer red label. Vyzeraju perfektne, odkaz na omega AT je zrejmy rakze hodinky na vsetko.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Mysiak ja sa prikláňam jednozančne k modelu Maurice Lacroix. Spočiatku som bol za béčka ale kedže si tie vylúčil tak to vidím takto. Sú to pekné hodinky majú to čo chceš a značka je tiež fajn tak prečo nie :)

  • hodinky na kazdy den? naco tebe take budu? ved ty mas rad to striedanie :) ja by som to aj tak vsetko popredal a kupil jedny - dvoje skvele sa doplnajucich hodiniek. napr. datejusty/aquaterry, prakticke jednoduche a elegantne kazdodenky a do paru k nim sportovejsie pilotky/potapky od iwc... idealne kombo ;)
    inac z tvojho vyberu sa mi velmi pacia tie ml a soh :)

  • V drvivej vacsine mam kazdy den ine hodinky (casto aj 2 rozne), ale obcas mam naladu nosit jedny aspon tyzden bez prestavky :) Redukovat zbierku sa nechystam, ale aj keby, stale je tam mentalna hranica, ze dat viac ako 2-3k za kus mi je "luto". Takze jedine co by som tym vyriesil by bola velka financna strata a trochu viac penazi v banke :)

    Eterny sa mi pacia tiez uz dlho, ale maju dost specificky dizajn, musel by som vidiet nazivo, kazdopadne nechavam vo vybere. MG nie, su moc "obycajne". Chcelo by to trosku premakanejsie indexy a puzdro (ako napr. Eterna) :)

  • Chapem to s tym pocitom dat za hodinky vela penazi. Na tvojom mieste by som kupil nejaky drahsi likvidny kusok- iwc at, rolex, omegy po 42 za primeranu cenu. Ziskas super hodinky na ktorych neprerobis, resp. menej nez ked kupis nove v kategorii nizsia/stredna stredna trieda.

  • Problem s Omega/Rolex a pod je, ze sa mi pacia hlavne kusy s cenou nad 5-6k. Keby som sa odhodlal tolko dat, asi zvolim radsej Zenith. Ale stale som nastaveny na "radsej 3ks po 2k, ako 1ks za 6k" :) Na predaje moc nie som, takze likvidita u mna nehra rolu. Pouzite kusy za akceptovatelnu cenu su modely, o ktore zaujem nemam :\ Zatial to vyhravaju Ball, ale maju az privela peknych kusov a z fotiek sa tazko vybera (cierny vs sedy cifernik a pod).

  • To je velmi zaujímavá stratégia, ja by som mal problém s tým, že za 2-3K sú to nejaké mid-range hodinky, ktoré sú síce pekné, ale nejaké velké meno to nemá, nikto nevie, čo to je a vnútri to má prinajlepšom upravenú ETu. Zato za 5-6 000 je to už ikonický dizajn s inhousom, ktorý vydrží veky a hodinky, ktoré majú meno a môžeš s nimi chodiť za 25 rokov a stále to budú špičkové a štýlové hodinky. Minúť na hodinky pomaly 10 000€ a nemať "nič poriadne" sa mi zase nezdá moc vhodné, ale do osobných preferencií mňa samozrejme nie je nič, len vyjadrujem názor.

    Do 5-6 000 sú v podstate všetky non-chrono, steel (niektoré aj titanium) verzie ako sú Rolex Dayjust, Submariner, Omega PO, AT, Seamaster 300...

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Nevravim, ze mam "rozumnu" strategiu (to nie je asi ziadna pri hodinkach v stovkach/tisickach eur), ale momentalne to tak vnimam. To, ze nik nevie co to je mi vobec nevadi (Glycine purist sa spytali ci mam z dealextreme) a ak stroj splna technicke parametre, tak mi je v podstate jedno co presne sa v hodinkach kruti (nevadila by mi ani myiota). Nikoho nepresviedcam, ze takto je to spravne, len preco momentalne nekupim R a pod. :)

    Inak dnes som nasadil Longines HC a zistujem, ze vlastne univerzalky mam :mrgreen: Co mi vsak nebrani dokupit dalsie, ze ano.. :) Eterna, Ball, Epos.. Este nieco "uni" v podobnej cene vas nenapada?

  • Myšiak pred tým ako som kúpil tie TH formulky tak som mal TH tiež ako velmi velmi nesympatickú značku, ono sa to zmení.. ver mi :D

    ale aby som aj ja niečo poradil.. rozmýšlal som jeden čas nad Baume et Mercier Capeland - je vela verzii - s priehlaďom, bez priehladnu, rôzne farby dokonca aj 42mm alebo 44mm sa dá vybrať.

    Ja som najviac pozeral na čiernu verziu, ktorá je univerzálna a fakt pekná na čiernom aligátorovi. (Aj remeň si vieš vybrať či aligátor aleo obyč. kožka). Skúšal som ich v taliansku a fajt peckové hodinky. Cena zodpovedá tvojej cene ktorú chceš dať. Ale ak by som vyberalk z toho čo si hore písal tak tie ML sú peckové.

    Inak BM nie je mainstreamová značka, nemá to každý, ale zato je velmi dobrá, isto si o nich niečo naštuduj ak sa pre ne rozhodneš.

  • Neviem, prečo by sa to malo meniť :mrgreen:

    Keď to už nutne musí byť niečo v tej cene, u mňa osobne by to boli Tudor Black Bay .Sú aspoň "skoROlex", movement síce nič moc, ale aspoň spracovanie by malo byť bezchybné.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Na Baume sa este pozriem lepsie, tie vyzeraju ze by mohli splnit to co mam vymyslene v hlave :) Tudor sa mi paci iba Pelagos, ale tie su uz dost velke, takze nic :\ Kazdopadne dik za snahu, nutne v tejto cene to nemusi byt, v klude aj lacnejsie :mrgreen: Asi som mal dat limit 1k, to by sme trafili realnu cielovu sumu lahsie :D