Audio(filne) okienko, alebo na com pocuvate svoju oblubenu hudbu?

  • To mi je jasné :) Skušal som slúchadlá od Sennheiser cez Marshall až po BEATS, ale na to moje počúvanie to stačí. Skôr by som ak tak uvažoval o kvalitnejšej zostave do izby (5.1) alebo nájsť spôsob ako pripojiť NB alebo MP3 prehrávač na domáce kino :D Tam je ten zvuk o inom :)

  • Znacky si zoradil od najlepsej po najhorsiu :mrgreen: 5.1 je blbost pokial nepozeras vela filmov s DTS zvukom, to radsej 2.0 zostavu v rovnakej cene. Ak ti ide o kvalitu, tak za X penazi dostanes najlepsi zvuk asi zo sluchadiel, potom regalove repro, stlpove repro a dakde na konci je 5.1 zostava a "domace kino" (take co sa predava bars kde v elektre) :)

  • Dobre teda tak 5.1 teda zavrhne, no ja som ju chcel hlavne kvôli priestorovému zvuku. Neviem si predstaviť ako mi môžu dva repráky nahradiť 4 a ešte aj subwoofer :o Hej tie slúchadlá sú mi jasné, ale pri dlhšom počúvaní, ako napr. doma by mi slúchadlá vadili, najradšej by som hudbu počúval bez toho aby som mal niečo na hlave alebo musel byť závislí na kábli. A je to asi taká degenerácia s toho domáceho kina že proste či už stĺpové alebo regálové repro o počte len dva kusy na mňa pôsobí neúplne :D

    Ako asi je jasné že v tomto smere som nevzdelaný, preto ak som aj napísal kravinu prepáčte mi :mrgreen:

  • Chlapci Vy máte iné bomby doma, to klobúk dole. Ja keby som bol taký audioúchyl a mal financie tak by som určite prijal niečo od tejto značky http://www.bose-sk.sk/ Kedysi som bol na jednej predvádzačke v BA a bola to pecka. Kamarát má od tejto značky celú výbavu doma a je to špica. Raz sme na tom pozerali film "300: bitka u Thermopyl" a doteraz mám orgazmus.

  • Adam, je len na tebe co preferujes. Niekomu stacia Casio a nevidi vyznam platit za Rolex, iny s nimi rube drevo :) Stereo ti urcite 5.1 nenahradi, ale na hudbu to je uplne zbytocne. Platis tam za repraky navyse, ktore su cely cas ticho.. :) Urcite si chod vypocut nejaku renomovanu znacku na repro a zistis, ze woofer ti vobec netreba (ak neozvucujes mensiu kinosalu). V pripade, ze mas rad filmy s priestorovym zvukom, riesenie by mohlo byt lacnejsia 5.1 zostava cisto na filmy a kvalitne stereo na muziku.

    Osobne mam Bose v kategorii "zalostny pomer cena/vykon" na domace audio, ale nejak som tuto znacku nesledoval (tusim ju ani nikde neodporucaju). Na filmy to moze byt super, hlavne ked to riadne duni :)

  • Jasne chápem :) Kedže 5.1 mám na domácom kine tak by som si mohol zadovážiť kvalitnejšie stereo. Moja izba má tak 13 štvorcov takže to nepotrebuje byť horibilný výkon. Vedeli by ste teda poradiť niečo na tento účel vhodné ? :) Cenovo ťažko povedať, kedže neviem v akých cenových hladinách sa to pohybuje, preto uvidíme. Vopred ďakujem :)

  • No bez ceny to asi nepojde.. :) je to ako s vyberom hodiniek, nejaku predstavu o rozpocte by si mal mat :)

    500? 1000? 2000? 4000? ..?
    Nezabudaj ale, ze k repro treba zosilovac, kable a zdroj zvuku.. :)

  • No to teda čakal som že len repro :) Ok tak skúsme do 500 ak sa podarí niečo nájsť :)

  • Heh,asi som dal zle minimum za komplet :D Samotne repro by som skusil vypocut toto
    http://www.bisaudio.sk/Produkt.aspx?pr=00069680
    http://www.bisaudio.sk/Produkt.aspx?pr=00036980

    k tomu na zaciatok taketo nieco
    http://www.bisaudio.sk/Produkt.aspx?pr=00005556

    + nejaky sony bd player (cca 50e) a kable metrazne (to by malo byt do cca 100e)

    pripadne zvazit nieco na styl tohto setu + kable..?
    http://www.alza.sk/elac-bs-142-bl…20-d2145979.htm

  • Fúúha tak to je teda parádička :super: Ale keby mám toľko peňazí :D ... No dal si mi chrobáka do hlavy, takže sa určite začnem pozerať po nejakých alternatívach, toto je zatiaľ pre mňa bohužiaľ drahé :/ Ale v bisaudiu sa možno zastavím aj zajtra, zatiaľ som chodil len okolo ale nikdy dnu :D

  • Takže píšem Ježiškovi :D Ale dobre takto. Kvalitné stereo je pre mňa poriadna investícia ako tak pozerám. Či by som sa rozhodol pre slúchadlá alebo repro potreboval by som od 300 do 1000 € :D Takže to vidím až o pár rokov :) Každopádne som si rozšíril obzory. A ďakujem :)

  • Ak sa chceme bavit o audiofilstve tak uplne zabudnime na nejake Bose ako uz bolo spomenute, ktore ohuruje dunenim a huhlanim...Adam radsej stereo ako nejaku pozlatenu zostavu domaceho kina a co sa tyka subu a netrvas na priestore, tak tie basy uplne v pohode utiahnu aj slusne stlpy ( teraz nemyslim nejake supy z ineho cenoveho spektra). Sam doma slapem na Ti v kombinacii Onkyo a Canton a mozem povedat, ze pri filmoch to uplne postacuje co sa tyka spodkov. Raz sa snad dopracujem k niecomu slusnemu....

  • Tak ako Mišo vraví toto už stojí za povšimnutie :) Uvidíme, zasadne cez víkend domáca rada a k niečomu sa hádam dopracujeme :) Keď tak budem informovať, prípadne Mysiak obrátil by som sa na teba cez SS :malin1:

  • Superluxy sa nezdaju, ale hraju ozaj dobre (hlavne vzhladom na ich cenu). Konstrukcne by som vyzdvihol kovovy most a ze na ne pasuju plysove nausniky z Beyerdynamic. Na druhu stranu - pritlak maju dost silny a kabelaz tiez nie je ziadny zazrak. V muzikeri ich mavaju na vyskusanie, ked budete mat cestu okolo tak sa zo srandy zastavte :)