Mido Multifort Chronograph Caliber 60

  • AJ keď potápky moc nemusím, tieto hodinky mi udreli do očí už len preto že majú dve korunky. To som ešte nevidel preto som si prečítal článok a teraz by som sa rád podelil aj s Vami :)

    Uvedenie tohto modelu značka previazala s 80. výročím začiatku výroby radu Multifort. Línia Mido bola predstavená 2. roky po dokončení prístavného mosta v Sidney, ktorá je dnes považovaná za jednu z najdlhšie vyrábaných sérií v histórii švajčiarskeho hodinárstva...

    Parametre: púzdro z nehrdzavejúcej ocele (316L),
    zafírové sklíčko z antiflexom z oboch strán
    priemer 44 mm
    výška 15,5 mm
    WR 200 m

    Srdce hodiniek tvorí samonaťahovací kaliber Calibre 60 (vyvinutý špeciálne pre Mido), pravdepodobne postavený na báze strojčeka ETA A05H31. Samozrejmosťou je zadný zafírový priehľad.
    A teraz sa dostanem k tomu čo ma najviac zaujalo, a to je až 5 ovládacích prvkov pri tomto mechanizme.
    Korunka na pozícií 3 hodiny - slúži tak ako to poznáme, teda na nastavovanie času a doťahovanie navíjania.
    Korunka na pozícií 8 hodiny - vďaka nej obsluhujeme otáčanie vnútorného okružia.
    Tlačidlá na pozícií 2 a 4 hodiny - obsluhujú chronografové úkony zobrazované na dvojici registrov.
    a posledné tlačidlo na 10 hodine umožňuje rýchlu korekciu dátumu (index 6. hodiny)
    Kedže sa jedná o potápky všetky tlačidlá aj korunky sú šróbovacie.

    Od augusta sa hodinky predávajú aj v ďalších dvoch prevedeniach. Prvý model má leštené púzdro a do strieborna tónovaný ciferník. Telo druhého bolo potiahnuté čiernym PVD a na ciferníku sa u neho objavili modré akcenty. To čo majú oba modely spoločné je kaučukový remienok s oceľovou skladacou sponou a potápačskou extenziou. Cena by sa mala pohybovať okolo 1 700€.

  • Dovolím si pridať ešte jednu peknú fotku. Lepší pohľad na ciferník ...

    mathyk ĎAKUJEM :gene3:

  • Ja som čakal cenu vyššiu ako je deklarovaných 1 700€. Keby som ich ale mal (€) tak by som zrejme siahol po niečom inom. Ten systém je zaujímavý to rozhodne, ale nie natoľko aby som nesiahol po niečom zaujímavejšom. A rozmerovo sú tiež mimo mňa :D

  • Mido sa pri opisovaní ciferníku odvoláva na zdobenie vzorom Côtes de Genève, ktoré je inšpirované vertikálnymi konštrukčnými dielcami stavby na moste Harbour Bridge. Čo je asi také charakteristické pre tento model.

  • Adam, používal si nejaký "translator" keď si dával dokopy túto mini recenziu ?

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Nie prečo ? Pochomotil som nejaké vety ? :D Pripúšťam že je to možné :)

  • S niektorými výrazmi som sa ešte nestretol napr. vnútorné okružie, dvojica registrov a doťahovania navíjania. Preto ma zaujímalo kde si čerpal.

    Inak pekná - stručná recenzia.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Aha jasné. No čerpal som zo slovenského textu.

  • Tiez ma velmi zaujali hned ako ich oznamili. Ale zevraj Mido vseobecne posobi super na fotkach, len na zivo je to horsie (aspon niektore modely co som mal vyhliadnute). Netusite ci a kde sa daju vidiet na SK?

  • Mido sa pri opisovaní ciferníku odvoláva na zdobenie vzorom Côtes de Genève, ktoré je inšpirované vertikálnymi konštrukčnými dielcami stavby na moste Harbour Bridge. Čo je asi také charakteristické pre tento model.

    Toto mi príde tak trochu ako marketingový ťah na spotrebiteľa, hlavne toho, čo nerieši až tak veĺmi hodinky. Lebo ženevské pruhy sa používajú už dávno a dosť bežne a nemyslím si, že majú svoj pǒvod v tom moste:)

    To by potom ostatní výrobcovia mohli tvrdiť, že pruhy na ich strojcekoch sú inšpirované šikmou vežou v Pise alebo trebárs radiátorom:)

  • Veru tak. Nie vždy sa pod pojmom MIDO musia skrývať tieto pekné hodinky :) http://www.mido.sk/