Nase umenie navarit :)

  • Chválim takéto recepty s dômyselnou foto dokumentáciou :super: Dúfam že mne recept podarí aj bez takého dômyselného časomerného prístroja, a budú stačiť obyčajné chrono casia :mrgreen:

  • To si mi pripomenul že sa blíži obdobie vianočných trhov :D Teda obdobie punča a vareného vína :ghee:

  • Neviem či sa to dá považovať za varenie, ale dám to sem. Odporúčam tento liek všeliek. Domáca Zázvorovica (hej, hej, zase JA a zase nejaký chlast, len do mňa :mrgreen: ).
    Navrstvíme: 2ks citróny na plátky, 150g zázvoru nastrúhať, 150g medu + 0,7l vodky alebo domácej. Tri dni necháme v chlade a scedíme. NA ZDRAVIE. (srr za fotky, rodina spala ja som čaroval :) )

  • Hej hej, vyzerá to trochu divoko, aj moja sa ráno pýtala, že čo to je za bordel v chladničke :mrgreen: ale ver, že to krásne voňalo už teraz a ešte lepšie to bude po cca troch dňoch. Nie je to alkohol ako taký, že by sa dal chlastať celý večer, je to prevencia proti chorobám, dva štamperlíčky akurát stačia... až potom to môžme zajesť nejakým iným stupňovým mokom :]

  • Tak keď vravíš že prevencia tak dneska večer asi vyrobí aj ja :super: Celý týždeň mi z nosa tečie a už chcem aby to zmizlo a mal som pokoj konečne :(

  • fuha, riadny gebrajz to vyzera byt :mrgreen:
    v podstate si si vyrobil nejaku hmotu likerovej konzistencie na konci co ma tak 20% alkoholu? teraz je otazka, ci si opravil citrony, zazvor a med, alebo si pokazil vodku/domacu :mrgreen:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Dizajn strašný, občas sa niečo podobné dá nájsť na ulici na chodníku :) , dôležitý je ale výsledok a tým myslím chuť, nie že sa z toho dokáže človek strieskať :)

  • Ja to výborné a fakt to funguje, už som to pár krát robil. Netreba to prehnať so zázvorom potom to štípe, medu primerane aby to bolo sladké, citrón dodá krásnu vôňu.
    Prečo by to malo mať 20%? Veď to neriedim vodou...
    Keď to scedím, dám foto, škoda, že chuť sa nedá poslať :mrgreen: dá sa to fuknúť priamo do čaju ako slivovica. Nerobím to z domácej lebo to je škoda, teraz som to robil z Nikolausky, čo som mal doma asi 4 roky, takže je to v podstate aj archívne :ghee:

  • podarilo sa mi "navariť" domácu becherovku, podľa otcovho receptu. Keďže je prudko pitná podelím sa s Vami o recept.

    Treba vám:

    1 liter vodky
    1 a pol polievkovej lyžice sypaného Stomaran (lekáreň)
    1 trubičku škorice
    5-10 klinčekov
    2 vanilkové cukre
    4 polievkové lyžice kryštálového cukru
    Aspoň 24 hodín nechať rozpustiť a vyluhovať. Potom preliať do fľaše cez lievik a vatu. Ostáva už len konzumácia. :D
    Tú už nechám na Vás, @mapo, s rozumom. :D

  • Ta domaca becherovka nevyzera zle :) v dalsich rokoch sa ale radsej skus vyhybat alkoholu v plastovych flasiach, hoci len na 24 h, alkohol jakozto rozpustadlo nasava do seba rozne fenolove sracky z tych flias... tak ale bylinky to tuto vykratia ;)

    Raymond Weil - Parsifal, Louis Erard Heritage Day/date, zopar modnych Fossilielk a jedny modre neznackove potapky s Miyotou...