Nase umenie navarit :)

  • Napadlo ma, ze aj hodinkomaniak dokaze sem tam nieco jedleho vytvorit a moze byt inspiraciou pre svoje okolie, tak by to mohla byt celkom zaujimava tema..

    Ja stale tvrdim, ze keby som vedel varit, varil by som skvele :mrgreen:

    Dnes to bolo kuracie s kukuricou zabalene v tortile..


    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Nevarím často, varím veci zvláštne a napodiv to, čo navarím, všetkým chutí :) V sobotu som varil fazuľový guláš, a kto ho niekedy jedol, vie, že je to mňamka. Je to v podstate klasický guľáš, varí sa dosť na husto. Základnými surovinami je: vopred namočená veľká tmavá fazuľa, kockaté mäsko, koliesková klobáska, zemiaky, cibuľa, paprika mletá aj čerstvá, rajčinový pretlak na zahustenie, soľ, majorán, rasca, korenie, guľášové korenie a vlastne všetko, čo komu v guľáši chutí. Všetko s láskou uvariť domäkka, tak, aby v ňom varecha stála. Zajezť chlebíkom a zaliať pivkom :) Dobrú chuť


    A STITCH IN TIME

    A stitch in time :D

  • No vidíš, dobrú hráškovú omeletu neurobí každý. Pamätám si, keď som raz robil omeletu, pomýlil som si soľ s cukrom , a veľmi som sa čudoval, prečo mám z toho praženicu :)


    A STITCH IN TIME

    A stitch in time :D

  • Páni a nechcete sa podeliť s receptom na hráškovú omeletu ? Počujem o tom prvý krát :rouge:

  • Adam, každá omeleta je rovnaká, len jedna je hrášková, druhá syrová a iná klobásková, tzv. diètna :)


    A STITCH IN TIME

    A stitch in time :D

  • Jáj takto to je. Ďakujem za ozrejmenie :)

  • čo by nie. Spravíme si tu z toho receptár.

    Postup prípravy (tej hráškovej omelety) ako ju robím ja: rozbijem do misky 3 vajcia, nalejem polievkovú lyžicu mlieka, štipku soli a poriadne zamiešam. Vylejem to na panvicu (studenú) a pridám do toho veľa hrášku (3dc). No a potom už len čakám kým sa zatiahne, robím ju radšej dlhšie (20-30min) na slabšom ohni.

    Dobrú chuť.

  • Olej nedávaš? Prečo na studenú panvicu?

    Ja som pred dvoma týždňami naplnil mraziak domácou jahňacinkou, takže keď budem niečo z toho robiť, skúsim dať nejaké foto :)