Quartz chronograf

  • Drahi spolupacienti, bezcielnym brazdenim digitalneho obsahu s hodinkovou tematikou som nadabil na "high end quartz" a ak beriem do uvahy plny winder, mohol by to byt zaujimavy adept na dalsi kus do zbierky :) Vzhladom k neesteticnosti skacucej sekundovky (ktora na miniciferniku zanikne) a slabosti pre chrono komplikaciu pozeram iba po chronografoch. Momentalne sa mi najviac pozdava Certina DS-2 precidrive (termokompenzovany quartz s 1/100s stopkami), cena cca 600-700e.
    Otazka znie, ake poznate alternativy v "rozumnej" cene (napr. do 1000 eur)? :)

    Certina:

  • Správnym riešením je väčší winder a nie quartzky :)
    Teraz ale vážne, mne na týchto chronách s quartzovou etou vadí to rozhodenie subciferníkov, ktoré sú od seba príliš ďaleko

  • Ano, da sa na to aj tak pozerat.. :mrgreen: Mechanicke chrona maju pre mna este jednu nevyhodu a tou je ich vyska (a mozno aj cena :) ), tym padom nie su az take univerzalne.
    S tymi quartz cifernikmi mas pravdu, uz to vidim aj ja. Budem musiet omrknut niekde na ruke.. :)

  • Áno máš samozrejme pravdu, mechaniky s chronom sú vyššie a aj ťažšie, ale dá sa na to zvyknúť. V tvojom limite cena nie je rozhodujúca pretože 7750 sa tam vojde.

  • 7750 mam v Steinoch. Dalsie so 7750 do tej ceny viem uz len o Hamiltonoch a dizajn co sa mi paci je skoro rovnaky ako uz mam. Chcel by som daco ine, aspon na rozsirenie obzorov :)

    • Official Post

    Zdielam tvoj nazor, quartz v chrone mi nevadi, naopak, neviem preco, ale viac mi k stopkam sedi to skackanie sekundovky... :)
    Mne sa velmi pacia tie nove F1 od TH, cena sedi, smejdy to nebudu a ako bonus mas imidzovku co ti budu chvalit aj laici :mrgreen:

  • Možno by sa Ti páčili tieto Certiny. Naživo sú oveľa krajšie ako na obrázkoch, nie sú totiž v skutočnosti biele, ciferníky sú vytvorené rôznym vybrúsením kovu. Ja ich mám a neskutočne sa mi páčia aj po niekoľkých rokoch. Je to vec vkusu, niekomu môžu byť odporné, ale pre mňa sú fakt krásne, len ich treba vidieť naživo. Inak pokiaľ ide o chrono, celkom by ma zaujímalo, či mechanické chroná (ja mám mechaniky iba klasiky) dokážu naozaj reálne zmerať desatinu sekundy, alebo je to v podstate image. Priznám sa, že sa mi to celkom nezdá.

  • ML nie su zle, ale uz ich nevyrabaju (aspon som nenasiel v ponuke).

    Stvorcove hodinky zatial asi nie, to jedine ak TH monaco :) Co sa tyka presnosti chrona..popravde netusim, vacsinou stopujem na minuty. Odcitavat desatiny/stotiny sekund na rucickach je uchylne, na to su digitalky :mrgreen: