Borealis Sea Diver 300 m

  • Dobry den,malo pisem v tomto fore lebo sa hambim pisat, ale ked mi slubite ze mi opravite moje chiby budem castiesie pisat. Teda chcem dnes vam predstavit moje nove hodinky na leto. Skusim pisat recenziu a dufam ze sa vam bude pacit.

    Firma: Borealis watch company

    Webstránka: https://hodinkomania.sk/www.borealiswatch.com/

    Hodinky: Sea Diver 300 m

    Facebook: https://hodinkomania.sk/www.facebook.c…h?fref=tsPagina

    Twitter: https://twitter.com/BorealisWatchContatto

    email: info@borealiswatch.com

    Hystoria (zobral som ju z webstrany): (mozte to prelozit pre koho nerozumie po Anglicky, alebo nechajte tak)

    Dedicated to production of Professional, Reliable, Affordable Watches.To achieve this goal we use the best components available from manufacturers in Asia using only high grade products for the manufacture process.

    All our watches come with a 1 year limited warranty.

    Our watch cases are made from either 316L surgical grade stainless steel, titanium or CuSn8 bronze.

    As part of our philosophy watches manufactured by us are made only with reliable mechanical movements, clean and easy to read dials and made with the highest grade quality tools and materials. Our watches are fairly priced and affordable to majority of watch collectors. We achieve this not by cutting in quality but by sourcing only from manufacturers able to provide the best quality for the price.

    All our watches are powered by reliable mechanical movements from Asian Manufacturers, namely Miyota, Seiko Time Module, Seagull, Shanghai and Hangzhou. Before a watch has been shipped to you it is tested for over a cycle of 48 hours to ensure it is working according to our quality standards.


    Technické parametre:

    Púzdro: nehrdzavejúca oceľ 316L 44mm x 52mm
    Šrobovacia korunka
    Zafírové sklíčko s vnutorným antireflexom
    Jednosmerne otáčacia luneta 120 klikov
    Strojček: automatický Miyota 8215
    Rozteč nožiek púzdra: 22.00 mm
    Vodeodolnosť: 300 metrov
    Hrúbka: 14mm
    Remienok: hnedá koža so žltým prešívaním
    Spona: 22 mm, šróbovacia s rytinou "Borealis"
    Swiss Made C1 Superluminova na ciferniku, rucickach a vo svetlom trojuholníku na lunete
    Zadné veko: Nehdrzavejúca oceľ s rytinou sireny "Borealis"
    12 mesiacov zaruky

    Foto e tech. udaje:

    Prvé dojmy:

    Hneď ako som otvoril krabicu a videl hodiny, som si všimol ze maju veľmi základné dizajn: čierny ciferník a biele čisté indexy, bez komplexu reahultu, v krátkych veľmi základné hodiny. Cítil som že remienok nebol taky kvalitny ako hodiny. Veľkosť veľmi nositeľná, myslel som že 44mm hodinky budu velke, ako Panerai Luminor, ale zdá sa ze su take akurat, a to najmä pre ľudí, ako som ja, ktorí majú malé 17cm zápästia. Tiež sa mi páčilo balenie, chudobné a jednoduché, v malej krabici, ktorá bude stáť naozaj veľmi málo. Niekedy vidím super balenia, ako napr. ma Longines LD, krásne ale bohuzial zákazník musi to zaplatit.

    Púzdro:

    Puzdro je vyrobené z nerezovej ocele 316L 44 mm (bez korunky) plne satinované, jedine leštené detaily sú len zadné veko,šróbovacia koruna a zuby v lunete. Vzdialenosť lug to lug je cca. 46 až 48 mm, mal som iba pravítko v byte, teda nemôžem byť presnejší. Nozičky sú 22 mm a sú pomerne dlhé, ale sa otočia objať zápästia, takže nemaju rovnaký efekt ako Longines Legend Diver. Korunka, cca. 6 mm, je umiestnena u čísla 3, a je dobre chránená. Je vrúbkovaná a má rytinu s písmenom "B" ako Benarus.

    Ciferník:

    Číselník je veľmi čistý, matný čierný s tlačenmi indexmi so Superluminovou v bielej farbe. Rucicky sú veľmi minimalistické, čisté hranaté tvary,a su kompletne pokryte so Superluminovou. Na prvý pohľad to vyzerá veľmi podobne ako cifernik Omega Seamaster 300. Dátum na 3 je dobre umiestnená v zložení ciferníku a úplne čitateľne. Nad stredom číselníku vidíme vytlačene značku spoločnosti "BOREALIS" a v dolnej časti dve pisomna "300METERS" a "AUTOMATIC". Osobne by som dal medzi 300 a METERS medzeru.

  • Puzdro, luneta a sklo:

    Satinovana ocelova luneta, má zuby na okrajoch, ktoré umožňujú ľahké uchopenie. Na lunete su cierne cisla. Na min. 60 je trojuholník naplnený Superluminovy. Ten Trojuholník nevyčnieva z lunety, takže je veľmi dobre chráneny, a si myslím že velmi ťažko sa moze odlepiť. 120 klikov sú veľmi presné, zastaví sa presne na 12, ale musím priznať, že má trochu hru. Zafírové sklo je úplne zasunutý do puzdra a preto je dobre chranene.

    Zadné veko a strojcek:

    Zadné veko je v leštene a satinovane s tlačom sirény Borealis. Má napisane názov spoločnosti, data vodotestnosti a nazov strojceka. Strojcek je automaticky Miyota 8215, výborný strojcek pre toho typ hodiniek. Musím povedať, že v mesiaci nepretržitého používania, šiel len +1 minút.

    Remienok:

    Prírodná koža, 22/22 mm. Má žlté prešitie, že si myslím, že zničia harmóniu hodiniek. Spona je ako PRE-V typ Panerai, s vyrytým nazovom spoločnosti.

    Na ruke:

    Ako môžete vidieť, na mojom zápästí 17cm vzácne, sedia dobre, dokonca su 44 mm hodinky. Musím povedať že nesu veľmi ťažké, takže daju sa nosiť s dôverou.

    Lume:

    Superluminova C1, je ok, aj keď vidím rozpor medzi rucickami a číselník.

    Sucet:

    Cítim že mozem gratulovať Borealis, za 200 € si prinesiete domov krásne letne hodinky. Myslím, že v kolekcii Borealis tieto Sea Diver su najlepšie hodinky, lebo su velmi originalne, ostatne su fakt homage. Ja by som sa ich ponukal s lepsim strojcekom, ako Miyota 9015. Možno by som navrhol verziu s kovovym náramkom... Ten remienok fakt sa mi nepacil, hneď som montoval "Pirate's Straps" od mojho kamarata Stefana, teraz si myslim ze su v poriadku.

    Ďakujem za pozornosť a dúfam že ste sa nenudili.

  • velmi pekné, keby sú menšie rozmýšlal by som nad nimi.. gramatiku nerieš, je to čítatelné a vieme čo tým myslíš :)

    trochu mi režú oči tie fotky na tom klinci.. :(

  • Veľmi pekné, dizajnovo prijateľné. Cena je super, hodinky na leto parádne. Ani nie je sa na čo opýtať, všetko si krásne popísal.
    Žiadne chyby neopravujte, takto to má to spávne čaro a šmrnc :amen:

  • Zaujímavá recenzia, niečo nové som sa dozvedel :super: . Čo sa gramatiky týka, niekto je Slovák a má gramatiku oveľa horšiu, no hanbiť sa mu ani nenapadne :grr: (nebudem menovať) , takže nad tým sa nepozastavuj. Kľudne píš, zjavne máš o čom :) .

  • Gio, veľmi pekná recenzia a ďakujem za rozšírenie obzorov :super:
    Jednej veci nerozumiem, prečo sa stále stresuješ s tou gramatikou. Slovenčina je kurwa ťažky jazyk a ty si ho zvládol na cudzinca perfektne.

  • jasne, slovencina je v pohodicke, netreba sa trapit :super:

    hodinky, za ten peniaz su podla mna super.. zasmial som sa ale na tych fotkach, oprete o hrdzavy klinec alebo sklickom na kamennej dlazke, ja dat tak svoje hodinky tak by som asi ani nedychal :hehe:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • vau gio, super recenzia, vdaka. dobre sa to cita
    tieto hodinky sa mi pacili hned ako si ich postol do vlakna - co mate dnes na ruke.
    na novom remeni vyzeraju ovela lepsie...
    zafirove sklicko, 300 m vodotesnot... no tak za tie prachy je to super kauf.
    mali by sme dat opat zraz :)

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-