Zasielanie hodiniek do zahranicia

  • Momentalne by som potreboval poradit ako zaslat nieco v hodnote cca 1500 Eur do Velkej Britanie tak aby sa to dalo poistit a tak ma napadlo ze zalozim taketo vlakno kde by ludia mohli davat dobre rady co a ako pri zasielani do zahranicia..

    Slovenska posta zial poistuje balicky do UK len do sumy 520 Eur. Nepoznate nieco lepsie?

  • Mňa tiež napadla klasická kuriérska služba. Poštovné asi bude viac ale myslím si, že to bude rýchlejšie a kvalitnejšie ako klasická pošta. A pri takej cennej zásielke by som fakt asi volil nejakú echt kuriérsku spoločnosť. Hlavne po názoroch, čo som čítal na chmagu, by som však balík riadne zaistil, zalepil, nafotil obsah, nafotil zalepenie, poslal kupujúcemu. S tými fotkami nech tak spraví aj on najprv ako rozbalí. V dnešnej dobe nikdy nevieš. :)

  • Taká diskusia prebehla na chmagu, bral som to tak, že každá maličkosť pomôže keby sa niečo stalo. Je mi jasné, že sa to dá prebaliť, ale aj tak by som to urobil. Bolo tam ešte niečo také, že: kuriér predtým ako balík predávajúci pošle odváži, kupujúci by si ho mal prevážiť ešte pri preberaní na pošte. Zas je to o tom, že tam môže byť niečo natlačené a váha sedí... ale tieto - hovorme im "náhody" sa môžu stať kedykoľvek, takže čím viac poistiek, tým lepšie, to bola pointa :mrgreen:

  • Ja som tiez vcera posielal hodinky do DE,chcel som to poistit ale nedalo sa.Pani za prepazkou povedala,ze nepoistuju do DE a Anglicka,casto sa stracali baliky ze vraj.Poslal som to cez kuriera GLS,poistene na 1300eur a stalo to cca 30eur.


    Odoslané z iPhone pomocou Tapatalk