Aplikácia Watch Tracker pre iOS

  • chcem sa s Vami podeliť o moje skúsenosti s aplikáciou Watch Tracker pre iOS (nezisťoval som či je dostupná aj pre ostatné platformy), ktorá slúži a zisťovanie a archivovanie (prípadne export) odchýlky presnosti Vašich hodiniek.

    https://itunes.apple.com/us/app/watch-t…d610666926?mt=8

    Nejedná sa o bezplatnú aplikáciu a jej cena nie je tiež najnižšia, preto som chvíľu váhal nad jej kúpou. V porovnaní s konkurenciou (rovnaká cenová úroveň) mi prišla ako výhoda to že netreba fotiť ciferník hodiniek a zadávať polohu ručičiek, ale pre určenie času na hodinkách stačí zadať (na bubnoch) čas a po jeho dosiahnutí na hodinkách jednoducho "tapnúť". Tento hodinkový čas sa porovná s atómovým časom, ktorý si aplikácia po spustení automaticky aktualizuje. Výhoda oproti foto-alternatíve je v tom, že môžete zisťovať presnosť aj digitálnych hodiniek.

    Nevýhodu vidím zasa v tom že nemusíte "tapnúť" v presne stanovený čas na display a tým pádom už získate skreslený údaj. Aj keď len v desatinách sekundy.

    Takže ako to už býva všetko má svoje výhody aj nevýhody. Po týždňovom testovaní som zatiaľ spokojný, aplikácia je jednoduchá, prehľadná - tzn. idiotproof. ;)
    Trocha mi vadí starý dizajn, ktorý nie je prispôsobený flat designu iOS7, pre niekoho to môže byť výhodou.

    Ešte dodám že aplikácia je dostupná pre iPhone, iPad a iPod Touch, a vyžaduje minimálne iOS 5, rozlíšenie je prispôsbené iPhonu 5.

    Určite sa odhodlám vyskúšať aj konkurečné aplikácie pre porovnanie, ale chce to čas.

    Pripájam ešte pár screenshotov s užívateľského prostredia aplikácie:

    - po spustení aplikácie sa ukáže základná obrazovka s uloženými meraniami rôznych hodiniek, na spodnej lište prepínanie s nastavením


    - po tapnutí na nastavenie, zobrazí aktuálny atómový čas


    - tapnutím na uložený profil hodiniek, získame prístup k ďalším možnostiam


    - pridanie nového merania začíname tapnutím na "Add data point", tu je spomínané nastavenie času na bubnoch a synchonizácia s časom na ciferníku


    - po prejdení do záložky "Graphs" získame prehľadný obraz o priebehu meraní a ich odchýliek


    - v "Data points" vidíme všetky uložené merania, s dátumom a časom merania, odchýlkou a prípadnými poznámkami

  • Vypadá to lepšie ako Watch Accuracy pre Android. Plánujem ho vyskúšať ale ešte som sa k tomu nedostal, proste mám strašne málo času. Mám ho síce nainštalovaný ale zatiaľ ešte drieme. Výborne si to napísal, ak raz budem mať to odkusnuté jablko tak toto vyskúšam, príde mi to jednoduchšie aj kvalitnejšie. :super:

  • Watch Accuracy je tiež veľmi zaujímavá aplikácia, meranie zvuku strojčeka, tiknutí za sekundu. Od nej ma trocha odradila kritika. Mikrofón vraj nie vždy dokáže identifikovať tiknutia strojčeka. Veľa záleží od hlasitosti strojčeka a citlivosti mikrofónu. Ale v budúcnosti to možno vykúšam. ;)

  • ja som kedysi skusal Kello, tiez to meralo odchylku na zaklade poctu kmitov nasnimanych cez mirofon, bolo to celkom v pohodicke a pozdavalo sa mi to, zial na Android take nieco nie je (aspon som zatial nenasiel)..

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Vyskusaj tickoprint. Dnes som to stiahol, zatial s z toho trochu zmeteny ale mozno z tej apky cosi bude, minimalne frekvenciu stojceka si to vie zistit :)

    Odoslané z Nexus 5

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • "cretino" wrote:

    ja som kedysi skusal Kello, tiez to meralo odchylku na zaklade poctu kmitov nasnimanych cez mirofon, bolo to celkom v pohodicke a pozdavalo sa mi to, zial na Android take nieco nie je (aspon som zatial nenasiel)..

    a vedel si z toho získať reálnu odchýlku? lebo ak sa chod strojčeka v každej polohe trocha mení, a pri meraní ich máš len v jednej polohe? tak by to logicky trocha mohlo skreslovať, nie? aké máš skúsenosti? :)

  • "Alexion" wrote:

    Vyskusaj tickoprint. Dnes som to stiahol, zatial s z toho trochu zmeteny ale mozno z tej apky cosi bude, minimalne frekvenciu stojceka si to vie zistit :)

    Odoslané z Nexus 5

    diki za info, vecer sa na to pozriem a vyskusam to :super:

    "mathyk" wrote:

    a vedel si z toho získať reálnu odchýlku? lebo ak sa chod strojčeka v každej polohe trocha mení, a pri meraní ich máš len v jednej polohe? tak by to logicky trocha mohlo skreslovať, nie? aké máš skúsenosti? :)

    v podstate realnu ani nie, ale vedel som v ktorej polohe funguju s akou odchylkou a podla toho by sa dali na noc odkladat hodinky.. dobre mi to ale prislo na domace pokusy so starymi hodinkami, pri ktorych sa clovek snazi nastavit ich chod s regulaciou zotrvacky a za pomoci tejto aplikacie mas takpovediac okamzity vysledok a mozes hned ladit dalej pre ostatne polohy a hrat sa v realnom case..

    pri tejto recenzovanej aplikacii musis dlhsie pockat aby si dosiahol co najpresnejsi vysledok aktualnej odchylky, takze tato je podla mna lepsia na sledovanie svojich hodin, Kello zase pre take domace bastlenie a hrabanie sa v starych hodinkach :)

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1: