• sunys, FD poznam, manzelka tam obcas nieco z handier kupila, taketo dreky a la luxusna znacka tam obcas predavaju, ale mavaju obcas aj naozaj znackove hodinky,ale tam co som videl taka vyhodnost nebola...

  • Ahoj sunys. Ohľadom "značky" Wellington si sa už čo to dozvedela. Ja by som ti teraz rád poradil ohľadom darčeku pre priateľa. Investuj tých 200€ do niečoho, o čom vieš, že určite ocení. Isto má nejaké hobby, alebo záľuby.
    Ak mu však chceš silou mocou kúpiť hodinky, tak na tie Wellingtonky sa vykašli. Môžu vyzerať dobre a na prvý pohľad laika ohúria, luneta ako na Breitlingoch, priehľad na strojček, chronograf, všetko ako na luxusných hodinkách. Problém však je, že tieto sa luxusne len tvária. Preberajú dizajnové prvky z viacerých rôznych značiek a modelov. A aj keď nefejkujú nič konkrétne, sú to v podstate fejky. Aby som bol úplne úprimny, tak mám kamoša, ktorému takéto hodinky (podobné čínske skladačky) služia bez problémov myslím že už štvrtý rok. Ale ja osobne by som niečo také nosiť nemohol, pretože sa len na niečo hrajú. Hrajú sa na niečo čo nie sú a to proste nie je ono.
    Za 200€ - 250€ sa dajú zohnať pekné quartzové Tissoty, to je značka, ktorá má váhu aj vo svete hodiniek, aj medzi laikmi. Prípadne za ešte menej sa dajú kúpiť pekné Casia, alebo Festiny.
    Ak to chceš risknúť s automatickými, tak za tú cenu môžeš vybrať nejaké pekné Seika, prípadne Seiko radu 5 - tam toho bude na výber až až. Z japoncov môžeš ešte pozrieť Orient, alebo Citizen. Alebo nejaké Swiss Military by sa v tej cene dali nájsť tiež.
    Snáď som niečo pomohol. ;)

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • podla mna je to len nieco take ako GUESS

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    vsetko len o nejakej svetovej znacke


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Ja by som v tom videl rozdiel. Guess je známa módna značka a v podstate vieš, že máš hodinky od krajčíra (a na 99% ide o čínsky produkt). Jasné, že je skupina ľudí, ktorým sa páči mať hodinky napríklad s krokodílom či tromi prúžkami, ale to je v poriadku. Pre nich to má väčšiu hodnotu ako nejaké neznáme IWC (skoro ako WC) a majú na to právo Tieto sa však líšia v tom, že sa tvária ako renomovaná hodinárska firma a nie módna značka handier, ktorá popritom robí aj slnečné okuliare či lepí svoje logo na hodinky. Takže Guess v podstate neodrbkávajú (aj keď je jasné, že tie šičky v Malajzii asi tie hodinky nevyrobili) a títo druhí áno.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Chytiť pekne za ruku a skočiť do zlatnictva pripadne hodinarstva...tu máš regále QaQ Casio Citizen Seiko Festina atd a verím že mu vídu možno aj Chrona s Quartzom, obe strany spokojne a konečne ho možeš dobre vyhrešiť keď nedojde na čas po "jednom" pive.

  • "Duri86" wrote:

    Chytiť pekne za ruku a skočiť do zlatnictva pripadne hodinarstva...tu máš regále QaQ Casio Citizen Seiko Festina atd a konečne ho možeš dobre vyhrešiť keď nedojde na čas po "jednom" pive.


    to si zaklincoval :mdr3: :mdr3:
    ( nerooob sa nemozem SMIAT :) )


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Takze, dakujem za rady pani, hodinky som pekne vratila majitelke .. Nech ich ona moze taktiez vratit. Co sa tyka toho, ze ja sem dam taketo hodinky a doma mame ine hodniky asi nie je moc relevantne, kedze ja som s priatelom pol roka a nemam v plane mu kupovat hodinky od 3000 vyssie, teda aspon zatial nie.. Lebo bude rozmaznany fracek z neho. Povodne som vobec nemala ideu, ze budem kupovat hodinky, kedze sama by som sa hodinkam napriklad tym guess vobec nepotesila. Toto bola len zhoda okolnosti, a prave preto som sem napisala, aby som sa dozvedela nejake informacie, kedze som o tej znacke nikdy nepocula. Som laik ako vacsina z Vas. Takze Ti, ktori ste mali normalnu interkaciu na moju akciu, vazim si Vas nazor, Ti ostatni "odbornici" co maju premudrele reci a obtieraju si papulu... ocividne nepochopili o co mi tu islo. Ono toho asi bude viac co v zivote nechapu, ale to mna chvala bohu nemusi trapit, jedine, ze by sa ocitli u mna v ambulancii ;) co nie je vylucene. Dobru noc :P

  • Vyzeras ako celkom rozumna baba. Budeme radi, ked sa ozves aj v dalsich diskusiach. Toto forum tu je aj na rozsirovanie obzorov navstevnikov a prispievatelov. :cool:

    Odoslané z Nexus 5

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Sunys, dúfam, že ťa naše reči veľmi nepobúrili. Je pravda, že väčšina z nás hodinky miluje a preto sa je ťažko vyhnúť emóciam, keď vidíme, ako sa niektorí výrobcovia/predajcovia snažia oklamať spotrebiteľa lacným a nekvalitným produktom. Urobila si dobre, že si tie hodinky vrátila. Držím palce ;)

  • gynekologička nebudeš :) dufam že niesi na dentalnej pohotovosti, a pamataj na Hippokratovu prisahu :D
    a vratenie "hodiniek" bol samozrejme správny krok