• 12. Alba Riki Watanabe
    Dlhšiu recenziu k týmto hodinkám som už napísal v úvode svojho vlákna.

    13. Zeno Watch Basel 1946
    Zatiaľ najnovší prírastok medzi mojimi hodinkami. Na koženom NATO remeni sa aj vďaka ich veľkosti (37mm) nosia pohodlne. Zaujali ma najmä preto, že v nich tiká historický NOS kaliber Arogno 152 s ručným náťahom, ktorý by mal pochádzať zo 40 – 50 rokov. Sklíčko je len minerálne čo je trocha na škodu a vodotesnosť len 3 ATM. Povrch púzdra je vyhotovený z brúsenej ocele. Na týchto hodinách sa mi najviac páči vrúbkovaná pevná luneta a tvar hodinovej ručičky.

  • Edy, pekne zhrnutie si nam dal :)

    ja to svoje nedam a asi ani nechcem dat, lebo by som niektore predaje asi este stale lutoval :mrgreen:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • "cretino" wrote:

    Edy, pekne zhrnutie si nam dal :)

    ja to svoje nedam a asi ani nechcem dat, lebo by som niektore predaje asi este stale lutoval :mrgreen:

    Momentálne tiež rozmýšľam, že niečo pustím lebo nové potápky by sa celkom hodili.

    Tak ty do svojho vlákna nám prispievaš kontinuálne keď máš niečo nové, takže prehľad máme :-).

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Si ukážkový prípad :)
    Pri miektorých fotkách som skoro aj slzu vyronil, keďže sa náš vývoj v určitých momentoch čiastočne prekrýval :)

  • Po predaji Seiko Monster som začal pociťovať potrebu, že nevyhnutne potrebujem potápky. Existovali len 2 základné kritéria ktoré ovplyvnili môj výber.
    1. Veľkosť okolo 42mm;
    2. Modrý ciferník;

    Samozrejme aj "rozumná" cenová relácia, keďže poslednú dobu už hodinky nenakupujem nové. Hlavne z dôvodu častejšej fluktuácie a následnej straty hodnoty pri predaji. V zásade som vyberal medzi Longines HC, Stowa Seatime, Certina DS Diver, Glycine Combat Sub, Christopher Ward, Squale, Seiko Sumo a Mido Diver. Najhorúcejším kandidátom boli práve Longines. Nakoniec som však narazil na inzerát jedného pána z Portugalska kde predával ľahko nosené Glycine Combat Sub a bolo rozhodnuté. Longines tak asi skúsim nabudúce.

    Technické údaje a podrobné info o Glycine Combat Sub nie je problém nájsť na internete. Takže to nebudem zbytočne rozpisovať.
    Na hodinkách sa mi asi najviac páči farebná kombinácia oranžová luneta, modrý ciferník meniaci farby podľa intenzity okolitého svetla a biele ručičky + indexy. Vďaka tvaru púzdra a pre hnutiu nožičiek hodinky pekne sedia na zápästí. Korunka v pomere k púzdru je trocha väčšia ako som zvyknutý, ale aspoň sa s ňou dobre manipuluje.

    Výhrady, ktoré mám k týmto hodinkám sa týkajú lumi. Najmä luminescencia na hodinových indexoch je dosť slabá v porovnaní s ručičkami a dosť rýchlo stráca na intenzite. Sklo je plochý zafír bez AR. Hodinky by posunulo trocha vyššie keby sklíčko bolo mierne vypuklé s vnútorným AR. Vodotesnosť je 200m. V dnešnej dobe už je predsa len štandardnejšia hodnota 300m.

    Celkovo má tieto hodinky prekvapili spracovaním a podareným dizajnom. Naživo mi prídu krajšie ako na oficiálnych promo fotografiách. Vzhľadom na farebnú kombináciu modrej a oranžovej ich nemožno považovať za úplne univerzálne ale pre mňa je to taká ideálna voľba na bežné nosenie, či už do práce alebo vo voľnom čase.

  • "obchodnik-o3" wrote:

    musim povedat,ze si mi spravil chut :] , velmi podarene potapky ...otazka na lunetu,aky ma chod a aretaciu ?
    samozrejme gratulacia k tomuto zaujimavemu kusku :super:

    Luneta samozrejme otočná v jednom smere. Otáčanie ide trocha z tuha a skáče po minútových indexoch takže, 60 klikov.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • K samovoľnému otáčaniu lunety napr. pod rukávom oblečenia nedochádza. Keď sa luneta zaaretuje tak určitú vôľu vykazuje v smere otáčania. Vôľa v smere kolmo na lunetu nie je. Indexy na lunete pekne lícujú s indexmi na ciferníku.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • keď sa tak pozerám na tie fotky detailne, musím povedať že na nich nenachádzam chybu, ešte aj tá farebná variácia sa mi veľmi páči :super:
    sú to parádne hodinky :amen:
    spona je plechová? :)

  • "mathyk" wrote:

    keď sa tak pozerám na tie fotky detailne, musím povedať že na nich nenachádzam chybu, ešte aj tá farebná variácia sa mi veľmi páči :super:
    sú to parádne hodinky :amen:
    spona je plechová? :)

    Sponu som ti cvakol mobilom. Na ťahu mi chýba potápačská extenzia. V živote som ju nepoužil ale k diverom to proste patrí. Tvoje nové Squale majú extenziu na ťahu?

  • Squale má históriu a skúsenosti vo výrobe profesionálnych potápačských hodiniek, pre mňa je však prekvapením že ju dali aj do tohoto "zákazkového" modelu.

    edy, sorry za OT.

  • "mathyk" wrote:

    Squale má históriu a skúsenosti vo výrobe profesionálnych potápačských hodiniek, pre mňa je však prekvapením že ju dali aj do tohoto "zákazkového" modelu.

    edy, sorry za OT.

    V pohode. Hoď niekde foto spony a extenzie. Kľudne aj do tohto vlákna.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.