Certina DS Podium GMT

  • Zdravim, chcel by som sa vas opytat na radu ohladom kupy tychto hodiniek

    http://www.ehodinky.sk/hodinky/certin…-639-16-057-02/

    Chcem si kupit prve viac menej kvalitnejsie hodinky o navyseni rozpoctu ani nehovorim lebo uz som dost nad povodnym :) extremne tazko sa mi vyberalo, ale po prestudovani roznych for som sa "asi" rozhodol pre tieto Certini. Zaujima , ale ci pri tejto sume niekoho z vas nenapadne podobne ladeny model od inej znacky nakolko stale nie som pevne rozhodnuty :-).
    Dakujem.

    Edited once, last by misoo (April 23, 2014 at 12:48 PM).

  • Pekne hodinky, mne sa pacia viac tie so zltymi rucickami.
    Ak by som mal ale hovorit za seba, 600€ by som za quartzky urcite nedal. Aspon za tieto nie.
    Poobzeral by som sa najskor po nejakych automatoch s nejakym zakladnym ETA strojcekom, ktore si budu aj po rokoch lepsie drzat hodnotu.

    Ak by si sa predsalen rozhodol pre kupu, tu ich najdes cca o 150€ lacnejsie.
    http://www.olfert-co.de/Certina-DS-Pod…-C0016391605702

    Btw: tie so zlto/ciernou kombinaciou som videl za necele 4stovky predavat nove na bazosi s papiermi. Mozno sa tam este najde inzerat...

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

    Edited once, last by misoo (April 23, 2014 at 12:47 PM).

  • Vitaj medzi nami. Myslím, že na tomto fóre ťa každý radšej odkáže na nejaké automaty, ktoré sú omnoho hodnotnejšie. Realita je proste taká, že quartzový strojček v tých Certinách nestojí viac ako pár desiatok EUR. Zvyšok v podstate zaplatíš za spracovanie a značku, čo je podľa mňa privysoká cena. Bohužiaľ, ale tento "watch bussiness" tak proste funguje. Prečítaj si vlákno či mechanické alebo quartzové hodinky: https://hodinkomania.sk/viewtopic.php?f=5&t=11

    Možno prídeš na to, že quartz ti bude oveľa viacej vyhovovať, ako väčšine bežných spotrebiteľov. Ide však o to, že z tých penazí si mohol vytlačiť omnoho viac muziky, resp. hodnoty.

    Ako príklad hodiniek s dobrou úžitkovou hodnotou uvádzam naše putovné hodinky (ktoré si môžeš požičať za pár drobných na otestovanie ;) ). Viac tu: https://hodinkomania.sk/viewtopic.php?…6&start=100

    Ide o hodinky Seiko, ktoré zoženieš za nejakých 200 eur a sú to automaty s veľmi pekným spracovaním. Pri najmenšom rovnakým aké nájdeš u tých Certín. Keď ich budeš predávať, môžeš si za ne vypýtať takých 100-120 €, v závislosti od stavu. Ale toľko isto si budeš môcť vypýtať aj za tie Certiny, pričom tam pôjde o omnoho výraznejšiu stratu hodnoty..

  • quartzove certiny DS mam aj ja. Faktom je, ze su spolahlive, odolne, daju sa nosit v zime v lete vetre dazdi krcme plavani... aj tam kde by som automaty nevzal, nebojim sa ze ich skrabnem, buchnem atd. Ako hodinky na bezne nosenie podla mna ok, preco nie, total bezudrzbove. Dvakrat za rok posuniem cas a sem tam datum (podla mesiaca) inac nic.

  • "ivan_989" wrote:

    quartzove certiny DS mam aj ja. Faktom je, ze su spolahlive, odolne, daju sa nosit v zime v lete vetre dazdi krcme plavani... aj tam kde by som automaty nevzal, nebojim sa ze ich skrabnem, buchnem atd. Ako hodinky na bezne nosenie podla mna ok, preco nie, total bezudrzbove. Dvakrat za rok posuniem cas a sem tam datum (podla mesiaca) inac nic.

    Ale keď prídu mimozemšťania alebo slnečné žiarenie a začne to rušiť elektroniku, tak ti budú na prd. :mdr3: :hehe:
    Vyhráva mechanika :mdr2:

  • "kupec" wrote:


    Ale keď prídu mimozemšťania alebo slnečné žiarenie a začne to rušiť elektroniku, tak ti budú na prd. :mdr3: :hehe:
    Vyhráva mechanika :mdr2:

    Lenže keď ťa mimozemšťania priviažu k operačnému stolu, aby na tebe robili pokusy ako im vysvetlíš, aby ti jednu ruku uvoľnili lebo máš automaty a nechceš aby ti zastali hodinky?

  • "richard12" wrote:

    Lenže keď ťa mimozemšťania priviažu k operačnému stolu, aby na tebe robili pokusy ako im vysvetlíš, aby ti jednu ruku uvoľnili lebo máš automaty a nechceš aby ti zastali hodinky?

    na operacke budu urcite nastenne tikajuce quartzky, tak mas vystarane :super:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Vsetci dobre vieme ze hodiniek treba mat niekolko , o tom zadna ako vravia bratia. Mne momentalne stacia 3 z toho jedny kvarcove certiny ktore si viem dat na ruku hocikedy nech idem robit hocico hocikde (co sa o mojich dalsich hodinkach povedat neda).Ta double security u certiny ma svoj vyznam.