Ďalšia novinka od Steinhartu...

  • Podľa mňa veľmi pekný kúsok. Vie niekto parametre tohoto púzdra (výška aj s nožičkami, L2L)? Viete pridať viac fotiek na zápästí, z viacerych pohľadov? Ď.

    Tempus Fugit

  • Voľný preklad nemeckého textu pri regulátoroch:

    Regulátor v originálnom prevedení boli hodiny, podľa ktorých hodinár nastavoval ostatné hodiny. Preto doň investoval všetky svoje možnosti a vedomosti, aby pri svojej práci dosiahol čo najlepšie výsledky. Preto siahol na špeciálne rozdelenie hodín, minút a sekúnd, Náramkové hodinky s touto úpravou sa vyrábajú od r. 1987.

    Nový mechanický regulátor s mechanickým náťahom ST.4 zo švajčiarskej produkcie prevzal toto téma do kolekcie Marine od firmy Steinhart. V rámci toho, počnúc od použitej nehrdzavejúcej ocele, umožňujú zafírové sklá nie len pohľad na rozložený ciferník, ale aj na detailne dekorovaný in house strojček ST.4, postavený na základe kalibra Unitas 6498.

    Na elegantnom, omladenom, polstrovanom, čiernom remienku s kvalitným motýlikovým zapínaním zanecháva tento regulátor vysokokvalitný dojem, ktorému sa odoláva iba ťažko.

    Parametre si nájdete.

  • Regulátor je teoreticky najpresnejšie riešenie, keďže je v ňom najmenej "kolečiek", už centrálna sekundovka pridáva nadbytočný odpor, preto majú marine chronometre vždy malú sekundovú ručičku, napríklad aj F. P. Journe odmieta robiť hodinky s centrálnou sekundovkou kvôli vplyvu na presnosť, preto je pre mňa regulátor zaujímavý, nie ako prvé ani druhé hodinky, ale ako štvrté by som si to vedel predstaviť.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Mne sa veľmi páči regulátor od Hamiltona. Ten by som si teda vedel predstaviť aj ako jednotku. Myslím, že ani tieto, Steinhartove, nevyzerajú vôbec zle. A na tú minútovú labku - buď si to Steinhart vylepší alebo si na to jednoducho zvykneme....

  • Tak na ně jsem zvědavej. Štajni nutně potřebujou něco novýho a neokopčenýho v segmentu potápek, zvláště po tom nepovedeném kroku směrem vzad s dvojkama.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tak Mapo to vedel a Watchesfan bol vyslyšaný. Steinhart pustil do obehu nový Triton 1000 Titan. Foto z webu Steinharta. Cena 650 €. Či podobné už niekde videli svetlo sveta, to ponechám na väčších machrov.

  • Veľmi sa mi páčia, oranžové prvky sú super, len tá veľkosť 45mm. To bude na môj hnát asi veľa :(

    Steinhart Nav. B-Uhr 44, Seiko 5 (7009-876A), Corgeut 41mm Diver, Luminox 3050, Casio G-Shock G7900

  • Prečo Steinhart nespraví proste pekné nositeľné hodinky ? :D

    Podľa mňa by sa mali vydať na novú cestu, dať nový model ktorý nebude mať spoločné nič s tými čo už boli, dať tomu rozumnú veľkosť a mohlo by to byť oveľa lepšie :)

    Alebo žeby aj nie....

  • Líběj se mi a moc, alespoň na té fotce. Bohužel mám zkušenost s předchůdci co se velikosti a tvaru pouzdra týká, mám ruku 200 - 220 a byly mi fakt nepohodlný. Tyhle v tomto směru asi budou nastejno.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Líběj se mi a moc, alespoň na té fotce. Bohužel mám zkušenost s předchůdci co se velikosti a tvaru pouzdra týká, mám ruku 200 - 220 a byly mi fakt nepohodlný. Tyhle v tomto směru asi budou nastejno.

    Fajn. A inak ako? Si už aspoň trocha ól rajt?

  • Fajn. A inak ako? Si už aspoň trocha ól rajt?

    Dnes jsem udělal pouze to nejnutnější a cítím na sobě že zůstat tak ještě dva dny doma bylo by to ok a od pondělka bych mohl zas makat v posilce, bohužel zejtra už musim makat na plno v práci, ale to sem do štajnů nepatří, tak se omlouvám za Of Topic.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Svietia ako vianočný stromček. Zatiaľ som trocha rozpakoch, či tam toho nie je počmáraného priveľa.