• Ahojte,

    no... posledná doba bola dosť hektická, čo sa roboty týka, ale hodinky sa napriek tomu striedali dosť rýchlym tempom. Posledný prírastok do rodiny (už iba dvojčlenná :() je kus histórie, Rolex Explorer I.

    Som si ich samozrejme nevybral preto, lebo by boli ukazovateľom nejakého spoločenského statusu. Rolex som predtým nemal moc v láske, ale som pekne pomaličky začal uvažovať nad kúpou jedného ich modelu a došlo k "incidentu". Každý pozná históriu prvého modelu Explorer, prečo ich Rolex začal potom sériovo vyrábať, tak udám iba základné údaje:

    -legendárny strojček Rolex 3130
    -obyčajná oceľ 316L, ale dokonale spracovaná
    -zafírové sklo
    -vodotesné do 10 atm
    -priemer ciferníka 36mm

    V podstate veľmi jednoduché hodinky, pre niekoho možno až nudné. Mňa zaujalo najmä ich spracovanie a spoľahlivosť. Navyše sa všade hodia, k obleku, k rifliam, sú zároveň elegantné a športové, odolné jak hovädo. Na kovovom ťahu sú ľahunké a celkom pohodlne sa nosia, vojdú pod hocaký rukáv.

    Vzhľadom na to, že nikdy neboli servisované, majú celkom slušnú presnosť: -3sek/deň. No bojím sa, že nebudú úplne vodotesné tak ich dám ešte tento týždeň do servisu - potrebujem ich totiž na podmorský rybolov (potom bude už príliš zima :drapeaublanc:).

    Zopár nekvalitných fotiek (nemám digitálny foťák...):



    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

  • rolexky moc nemusim, no tieto su pekne, nevycackane a decentne, zriedkavy to jav u rolexu :) skoro ako jedny grand seiko co sa mi mocno pacia ::d
    gratulacia, nech ti robia len radost !! :super:

    a nemam moc znalosti o danych pribehoch jednotlivych rolexiek, tak ak by niekto postol link, tak budem moc povdacny. vsetci o tych legendach vravia a ja neviem o com... :gene3:

  • Su to moc pekne hodinky, uzivaj si ich :super:

    Dovolim si jednu citaciu k objasneniu pribehu:
    Několik členů horolezecké expedice "Everest" Sira Johna Hunta, bylo v květnu 1953 také vybaveno těmito hodinkami. Od té doby se také traduje legenda, že "Explorery" měl na ruce šerpa Tenzing Norgay, při svém úspěšném zdolání vrcholu Everestu 29.3.1953. Později bylo potvrzeno Jamlingem Norgayem (synem Tenzinga Norgaye), že otec měl v den dobytí Everestu na ruce zlaté "bubble-backy", které kdysi dostal od švýcarského horolezce Raymonda Lamberta. Sir Hillary měl prokazatelně v den výstupu na ruce hodinky značky Smith, ale naštěstí pro Rolex a jeho marketingové oddělení - nebylo dlouho "odtajněno", které z hodinek se dostaly na vrchol Everestu jako první.
    Obě značky - Smith i Rolex - samozřejmě zdůrazňovaly svůj podíl na tomto velikém "vítězství", ale skutečným vítězem bude už navždy Rolex - firma, která je už neodmyslitelně spojená s dobytím Everestu.
    Teprve v roce 1990 Hillary vypověděl, že to byl právě on, kdo stanul jako první na samotném vrcholku Everestu - což znamená, že Rolex byl opravdu "až" na druhém místě.

    Zdroj textu:
    http://forum.chronomag.cz/index.php?/top…__1#entry257002

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 1:55 PM).

  • Nie, nie, žiadny odrb to není :D Nosil ich šerpa a stále nevieme, kto zdolal ten Everest ako prvý... To ten Sir Hillary sa iba chvastal, že on tam bol prvý...

    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

    Edited once, last by Dejinytrávy (September 25, 2012 at 10:28 AM).

  • "Spen" wrote:

    Práve naopak, decentnosť a konzervatívnosť je pre Rolex charakteristická, prečačkané modely môžeš vidieť iba na rukách "celebrít".

    Súhlas. Iba strojčeky sa menia - a to ešte dosť pomaly. Terajšie Explorerky sú veľmi veľmi podobné modelom zo 60. a 70. rokov. Takisto aj Sub-ky, DJ, atď... :cote:

    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

  • Gratulujem sú jednoduché a krásne u Rolex sa my najviac páči to spracovanie oceli majú úžasne to človek keď drží v ruke tak cíti to opracovanie a kvalitu aspoň môj názor a dojem ::d :super: :mrgreen:

  • Hej, to sú 36mm. 214270 majú 39mm, ale sa mi nepáčia. Staré cestovateľské a vojenské hodinky boli všetky menšie, aby nezavadzali. Pravda, už nie sme zvyknutí, tak si treba zvyknúť. A bez lunety ten ciferník vyzerá väčší.

    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

  • Na ruke a s mojím obľúbeným nápojom:



    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

  • Káva ;) Ale aj kakavko ľúbim :frime:

    Tá Mercedes ručička... to je dobrá otázka. Vznikla roku 1954. Nikto nevie naisto prečo a ako. Ale najpravdepodobnejšie je, že je to kvôli svietiacej hmote. Lepšie sa natiera a drží na Mercedes ručičke (s troma úsečkami v krúžku). Je to dôvod, prečo tak vyzerá. Ale prečo sa volá Mercedes? Sú rôzne teórie. Napríklad, že to navrhli na počesť plavkyne Mercedes Gleitzovej, ktorá preplávala kanál La Manche s Rolexkami na ruke. Úprimne neviem...

    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

  • Ale k tomu názvu som zabudol povedať, že to nie je oficiálny názov. :modo:

    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.

  • "jankoxxx" wrote:

    absencia datumu.

    To som kedysi (rozumej predtým, ako som si zadovážil tie Explorerky) potreboval aj ja, ale mám už novú životnú filozofiu: načo vedieť dátum? A som na ceste k otázke: načo mať sekundovku? Preto sa mi začínajú páčiť tie Panerai bez sekundovky (000, 112, 210, 424, 425...)

    jo, roztloukáš ty kraby a slunce se ti třpytí v pivu.