Biatec Leviathan - putovné hodinky - Vaše dojmy

  • V tomto vlákne poprosím členov, ku ktorým sa dostanú putovné hodinky a ktorí zároveň budú mať záujem urobiť recenziu, prípadne iba fotky alebo aspoň stručné dojmy, aby tak urobili tu. Ostatné logistické veci, môžeme diskutovať v pôvodnom vlákne.

    Ešte poznámka pod čiarou. Jedná sa o už použité hodinky, ktoré sú však v peknom stave. Zasielam ich iba v malom a praktickom čiernom cestovnom puzdre, bez papierov a bez kovového náramku, iba na gumenom remienku. Asi to bude aj praktickejšie na odovzdávanie, ako ich odovzdávať v trojkilovej drevenej krabičke. Takisto sa jedná a o mierne modifikovanú verziu Leviathana 01. Má totiž oranžovú minútovku, oproti štandardnej verzii. Sú to holt proste moje osobné hodinky 1f9241F600 Tak si ich užite. Neskôr môžme poslať aj niečo iné do obehu. Tí z vás, ktorí sú talentovanejší na fotografovanie, budem rád, ak nás označíte (@biatecwatches) aj na instagrame, prípadne FB ;)

  • Ešte raz ďakujem esqueleto za zapožičanie hodiniek a pridávam zopár dojmov.

    V prvom rade musím podotknúť, že hodinky veľkosťou nie sú mojou cieľovou skupinou, keďže nosievam 42, hlavne 43 mm. Napriek tomuto "handicapu" si ma hneď po nasadení na ruku získali. Splinuli s mojou rukou, akoby tam prirodzene patrili :)

    Hodinky sú váhou veľmi príjemné a výborne sa nosia. Ramienok je zaujímavý a veľkosťou akurát na priemernú ruku (nepretŕča). Čitateľnosť hodiniek je tiež veľmi dobrá, pozitívne hodnotím odlišnú farbu sekundovky a minútovky a taktiež skutkovaciu korunku na 4 hodinách.

    Páči sa mi aj luneta, dátum na 6-tej hodine a samotný názov modelu Leviathan, vždy som mal slabosť pre potápačské modely.

    Takže ak to zhrniem, tak môžem tieto hodinky odporučiť všetkým náročnejším hodinkomaniakom :) Odbornejšiu recenziu v tomto prípade prenechávam prípadnému ďalšiemu "majiteľovi".

  • no takto m-) všetci poznáte štruktúru mojej zbierky 1F600 a teda viete, že hodinky tejto cenovej hladiny nevlastním a okrem pár hodín na ruke so zaťovými brajtlami a roládami a hablotami mám iba obyčajné ľudové časomiery a teda je mi ťažko porovnávať kvalitu a ............ preto len pár dojmov: hodinky sú to krásne , na bežnú veľkosť ruky akurát ( 40mm ), tvarom púzdra a nožičiek neokukané a iné, čitateľnosť výborná aj pre slabšiezrakého hodinkomaniaka , nosia sa veľmi pohodlne a vlastne som hrdý na to, že sa vyrábajú na slovensku, vzišli zo slovenskej hlavy a otcom je chalan, ktorý založil toto fórum kde chodíme relaxovať . Ďakujem za ponosenie :thumbup:OK

    A stitch in time :D

  • Po týždni si dovolím zhrnúť moje subjektívne dojmy:

    Ten ciferník je brutálny. Spolu s indexami a ručkami je odčítanie času radosť. Veľmi sa mi páči krúžok zo stupnicou. Veľmi pekný detail. Luneta má príjemný chod a dizajnovo sa podarila. Celkovo dizajn puzdra (ak nerátam nožičky - o tých niečo nižšie) sa veľmi podaril. Niekomu môže prekážať biely dátum, mne to vôbec neprekážalo a ani to nepôsobí rušivo. Chválim rámček okolo dátumu.

    Určite veľké plus je antireflex. Ten je veru parádny. Sklíčko takmer nie je vidieť.

    Lumi luminuje, strojček ide. :) Odchýlku som nemeral, na presný čas mám mobil 1f924

    Korunka na 4ke mne osobne vôbec neprekážala, ba naopak. Jedine, čo by som vytkol je zlá poloha Biatec znaku.

    Veľkosť puzdra je super pre moju rúčku, neprídu mi vôbec vysoké.

    Ako mínus hodnotím len nožky. Mne dizajnovo vôbec nesadli. Sú dlhé, úzke a výmena remeňov je skôr za trest. Dizajn je veľmi subjektívna vec, ale tuto by som skôr zvolil plynulejší nábeh nožiek od puzdra. Pri remeňoch by to chcelo použiť rýchloupínanie, aby sa dali bez problémov prehadzovať remene resp. ťah.

    Ešte raz ďakujem esqueleto za možnosť vyskúšať Biatec Leviathan :thumbup:

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.