• Asi štyri roky dozadu som si kúpil "definitívky" Garmin tactict delta solar ale to bol iba klam. Začal som rozmýšľať nad kúpou lepších automatov. Lepších znamená od Citizen NY-0040 ktoré nie sú zlé, malé na môj vkus hoci svojho času intenzívneho niekoľkoročného nosenia vykazovali nezvyčajnú presnosť (nepamätám si preto si nebudem vymýšľať). Potom som ich odstavil a po niekoľkých rokoch zase rozbehal tým že ich udržujem v chode ručným naťahom a mam ich vkuse v naťahovaci ale keďže dlho stali zdajú sa mi "zasušene" a za týždeň meškajú cca 2 min. V lani som dostal od bratranca Citizen NB6004 lebo im nevedel prísť na chuť. Super titanium, krásne hodiny, no čakal som väčšiu presnosť. Nadbiehaju +8 sek/deň čo je pre mňa dosť. Ano je to v tolerancii ale... Mido ocean star 600 chronometer sú hodinky pri ktorých som sa pristihol ze asi oni budu tie ktoré chcem. Mal som rok vyhliadnute Citizen CC5006, potom som sa tu rozhodol pre automaty Tissot seastar 2000 no niečo mi na nich vadilo. Možno ich velkost hoci nosím Garminy 51mm. Následne Mido ocean star 200c az kým som nenatrafil na verziu chronometer teda 600. Lenže bije sa mi výber s Oris aquis kde je cena už vyššia cca2300,-€, keď už Oris tak caliber 400 no to som už na cene 3500,-€. Zaujali ma Rado Captain Cook, Titoni seascoper, Christopher Ward elite C60 1000 alebo Longines HydroConques. Mido je fajn ale v nejakom fóre bolo spomenuté že majú v strojčeku nejaké plastové súčiastky. Myslím že kremikove vlákno by mohol byť problém. To ma trosku zaskočilo a chcem sa spýtať či by mi to tu niekto vedel vysvetliť, objasniť pripadne ma vedel nasmerovať ktorou cestou sa vydať? Preferujem presnosť. Ďakujem.

  • Asi štyri roky dozadu som si kúpil "definitívky" Garmin tactict delta solar ale to bol iba klam. Začal som rozmýšľať nad kúpou lepších automatov. Lepších znamená od Citizen NY-0040 ktoré nie sú zlé, malé na môj vkus hoci svojho času intenzívneho niekoľkoročného nosenia vykazovali nezvyčajnú presnosť (nepamätám si preto si nebudem vymýšľať). Potom som ich odstavil a po niekoľkých rokoch zase rozbehal tým že ich udržujem v chode ručným naťahom a mam ich vkuse v naťahovaci ale keďže dlho stali zdajú sa mi "zasušene" a za týždeň meškajú cca 2 min. V lani som dostal od bratranca Citizen NB6004 lebo im nevedel prísť na chuť. Super titanium, krásne hodiny, no čakal som väčšiu presnosť. Nadbiehaju +8 sek/deň čo je pre mňa dosť. Ano je to v tolerancii ale... Mido ocean star 600 chronometer sú hodinky pri ktorých som sa pristihol ze asi oni budu tie ktoré chcem. Mal som rok vyhliadnute Citizen CC5006, potom som sa tu rozhodol pre automaty Tissot seastar 2000 no niečo mi na nich vadilo. Možno ich velkost hoci nosím Garminy 51mm. Následne Mido ocean star 200c az kým som nenatrafil na verziu chronometer teda 600. Lenže bije sa mi výber s Oris aquis kde je cena už vyššia cca2300,-€, keď už Oris tak caliber 400 no to som už na cene 3500,-€. Zaujali ma Rado Captain Cook, Titoni seascoper, Christopher Ward elite C60 1000 alebo Longines HydroConques. Mido je fajn ale v nejakom fóre bolo spomenuté že majú v strojčeku nejaké plastové súčiastky. Myslím že kremikove vlákno by mohol byť problém. To ma trosku zaskočilo a chcem sa spýtať či by mi to tu niekto vedel vysvetliť, objasniť pripadne ma vedel nasmerovať ktorou cestou sa vydať? Preferujem presnosť. Ďakujem. sekun na automat je dobry vysledok

    s presnosťou u automat to nie je jednoduché , ak máju COSC alebo caliber kde je presnosť už konštrukčne daná tak sa aj očavat ! Teda 8 sec/24h je slušna presnosť pri obyč. automat . Mal som TagH. Monza cal 36 / s Zeniton/ a veru ked neboli dost natiahnute išli do minusu aj minutu mal som nove Rolex pred 20 rokmi išli dopredu 10 sec denne !! Proste kdo chce automat musí s tým ratat ža denne dačo spravia hoci to budu zrovna aj Rolexi. Preto ja preferujem Q !! Všetky automat čo si vymenoval su pekne a poslúžia v určitých toleranciách ....

    Peter Th.

  • Asi štyri roky dozadu som si kúpil "definitívky" Garmin tactict delta solar ale to bol iba klam. Začal som rozmýšľať nad kúpou lepších

    Pokial ide o Mido, mal som ich niekolko, s COSC aj bez. Sú to fajn hodinky, spracovaním a v prípade COSC aj presnosťou v rámci udávanej tolerancie -4/+6. Pokial ide o plastové (kompozitné) časti v strojčekoch, Mido takéto strojčeky do svojich hodiniek takmer nemontuje. Vodítko máš vždy v označení a počte kameňov. Strojčeky s označením C07-1xx s počtom kameňov 23 obsahujú kompozitné diely. Označenie C07-6xx a C07-8xx s 25 kameňmi sú štandardné strojčeky, pričom rada 8xx je chronometrická. Kremíkový vlások ti zabezpečuje antimagnetickosť hodiniek.

    Ide o to čo vlastne chceš , ale pokiaľ sa rozhodneš pre Mido, sú to asi najlacnejšie COSC hodinky od renomovanej značky s komfortným servisom v SK a chybu s nimi neurobíš;)

  • A možno hlúpa otázka ale označenie strojčeka nájdem kde? Pozerám stránku mido.com konkrétny model a kód strojčeka nikde nie je uvedený. 😪

  • A možno hlúpa otázka ale označenie strojčeka nájdem kde? Pozerám stránku mido.com konkrétny model a kód strojčeka nikde nie je uvedený. 😪

    Strojček tam majú ako základný ETA C07.821 a za bránami MIDO to možno ešte poupravujú, ak sa ich vôbec dotknú.

    Popisy môžeš nájsť napr.: https://watchbase.com/eta/caliber/c07-821

    alebo: https://calibercorner.com/tag/eta-c07/

    Zaujímavá ponuka s 3 náramkami do 1.100,-EUR: https://www.chrono24.hu/mido/ocean-sta…80_76SjlP&pos=1


    (jazyk si tam nastav aký le chceš ;))

  • Nie, nie... v prevedení s chronometrickou presnosťou v strojčeku nebudeš mať žiadne umelohmotné súčiastky, teda tam bude o pár kamienkov naviac, tak ako to aj Madmax písal ("štandardný strojček" preňho, ale aj premňa je strojček bez umelín....).

    Čo si sa pýtal vo vlákne Longines HydroConquest tak do tých sa už dáva strojček L888.X a napr. ja mám 43mm zelené s týmto strojčekom a v pohode mi šlape v rozmedziach COSC (aj kleď to oficiálne nie je...).

  • Chalani ďakujem za informácie ktoré mi pomáhajú rozhliadnut a sa pochopiť niektore súvislosti ktoré som si začal dávať dokopy len nedávno. Mňa prekvapili recenzie alebo články ci info ako píšeš Ty DIO ze presnosť máš dobru hoci hodinky nemajú COSC ako aj v recenzii na Oris aquis a calibrom 400 ktorý tiež nemá takú certifikáciu a robia mu +1sek/deň. Tie Tvoje Longines ma tiež dráždia a už viem ze ten môj výber bude beh na dlhu trať.

  • Vždy je dôležité koľko chceš investovať. Odrazom kvality strojčeka je aj cena hodiniek. U Swatch group sa do značiek Tissot, Certina,Mido,Hamilton montujú strojčeky s označením C. Ako je poísané vyššie sú OK, len sú bez možnosti jemného nastavenia presnosti (nastavenie je vykonané v rámci výrobného procesu laserom). Hodinky Longines a Rado sa osádzajú strojčekmi s označením A ( Longines ch značí L ) čo sú strojčeky s jemným nastavením presnosti. Všetko sú to ale strojčeky ETA. U Orisu je kaliber 400 ich vlastný (in-house) s tradičnou konštrukciou a nastavením v 5 polohách, čomu opäť zodpovedá cena. Takže už si len zhodnotiť pre a proti a správne sa rozhodnúť;)

  • Tie Tvoje sú ako na tom s presnosťou? Šiel by si do nich znovu? Mido 600 a asi Tvoje Longines budú na pretras. Rado sú jemnejšie ba až objekovky a mne sa páči viac design agresivnejsieho charakteru. Mido mam vybraté v čiernom prevedení ktoré majú v balení aj gumený remienok. No uvidím.....

  • Mal som 2 Mido s COSC a obidvoje isli cca +3-4 s/24h., takze za mna spokojnost. Ci by som ich ja kupil netusim, mam a mal som toho uz kopec a celkom som to tocil a tocim1f924, takze asi nie som uplne ten pravy na tuto otazku;)ale nestranne, kvalitativne je to OK, cenovo tiez, takze preco nie:)Mal som aj Longines Legend diver bez COSC a s presnostou tiez nebol problem (do+5), ale tam je cena uz trosku vyssie, takze je to len na tebe;)hlavne prajem stastnu ruku pri rozhodovani:)

  • Ďakujem. Je to hotová veda. Pozeral som stránku kde sú 39, 41,43 a 44 mm. Pri tých 44 mm je kaliber 888 a sú takmer o 500,-€ lacnejšie oproti 43mm s kalibrom 888.2. Musím si to ešte bližšie naštudovať.

  • Tak s odstupom času sa sem vraciam po tom co som v Auparku navštívil WDL a reálne pozrel RADO Captain Cook ktoré sú síce pekné ale nezaujali ma. Nepochybne sú precízne spracované ale ako som písal paci sa mi viac agresívnejšie design. Sú viac elegantné ako športové. Tie som teda vyradil. Na rade boli Longines hydroconques avšak 41 mm ale mam predstavu 43mm. Pred kúpou by som ich ale rad vyskúšal. Tie zostávajú. Mido ocean star 600 a navyše v čiernej úprave nemali ale obchodník bol ochotný ich stiahnuť zo skladu na predajňu tak si ich pôjdem pozrieť a uvidím. Zostal som asi nakoniec pri Mido a Longines. Obchodník vedel pohotovo reagovať, bud je dobre vyškolený alebo ma hodinky v krvi ako sa hovorí. A s tými kalibrami ako si písal Ty DIO mam už jasnejšie a aj ďalšiu nejasnost. On hovoril že kaliber 888 ma 25 kameňov co je dobre avšak na stránke Longines je uvedené na danom modeli ze majú kaliber L888. Na stránke o kalibroch uvádzajú ze tento kaliber ma 21 kameňov. Skúsim dat nejaké fotky.

  • Tak s odstupom času sa sem vraciam po tom co som v Auparku navštívil WDL a reálne pozrel RADO Captain Cook ktoré sú síce pekné ale nezaujali ma. Nepochybne sú precízne spracované ale ako som písal paci sa mi viac agresívnejšie design. Sú viac elegantné ako športové. Tie som teda vyradil. Na rade boli Longines hydroconques avšak 41 mm ale mam

    Kaliber L888 je vylepseny strojcek ETA 2892, ktory mal vzdy 21 kamenov, co je o triedu vyssie ako ETA 2824, pouzita v Mido,Certina a.t.d. V tomto pripade pocet kamenov nie je ukazovatel kvality strojceka..

  • Nech si Garminy, až pojdou, kup nový. Nebudeš mít nikdy klid. Měl jsem toho kila. V noci se budeš potit a přes den slintat. A stále Tě bude hlodat otázka: Který? Ostatní s Tebou nebudou moct vydržet a nakonec ani Ty sám se sebou.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Kaliber L888 je vylepseny strojcek ETA 2892, ktory mal vzdy 21 kamenov, co je o triedu vyssie ako ETA 2824, pouzita v Mido,Certina a.t.d. V tomto pripade pocet kamenov nie je ukazovatel kvality strojceka..

    Plný súhlas!

    display Vychádzaj z toho, čo napísal Madmax. ETA2892 tvorí základ mnohých "TOP" značiek, a tiež má X rôznych označení a zásahov (vylepšení) do niektorých častí 2892....