• Na kožu už nikdy :D Strašne im to nepristane podľa mňa :D Možno ešte nejaký ten perlon alebo koža nie :)

  • Mne osobné to na tej kozi neprekáža, celkom sa mi to páči. Ťah je ťah, pravda je, ale nezavrhoval by som to úplne. Možno nejaký nepresivany matný alebo black suede by vyzeralo pekne.

  • Typovo su na tom rovnako ako Longines HC, tam mi tiez cokolvek ine ako kov taha oci. Keby som ich mal mat ako jedine, tak mi to vadi, kedze rad striedam kozu/kov/textil. Ale takto spolu s inymi je to v poriadku :)

  • A cim sa chcete nechat so Spartanom prekvapit? Su to suby? Nie su. Maju spracovanie ako suby? Nemaju. Maju s nimi zhodny dizajn a rozmery? Maju. So what. Ak sa vam to nepaci, fotky pozerat nemusite, porovnania necitajte, vlakno neotvarajte. Easy as that.

  • Mysiak na začiatku jasné napísal, aby nik neriešil predlohu, stačí to respektovat. Čakal som, že práve tu to tak jednoznačne bude.

  • Tie potmehudske lajky :D

    Rešpektoval som požiadavku neriešiť morálne hľadisko, ale s lajkom som už neodolal :D Ide mi len proste o to, že keby sem dal niekto rovnaké hodiky akurát namiesto Tisell by tam bolo Rolex, všetci by to strašne odsudzovali, ale zmení sa tam pár nápisov (z ktorých jeden je ešte ukradnutý od inej značky) a zrazu sú to najlepšie hodinky široko-ďaleko, ale ako som písal, rešpektujem to, proti gustu žiaden dišputát, ako sa hovorí, nech dobre slúžia a verím, že spracovanie je skutočne na úrovni.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Nie som Váš nepriateľ, nemám nič proti Tisellom, dokonca aj mysiakove fotky sa mi páčia. To čo sem nepatrí, je porovnávať ich s Orientami, TH atď. U takýchto hodiniek stačí hodnotenie AA+, alebo AAA ...

  • @vax - aka kategoria su diamantove rolexo-omego-nieco? B-, lebo nevedeli obslahnut len jednu znacku?

    Stale navrhujem ako vseobecne prospesne riesenie ignorovat tuto temu. O tom ci Tisell/Parnis/Alpha/Davosa/Squale/Steinhart/... je fejk (nie je) alebo nie je (nie je) su popisane cele internety. Nevidim vyznam v tom pokracovat aj tu. To, ze sa to niekomu moralne nepaci respektujem, ale je to cisto jeho problem a staci ju povedat raz.

  • Korejská vlna útočí na hodinková fóra, dlouho jsem se držel stranou a přemýšlel o svém postoji k nim. Věci se vyrábějí, aby si je lidé kupovali. Líbí se...koupíš, nelíbí...nekoupíš. Pro nás ostatní je to dobrá možnost přečíst si srovnání a něco se o nich dozvědět. Jak se dívám na jejich zpracování, žádný zázrak to není, ale podobný problémy má i taková značka jako je Seiko. Jiná věc je totální zkopírování a to je tady opravdu v kvalitě těch nejlepších fejků. Ve dne Tisell a noční směna jen změní raznici na ten správný název a jede se dál. Srovnání s M. Militare je spíš jako srovnání kvality fejků. Ale slovo fejk bych v tomto případě s nápisem Tisell (mimochodem jedno z těch hrozných jmen, které bych na hodinkách nechtěl) nerad používal, spíš výraz totální kopírka. O to víc mě mrzí, že jsem prodal štajny, kde těch rozdílů je habaděj a všechny mně vyhovují. Včetně velikosti, swiss made a perfektní kvality. Líbí se mi srovnávání hodinek ve stejné cenové kategorii, takže porovnání s Orientem je namístě. Možná se dočkáme vlastní tvorby Tisell potápek a vzhledem k použitým materiálům i strojkům (ale pozor, Čína i do fejků umí nacpat ETU) by to jednou mohla být značka, která zaujme. Momentálně zaujala milovníky homage Subů po celém světě a jejich neustálá vyprodanost svědčí o tom, že to vzali za správný konec. Je čas nadělat prachy a s opatrností se pustit do vlastních projektů. Jsem zvědav co zvítězí, jistota zisků, nebo vlastní evoluce. To ukáže až čas.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tisell je one man show, tam by som velke inovacie a evolucie neocakaval - resp. nie v zmysle originalnych hodiniek. Co sa mi na nom paci je, ze pocuva zakaznikov - vymenil C1 lumi za BGW9, easylink za glidelock, opravil preklep na ciferniku :) .. Spracovanie na uroven fejku je ubohe, nikto so zdravym rozumom si ich s originalom nezameni ani keby sa preplacol napis Tisell na Rolex. Su to jednoducho lacne hodinky s obstojnym spracovanim a kontroverznym dizajnom. Lenze rovnaky pristup pouziva aj X dalsich a ovela lepsich a drahsich znaciek, aj ked by nemuseli - Davosa/Squale/Steinhart/MKII a co ja viem kto. Nechapem preco zrovna Tisell budi take tazke emocie. Nazov firmy je samozrejme vec vkusu, mne nijak neprekaza.

    Steinhart a zopar dalsich svajciarov mi poslali hodinky s krivo nasadenymi rucickami alebo lunetou, takto si perfektnu kvalitu nepredstavujem. Tisell ma spravne osadene rucicky aj lunetu. Mozno som mal iba (ne)stastie na kus, ale prvy dojem uz nikto nezmeni..

    Na zaver pouzijem tvoju uvodnu vetu: paci sa - kupis, nepaci sa - nekupis.. Je to naozaj jednoduche :)

  • Steinhart je aspoň knock-off minulej generácie, ale ja osobne som kritik aj toho a v živote by som to nekúpil, ale dokážem to ešte rešpektovať, u Squale je tam v aktuálnej generácii hodiniek relatívne prijateľné množstvo prvkov z Rolexu, Davosa... no comment.

    Ja osobne som len sklamaný z toho, aké pozitívne ohlasy tie hodinky majú tu, aj inde, posúva to mikroznačky smerom ktorý je podľa mňa nesprávny, dúfal som, že viac sa bude ceniť originalita ako replika Rolexu so zmeneným názvom.

    Je mi jasné, že je to môj problém a že to mám ignorovať, nemusíš mi to x-tý krát písať.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Nechapem preco zrovna Tisell budi take tazke emocie.

    Asi proto, že to je fakt 1:1 sakum prdum, což byla donedávna doména pouze fejkařiny, žádná z Tebou jmenovaných značek to tak nastavený nemá. A ještě nedávno by byly zcela jistě na black listu. Svět hodinkových fanoušků se mění a tak mi stále více tane na mysli, jestli toho chci být i nadále součástí, asi ne.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Nakoniec sme si aj tak museli naozaj vsetci x-ty krat vyjadrit svoje postoje k moralnemu hladisku, takze sa v tom uz dalej vrtat nemusime. Ak chce niekto v debate pokracovat, poprosim aby si zalozil vlastnu temu (najradsej by som bol keby admin presunul/zmazal off topic prispevky z tohto vlakna - @misoo - dokazes to prosim zariadit? :) ).

    Navrh na zlepsenie - fejk hejteri si mozu upravit podpis, aby bolo vzdy a vsetkym jasne na prvy pohlad, ze homage aktualnej generacie hodiniek je u nich velke no go, predchadzajucej iba male no go.

    Zlate WUS forum, bude to sice vdaka jeho velkosti, ale kupodivu tam vacsinou ludia lezu a prispievaju len do tem, ktore ich zaujimaju a daco im, alebo komunite prinasaju.

  • Pozri, ja som sa k tvojej kritike vždy postavil ako chlap a nemal som problém vydiskutovať si to, takže buď môžeš spraviť to isté, alebo v opačnom prípade, aby som použil tvoju rétoriku, "je to tvoj problém" a voľbu toho, k čomu sa vyjadrím alebo nevyjadrím nechaj láskavo na mňa. Keby si ma v tomto vlákne nebol spomenul, bol by som ticho ako myška, takže si za to môžeš sám.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • :D omg.. no a presne tomuto som sa chcel vyhnut mojou uvodnou vetou, citujem a zvyraznujem:

    "Zdroj inspiracie je jasny kazdemu, takze k tomu sa z moralneho hladiska vyjadrovat nebudem a o to iste poprosim aj v pripadnych reakciach."

    Podla mna je to otazka slusnosti k zakladatelovi vlakna, ale tak v poriadku no, nie kazdy vie chapat a/alebo respektovat pisany text. Vy si teda pokracujte v "diskusii", ja na tuto temu koncim a idem si radsej opilnikovat koncove clanky tahu, aby som tam vedel napchat hrubsie barety. Len dufam, ze su spravne fejkove, aby nahodou nekazili charakter hodiniek.