S hodinkami Mondaine sa bude dať čoskoro platiť

  • Nádherné, jednoduché a čoskoro inteligentné. Presne také by mali byť budúce náramkové hodinky od Mondaine, firmy, ktorá sa preslávila dizajnom hodín na švajčiarskych železniciach. Práve ona oznámila spoluprácu s firmou Oberthur Technologies a výsledkom tejto spolupráce by mala byť kolekcia hodiniek so zabudovaným NFC čipom. Ten poslúži na bezkontaktné platby.

    Viac info: S hodinkami Mondaine sa bude dať čoskoro platiť

  • K tomu to speje, kamarát si tiež kúpil Apple watch "len na sem tam nosenie" a jeho Certiny skončili v šuplíku. Nečudujem sa tomu, lebo čo všetko sa dá s tým robiť je neskutočné. Je mi to však aj tak ľúto, lebo vždy tvrdil, že hodinky majú byť hodinky...

  • NFC v hodinkach mi pride ako riadna blbost, ale mozno sa niekomu pozdava zakazdym vytocit ruku jak pako aby ich prilozil na terminal. Ked uz NFC platby, bud mobil alebo nalepka na privesok, naramok, kluce...

    Smart hodinkam nerozumiem, nejak nechapem o co je to lepsie ako pozriet na mobil. Akurat tie skiny sa mi pacia, ale to je aj tak na dve veci ak maju display vacsinou zhasnuty alebo v setriacom rezime ked sa neprekresluje :)

  • Toto cele ide mimo mna. Ja chcem mechanicke hodinky a ostatok mi je volny. Nenosim a nebudem nosit quartz a tak isto je to s tymito smart watch.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Až vydržia smartwatch aspoň mesiac bez nabíjania a po stisknutí tlačítka z nich na mňa vyskočí interaktívna holografická obrazovka s rozmerom napríklad 15", tak začnem uvažovať nad tým, že na druhej ruke je akosi prázdno a mohli by ju vyplniť ;)

  • Tak kamarát si ich kúpil v amerike za 200dolárov. Ja som si tiež myslel, že na čo je to dobré, ale má to dostačujúci displej, dá sa cez to prijímať hovor, telefonovať (hovoriť do hodiniek), posielať správy, čítať sms, email, merá to pulz, počet prejdených km a spálených kalórii, vlastné aplikácie... Nie je vôbec potrebný iphone, dokonca nie je nutné aby bol zapnutý, čiže ten kto potrebuje len telefonovať a max správy, tak mu stačia len tie hodiny. Nabíjajú sa bez dotykovo a vydržia tuším zo dva dni. Čiže sa to dá pochopiť :(

    Mechanika je však mechanika, ja už si neviem ani predstaviť si kúpiť quartz a nosiť ich keď sú doslova "bez duše". Mám síce jedny Casio na prácu, ale beriem to ako nutné zlo.

  • Quartz nezatracujem a pokial to nie je uplny low end (i ked ten ma tiez svoje vyhody), tak v nom nevidim ziadny problem.

    Hovorit do hodiniek alebo tukat na nich sms ci nebodaj email musi byt extra zabavne a pohodlne :D Tieto modne vlny su celkom zaujimave, prve telefony boli obrovske, potom ich zmensovali na co najmensie rozmery, nedavno nastupila moda tabletov pri uchu aby ich vystriedal zase opacny extrem s nejakou hlupostou na ruke. A my co chceme daco s "normalnou" velkostou mame skoro smolu. Ale to uz sme trosku odbocili.. :)