• Jednoducha otazka, zlozita odpoved :] Ktore ako dalsie "letne" hodinky? Akceptujem aj odpoved "ziadne". :) Budu dalsie do zbierky, takze nejaku extra univerzalnost neriesim.

    Co sa mi paci - lumi, WR, perfektna spona, naramok ala Omega PO (nemal by trhat chlpy :) ), zafirova luneta, dvojity AR, lumi (ano, je uvedena 2x :) ), Seiko/Miyota stroj s COSC vyladenim (samozrejme bez certifikatu)
    Co sa mi nepaci - trosku vyssie, nie uplne fotogenicky posledny clanok naramku pri hodinkach, modra neviem ci casom neomrzi, cervena zase trosku "bezna", kruh ako bod "nula" na lunete

    Modre?

    Cervene?

  • Podľa mňa sú pekné, asi sa budem opakovať, ale keď za tú cenu môžem mať nové Hydro Conquest od Longines, tak by som neváhal. Chápem, že je to možno dosť"prefláknutá" známa značka, ale to nie je chyba. Aj meďák asi každý pozná a to neznamená, že by som kvôli tomu chcel za každú cenu iné auto. (meďák ale nemám) :)))
    Tu je Miyota, tam ETA, nevidím dôvod uprednostniť tieto hodinky. Ale ak sa Ti viac páčia, tak to dôvod je, veď sú to dobré hodinky.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • @stepecken - okrem tahu sa mi zdaju originalne, tusim som nevidel nic podobne, podla teba su v com neoriginalne?

    @Matej - Longines HC uz mam a tie nikam nepojdu, inac suhlasim :)

    @watchesfan - preco? :)

    Cena je trochu vysoka, ale niekedy sa daju zohnat za celkom zaujimavy peniaz - napriklad +- 500USD. Tam uz alternativ s prilis vela kompromisami moc nevidim (Seiko sumo a pod). Asi mi chyba sklenena lumi luneta zo Seiko FFF modu a toto sa mi zda ako adekvatna nahrada. V klude ma odhovorte, mozno mi len teplo pecie mozog :mrgreen:

  • Z týhle stáje bych zkusil bronzády. Ty co máš ve výběru se mi nelíběj, to není tvoje starost, ale ptal ses. Ani číselník, ani luneta, ale hlavně to ukončení tahu je strašný. No a 40mm na skoro 15 je docela nepoměr. PO s vysokou 8500 maj na 42-16 a je to dost. Ale to jsme jinde. S výškou strojku se toho moc nenadělá, ale bronzády maj 44 na 14,5 se stejnym strojkem. Udávám je jako příklad kvůli poměru velikostí. A když už jsme u velikostí, neznám tvou šířku (ne obvod) zápěstí a momentálně ani Lug-to-Lug hodinek. Proč bronzády? píšeš do sbírky. Máš tam nějaké? A moc by mě bavilo brát je k moři a pozorovat hlodání zubu času, až by byly plesnivý jako jsem já a připomínaly by mi jen ty krásný chvíle ::d Jak píšu, jsou to moje důvody a vim moc dobře, že když se člověk do něčeho zblbne, stejně mu jdou argumenty tam a ven. :) Tak se neptej, skoč do nich a event. zas půjdou dál.
    škoda, že ty bronzády nemaj sendvičovej cifr, to by se mi moc líbilo


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • To ukoncenie tahu sa mi tiez nezda. Na niektorych foto/video uplne v pohode, inde to vyzera strasne. To iste s vyskou. Ako vzdy by bolo najlepsie vyskusat na ruke, lenze tato moznost mi momentalne odpada. PO som skusal 45mm, tie mi boli obrovske. Tusim som mal aj nejaky 42-16 model na ruke a mas pravdu, ten nepomer bol hrozny. Este si to necham preletiet hlavou, ale asi sa na to vykaslem a odlozim prachy na nieco ine.

    Aby som upresnil, jeden z hlavnych dovodov preco tieto dva modely. Dostal som "zlavovy kupon" na jeden z 300M modelov.. :)

    Nad bronzovymi rozmyslam uz dlho a nejake casom zabezpecim, ale 44 velkost tohto tvaru a 24mm remen je na moju ruku prilis. Horna hranica nositelnosti je pre mna 44mm/22mm, ale postupne sa zacinam posuvat preferenciami skor k 40-42mm. Na sendvic sa rad necham ukecat :)

  • Keď odradiť, tak odradiť :) . Tie koncovky ťahu sú hnusné. Majú všetko čo by mať nemali. Ich rozmer je opticky v nepomere k veľkosti púzdra, nesedia, sú tam fugy, na prvý pohľad je vidno, že nie sú skladané z troch samostatných dielov, no proste hnus. Ako ťa tak v poslednej dobe sledujem, tak si slušne hodinkovo vyhorený a máš tendenciu robiť chybné rozhodnutia a podľa mňa toto je určite jedno z nich. Ak má toto zaplátať dieru po FFF tak s pánom bohom. FFF boli krásne, super vyvážené a za tretinovú cenu, tieto sa im v ničom z toho ani len nepribližujú. No a nakoniec, načo sú ti ďalšie hodinky, veď nemôžeš stíhať nosiť ani to čo už máš :mrgreen:

    PS: Ak chceš sendvič, tak vydrž, budúci týždeň by mi mali prísť Dual Time od Magrette vo veľkosti 42mm, môžme dať stretko ;)

  • Diky chlapci, asi toto som potreboval pocut :mrgreen:

    Vyhoreny som, ani neviem ci ma hodinky este nejak extra bavia. Pozeram/vyberam skor zo zotrvacnosti. Musim si najst novu zabavu :)

    PS: Magrette rad pozriem a hodinky nosim vsetky pravidelne, tocim kazdy den ine :langue:

  • Magrette dělá pěkný kousky :super: kamarád jedny má, měl jsem možnost je mít na ruce ( no jo no, jak jinak u mně :), ale stále má přednost barák, sice bych mohl uloupnout dvě, tři tisícovky, ale nějak mi žádný za to nestojej, třeba se někdy přece jen rozhoupu), PO Big Size Ti musely bejt velký, byly na hraně i mně, to byl důvod proč šly z domu. A už nikdy více sponu bez mikroregulace.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • @stepecken - okrem tahu sa mi zdaju originalne, tusim som nevidel nic podobne, podla teba su v com neoriginalne?

    @Matej - Longines HC uz mam a tie nikam nepojdu, inac suhlasim :):

    No tak to je iné.:))) Aj sa mi marilo, že ich máš, dokonca som to začal včera editovať, no už mi to neodoslalo, tak som to nechal tak. Pokiaľ ide o mňa, keby som mal HC, tak tieto neriešim, ale tak Ty to berieš inak. Ja by som ich neriešil preto, lebo sa už poznám, že by som ich aj tak nenosil, keď mám možnosť mať na ruke HG. Ale každý sme iný.:)

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Mysiak... predaj všetko a kúp jedny.. poriadne :)

    Ω Planet Ocean 600m Chrono , Planet Ocean 45,5mm cal 2500C , Ploprof 1200m

  • Ked mi take najdes.. :) Poziadavky podla mna nemam prehnane, ale este som take nevidel:

    - 40-42mm velkost, rozumna vyska (13mm max)
    - day/date (bud klasika na pozicii 3, alebo 12+6. 12+3 nie)
    - zafir s aspon vnutornym AR
    - potapacska keramicka/zafirova luneta, alebo chronograf
    - pohodlny kovovy tah s preklapackou s mikroregulaciou
    - 100m WR (viac nevadi)
    - dobra lumi (cim viac, tym lepsie)
    - kovove rucicky a oramovane indexy

    Presiel som snad vsetky hodinky do 10.000e (nie ze by som tolko za ne dal) a nic. Takze zatial mam viacero lacnejsich hodiniek, z ktorych kazde splnaju aspon daco :) Davat 3/4/5/6 tisic za jedny, s ktorymi nebudem aj tak na 100% spokojny je pre mna hovadina. Ked zacnem vypustat niektore poziadavky, najdem toho kopec a skoncim tam kde som teraz, budem mat zase vela hodiniek, akurat drahsich :)