Tag Heuer smart watch

  • Na právě probíhajícím veletrhu Baselworld, na kterém představil Breitling svůj model Breitling B55 Connected, dnes představila své plány na výrobu inteligentních hodinek také další vehlasná manufaktura TAG Heuer. Společnost oznámila, že spolupracuje na projektu inteligentních hodinek se společnostmi Google a Intel. Hodinky TAG Heuer budou obsahovat mikroprocesor Intel a operační systém Android Wear od Google.

    Hodinek se dočkáme ještě v letošním roce, ovšem kdy a kde, to zatím manufaktura neprozradila. TAG Heuer má však obrovské očekávání a sám CEO LVMH Group Jean-Claude Biver, který je taktéž dočasným CEO společnosti TAG Heuer uvedl, že to bude největší představení hodinek za posledních 40 let. Bude se podle nej jednat také o nejlepší inteligentní hodinky, které budou k dispozici. “Rozdíl mezi TAG Heuer a Apple Watch je velmi důležitý. Jedny se jmenují Apple Watch a tyto se jmenují TAG Heuer,” uvedl Biver.

    Jen připomínám, že LVMH je společnost, která vlastní přes 60 značek a její roční obrat se pohybuje v řádu desítek miliard Euro. Mezi nejznámější značky společnosti patří Louis Vuitton, Givenchy, Céline, Kenzo, Loewe, Marc Jacobs, Fendi, Moët & Chandon, Ruinart, Mercier, Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Krug, Dior Watches, TAG Heuer, Zenith nebo Hublot. Mimochodem i když zrovna neholdujete luxusu ale někdy jste něco nakoupili na letišti, pak jste do obratu společnosti LVMH přispěli, patří ji totiž mimo jiné síť obchodů Duty Free Shop.

    zdroj: letemsvetemapplem.eu

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • nejak spolocnostiam vyrabajucim kvalitne a prestizne mechanicke hodinky zacina unikat pointa. to co robia, robia skvele a najlepsie ako sa to len da. preto su tam, kam nepochybne patria - na absolutnej spici. naco vôbec mrhat casom, prostriedkami a ludskym umom na vyvoj niecoho co v porfoliu mechaniky bude posobit prinajmesom komicky a nemiestne. nech sa so smart hodinkami hrajkaju v Odhryznutom Jablku, ale preco v Breitlingu, TH, a ktovie koho dalsieho este takato zvratena a absurdna myslienka napadne...

  • Inteligentné hodinky od Breitling sa mipáčia. Je to tým že si zachovali svoju tvár, teda majú ručičky a všetko podstatné, a funkcie ktoré ponúkajú su na inej úrovni než ukazovateľ zmeškaných hovorou napr. To že chce TG spolupracovať s Intelom a Googlom je v mojich očiach nesprávny krok. Informácia že hodinky budú bežať na verzii Android Wear podľa mňa jasne naznačuje dotykový displey. Tým pádom sa prikláňam k názoru Branislava že takéto hodinky do portfólia danej značky nepatria!

  • budú ich vyrábať s úplne jednoduchého dôvodu - aj oni si chcú odhryznúť z koláča na trhu so smartwatch, ktorý ešte nie je ani v plienkach. Navyše si myslím že aj Breitling a TH potrebujú ukázať, že oni sú predsa tradičnými hodinárskymi značkami a toto je pre nich len výzva, že oni to predsa vedia spraviť najlepšie.
    Povedať že smartwatch nepatria do portfólia mechanických hodiniek, je trocha scestné, navyše keď obe značky majú aj quartzové hodinky. Ďalšou vecou je podľa mňa to, že každý si myslí že smartwatch je niečo podradné, lebo sa zatiaľ predávajú iba treťotriedne sračky, ktoré poriadne ani nefungujú.
    Ja sa napríklad u TH veľmi rád nechám prekvapiť, ako sa s touto výzvou popasujú.

  • Samozrejme je pochopiteľné že cítia príležitosť ktorú chcú využiť na tom nie je nič zlé. Skôr som to chcel povedať to, že hodinárska firma s takou tradíciou ako má TH, by mala vyrábať hodinky ktoré si určitým spôsobom zachovajú svoju tvár ako je tomu napr u Frederique Constant Horological Smartwatch. To sú hodinky ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako obyčajné, no nie sú také. Celkovo však nechcem aby to vyzeralo tak že som nejaký skeptický voči smart hodinkám. Opak je pravdou fandím tomuto trendu a som veľkým fanúšikom značiek LG a Huawei na trhu inteligentných hodiniek. :)
    Určite som zvedavý na to s čím prídu a nakoľko sa to bude odlišovať od už existujúcich modelov :)

  • Pre mňa je to velmi nesympatický krok, akurát sa snažia využiť značku, aby predávali niečo, čo vôbec nie je v ich tradičnom portfóliu, takže o TH smartwatch určite nebudem mať záujem, rovnako, ako nebudem mať záujem o high-end mechanické hodinky od Samsungu.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Povedať že smartwatch nepatria do portfólia mechanických hodiniek, je trocha scestné, navyše keď obe značky majú aj quartzové hodinky

    ano, s tym quartz mas pravdu Maťo, ale nemyslim si ze je to dobre prirovnanie. sice medzi vsetkymi znamymi znackami ma prave Breitling v kategorii quartz asi najdominantnejsie postavenie a niekto by mohol namietat ze aj TH ma napr. digitalny model ale inteligentne hodinky su uz uplne iny system. pre mna taky paralelny vesmir :) ja si nemyslim ze tieto tradicne znacky sa potrebuju etablovat v tomto segmente.

    Celkovo však nechcem aby to vyzeralo tak že som nejaký skeptický voči smart hodinkám. Opak je pravdou fandím tomuto trendu a som veľkým fanúšikom značiek LG a Huawei na trhu inteligentných hodiniek

    tak ako napisal Adam - kto smartwatch vyuzije, urcite siahne po osvedcenom vyrobcovi na tomto poli, teda po nejakej znacke ktora je zase dobra v IT technologiach a produktoch. mat inteligentne hodinky od TH je ako mat mobilny telefon od TH alebo Vertu. potom uz aj slnecne okuliare Tag Heuer, ved aj tie predavaju... ja neviem, asi som staromodny ale mam na vec takyto nazor.

  • ja si nemyslim ze tieto tradicne znacky sa potrebuju etablovat v tomto segmente..

    no vidíš, a oni si to práve asi myslia.
    Inak ako vravím trh zo smartwatch ešte nie je ani v plienkach, uvidíme za 10 rokov, nikoho neodsudzujem že do toho ide, ale myslím že ešte sú skoro všetci na púšti, a nevedia poriadne kadiaľ ísť. Prvé smartfóny tiež ako vyzerali a fungovali, až kým neprišiel prielom.
    Niekto možno príde opäť s nejakým revolučným riešením aj na tomto trhu a stanový určitý zlatý štandart a ostatný sa tomu budú chcieť viac, alebo menej podobať.

  • Ja si budem určite aj o 10 rokov ceniť tradičnú herológiu, spracovanie, jemnú mechaniku, dizajn a náročnosť výroby. SmartWatch bude vždy iba displej s mikroprocesorom a elektronickými súčiaskami vyrobenýni v Taiwane. TH tomu môže dať maximálne tak pekné spracovanie. Ako vec na používanie to môže byť fajn, aj keď nie pre mňa, ale aby sa to zaradilo do ponuky popredného výrobcu predovšetkým mechanických hodiniek, to podla mňa nie.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Nebol by som uplne zlý na TH pre tento krok.. je to značka čo sa venuje hodinkám.. prišli na trh baterkáče, vela značiek (vrátane TH) ich začali robiť.. vela z nás baterkové hodinky aj má. Teraz prišli smart watch, tak je jasné že aj tu chce byť TH dobrý, lebo aj tu (či sa nám to páči alebo nie) ide o nový druh hodiniek. Netvrdím že si ich plánujem kúpiť, len vravím že to nie je hlúpy krok a nezhadzoval by som to. Koľko z nás sa k hodinkám dostalo cez kalkulačkové casiá alebo baterkové invicta shity ? Veľa. Možno keď nejakí laici budú vyberať medzi samsung hodinkami, apple hodinkami a TH smart watch tak si vyberú práve TH a možno ich to privedie tam kam nás ;)

  • nechcel som aby to vyznelo tak ze T-Heuer alebo akukolvek inu znacku nejak "odsudzujem". akurát mi to pripada zvlastne. inteligentne hodinky urcite nie su zavrhnutiahodne a na trhu si najdu svoje miesto, ale kazda spolocnost-firma je dobra v niecom inom. niekto by mohol namietat ze napr. Tesla vyraba elektromobily a je v tomto segmente najlepsia a predsa aj "tradicne" znacky hoci napr. BMW zacinaju tiez do svojich vozidiel montovat minimalne hybridny pohon. ano, je tu ista paralela. ale nemyslim si ze je to uplne to iste. ked Casio prislo s Bluetooth G-Shockmi tak mi to nijak zvlastne nepripadalo pretoze je to Casio a Casio sa orientuje primarne na inu cast trhu a funguje na uplne inej platforme. ale (aspon v mojom ponimani) tradicne hodinarske znacky tymto podla mna velku dieru do sveta nespravia. ludia ktori si kupuju HODINKY chcu predovsetkym hodinky a preto investuju do znaciek ktore hodinky aj skutocne navrhuju a vyrabaju (a teraz mam na mysli mechanicke hodinky). nie koli znacke samotnej (pokial to nie su snobi) ale koli synonymu kvality kt. ta znacka predstavuje. a ako napisal Adam - ked bude potrebovat inteligetne hodinky tak si kupi nejake ktore vyraba v tomto smere zavedená znacka. mozno nie najlepsi priklad, ale keby Mercedes zacal vyrabat motorky, kupil by si si motorku Mercedes? ja osobne nie :) pritom by bola nepochybne kvalitna. ale nie kazdy uvazuje tak ako ja, preto mozno nakoniec TH bude mat predsa len uspech a ja im ho prajem.

  • Prvý záber na nové TH smartwatch


    Predstavené budú 9.11.2015

    http://pocketnow.com/2015/10/12/tag-heuer-smartwatch-3

    No odomňa to má palec dole už len za tú myšlienku, ale to sme tu už rozoberali...

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Takže tu sú:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    https://www.hodinkee.com/articles/my-th…evin-rose-video

    The Specs
    - 46.2 mm in diameter
    - 12.8 mm thick
    - case, back, and lugs made of grade-2 titanium
    - black rubber strap, with additional straps available in red, blue, white, and orange
    - 1.5 in. transflective LTPS LCD display
    - 360 x 360, 24-bit display
    - 240 ppi, 200 nits
    - 1 GB main memory, 4 GB storage
    - Dual core processor, rate at 1.6 GHz (normal operation speed = 500 mHz)
    - 410 mAh battery; 25 hours of battery life
    - $1,500
    Unique features, which deviate from the default Google Wear OS:
    - 3 digital TAG Heuer Carrera dials (each with three color options)
    - "interactive counters" that display partner information inside the chronograph sub-dials
    - exchange program for a mechanical Carrera for an additional $1,500

    V podstate nemôžem povedať, že by to bolo zlé, páči sa mi to prepínanie medzi 3 ručikovými, chrono a GMT obrazovkami. 1 500$ je za smartwatch síce dosť, ale čakal som ešte viac a aspoň dizajnovo a kvalitatívne to vyzera velmi dobre. Popravde by som si možno vedel predstaviť mať mechanické hodinky na lavej ruky a toto na pravej.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Neviem prečo ale čakal som mechaniky s nejakými smart doplnkami. Full smart watch ma prekvapilo. Má to ale android wear a tým sa to pre mňa nelíši od nejakých hodiniek od Huawei alebo LG.

  • Väčšinou som očarený takýmito hračkami, a očarený som aj teraz. Možno je to tým, že v mladosti sme sa hrali s lukmi a leto sme prežili na kúpalisku a bicykli. Má to len jednu chybu. Keď prelúskam všetky tajomstvá takejto mašinky, a zistím, že na to, aby som zistil, koľko je hodín, musím urobiť viac, ako ten čarovný pohyb blížiacej sa ruky k očiam, tak ma to prestane baviť, a vrátim sa k tikajúcemu zázraku. Ale to je môj problém a musím sa s ním vysporiadať sám. A vôbec, je také dôležité vedieť, koľko je presne hodín?


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

    A stitch in time :D

  • Inač velmi zaujímavé je, ako to myslia s tým programom že za ďalších 1 500 USD z toho po 2 rokoch spravia klasické hodinky: Použije sa púzdro z tých smartwatch a do vnútra sa dá 3 ručičkový calibre 5 movement a funguje to ako klasické hodinky, čo je podla mňa úplne super nápad, za to velký palec hore, pretože čo by ma najviac odrázdalo od takých hodinik je, že po roku by boli na nič, lebo už by boli na trhu ďaleko modernejšie, ale takto by som mal za celkovo 3 000 $ na 2 roky aktuálne smartwatch a po dvoch rokoch pekné mechanické hodinky, alebo možno na nich bude možné vymeniť vnútorné komponenty.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Takto inač vyzerajú po výmene za mechanický Calibre 5:

    Dá sa to brať aj tak, že sú to mechanické TH Carrera Calibre 5 s tittanovým púzdrom atď. za 3 000 $ čo je celkom OK a k tomu navyše možnosť mať ich na prvé 2 roky ako Smartwatch. Mne sa inač takto ako mechanická verzia celkom páči a s takým uvažovaním ako som opisoval by to dávalo podla mňa celkom zmysel, len keby to nemalo 46 mm... pekný detail je, že menia aj lunetu, aby tam nebol ten nápis connected.

    Celkovo tá možnosť výmeny za mechanický strojček je u mňa najlepšia vlastnosť tohoto konceptu, keďže čiastočne rieši problém s rýchlou stratou hodnoty a rýchlym morálnym opotrebením bežných smartwatch.
    ... aj keď popravde radšej by som si asi stále kúpil mechanické hodinky za 3 000$.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches