• Ahojte tak chcel by som sa pochváliť mojimi hodinečkami sú to Timex Expedition Trail Series T49746 už majú somnou prežitých viac ako 2a pol roka. Úprimne zbožnujem hodinky vždy som obdivoval hodinky predstavujú pre mňa neoddelitelnú súčasť oblečenia. A ako som sa dostal k mojim hodinkám? Bola to uplná náhoda neviznám sa moc v hodinkách viem že mi ukazujú čas a že sa nosia na ruke :) ale nič viac, dokonca ani neviem či moje hodinky sú vôbec kvalitné a či sa jedná aspoň o dobrú značku. Moje hodinky som si totiž to kúpil v obchode zo športovími potrebami "Intersport" pri odchode z obchodu sa namňa z vytrínky usmiali a padli mi do oka. Predavačku som teda poprosil či mi ich môže ukázať akonáhle som si ich založil na ruku už som vedel že ich chcem čierne hodinky doplnené oranžovimi ručičkami a čislami bol to môj sen. Šok nastal keď mi predavačka povedala že cena hodiniek je 56€ 8| ževraj sú v akcii pretože už viac nebudú predávať túto značku. Hneď som jej podal peniaze a s úsmevom a hodinkami na ruke vykračoval šťastný domov. Od vtedy sú tieto hodinky kúskom môjho tela keď ich nemám cítim sa ako nahý stále mam pocit že mi niečo chýba keď si ich zabudnem nasadiť. Tieto hodinky majú pre mňa nevičíslitelnú hodnotu aj keď boli lacnejšie a to z dôvodu kúpil som si ich z mojej prvej výplaty a je to premňa simbol a vždy keď na ne pozriem spomeniem si ako tvrdo som makal na prvú vyplatu. S hodinkami som nesmierne spokojný majú všetko čo som chcel a hlavne nemajú luminiscenčné ručičky ale pekne sa rozsvietia cele po stlačení gombíka jediná vec ktorá mi vadí že občas sa zapnú stopky keď niečo dvíham a pod tlačidlá mohli byť na druhej stranene PS.: foto zatial ilustračné kym nevymenim sklíčko je už cele doškrabané :( prežili si toho veľa a vie mi niekto povedǎ niečo o tejto značke moc som sa o to nezaujímal ale teraz ak vie niekto niečo o tejto značke tak by som bol rad :) a ešte ak viete o nejakajom super dobrom hodinárstve v BA kde by mi vymenili sklíčko zo zachovaním vodotesnosti by ma tiež potešilo ďakujem veľmi pekne
    technické okienko :D
    Typ hodiniek - analógové
    typ strojčeka - quartz (batéria)
    farba ciferníku - čierna
    farba remienku - čierna
    sklo - minerálne
    púzdro - kovové
    remienok- plastový / gumený
    stopky - s presnosťou na 1/20 sekundy
    alarm - 1x
    dátumovka
    vodotesnosť - 100m
    podsvietenie- indigo
    širka - 40mm
    výška - 40mm
    hĺbka - 10mm

  • Vitaj :)
    Timex je povodne americka klasicka znacka hodiniek, vyrabaju ich uz dlho. Skusali vselijake vychytavky, na poli mechanickych hodiniek to boli napr. strojceky, ktore miesto syntetickych rubinov mali loziska opatrene nejakou zliatinou "armalloy", ktora plni ten isty ucel ako rubiny, ale dovod jej vyvoja bola lacnejsia cena. Tie strojceky su celkovo zvlastne, rozoberaju sa len z jednej strany, od cifernika. Teraz robia hlavne quartz hodinky. Vacsina dnesnych je uz vyrabana v Azii, co je ale bezne medzi nie "swiss made" hodinkami. Medzi quartzovymi hodinkami je to taka solidna, tradicna znacka, nieco ako Casio.
    To rozsvietenie cifernika po stlaceni gombika sa vola "Indiglo", je to ich patnent, maju to skoro vsetky ich hodinky, vratane jednoduchych oblekoviek.
    Sklicko by mal byt mineral, takze to by mali hodinari vediet vymenit, skuska vodotesnosti je samozrejmost po kazdom zasahu na vodotesnych hodinkach.
    Zvyk nosit hodinky je skutocne zelezna kosela, poznam to sam :)
    Timex mam aj ja - tu na fotke tie so zltym cifernikom, ide o model s elektronickym analogovym kompasom, prilivovymi hodinami a teplomerom.

  • Já Ti s nima přeju hodně pěkných zážitků, kterých to připomínka bude přívětivější, než představa tvrdé práce. Ať dlouho a dobře slouží.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • inak to maju pravdu s tymi hodinkami :mrgreen: ked som sa zaregistroval na asi 3 hodinkarske fora mal som 3 hodiniek...teraz mam 15 a pre svoje dobro radsej nepocitam, kolko odlahcili penazenke :mrgreen: