Putovné hodinky - Archimede Outdoor s koženým remienkom

  • ja som veľmi zvedavý ako sa mi budú pohodlne nosiť, lebo z tej chvíle čo som ich mal v rukách som mal veľmi dobrý pocit, a aj vizuálne sa mi celkom páčia.

    zaujímavá recenzia, a ešte zaujímavejšie fotky :super:

  • Quest: fakt je to takzlé? ako píšem, nemal som ich na ťahu, neviem úplne posúdiť,ale ak je to naozaj tak zlé tak je to veľká škoda. Myslám, že tie hodinky si zaslúžia viac ako taký úbohý ťah. Vodotesnosť a vzhľad z nich robí fakt skoro univerzálne hodinky, takže je to obrovská škoda.

    Mathyk: vďaka... a neboj, už sa len dva krát vyspíš a môžeš testovať :mrgreen:

  • JJ. bohužel je to tak. Pokud by prodávali hodinky jen samotné bez řemu a tahu udělali by lépe.
    Za mě je to nejhorší tah co sem kdy na hodinkách měl, i Seiko 5 za patnáct stovek na tom byly lépe.
    Jinak hodinky přesné,pohodlné,lehké
    , poměrně dobře zpracované, krásně čitelné, německy strohé.

    Přidám pár foto snad to nebude vadit.



    Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody

  • a prečo je ten ťah až taký zlý? nie je plný? vidím plechovú sponu, ale ťah je hádam kovový,nie?
    lebo z fotiek mi nepríde až taký zlý ako na Seiko5 za 60€, ale zdanie častokrát klame. :)

  • V každom prípade na ťahu vyzerajú omnoho lepšie ako na koži. Aspoň podľa fotiek z gugeľa. Škoda, že k nim aj napriek tomu nemáme ťah na odskúšanie.

  • kedysi davno boli jednym z mojich kandidatov na moje prve lepsie automaty a som rad, ze som ich vtedy nevzal a skoncil pri DA36. Nie vzdy vyber podla fotiek dopadne dobre.
    ten tah by si pochopil az v ruke ci na ruke. na questovych fotkach aj pekne vidiet ake su jeho clanky titerne oproti stajnom.... no poviem ti ze na mna neposobil moc doverihodne.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • a prečo je ten ťah až taký zlý? nie je plný? vidím plechovú sponu, ale ťah je hádam kovový,nie?
    lebo z fotiek mi nepríde až taký zlý ako na Seiko5 za 60€, ale zdanie častokrát klame. :)


    Tah je plný, ale jak jsou ty články tahu malé a tenké tak je pocitove takový chatrný, na fotce kde je mam na ruce spolecne s Steinhartama je videt, že se tah krouti a na te první fotce je videt to uchycení tahu, které na mě působí dojmem, že každou chvíli vyskočí z pouzdra. a jak si psal plechová spona. ja nevím jestli jsem zmlsanej nebo moc nárocnej, ale to je treba vec co mi desne vadi. proc na hodinkách,které jsou 10x drazsi nez Seiko 5 je spona stejné kvality. To mi hlava nebere.

    Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody

  • tak som hodinky poslal Roby-mu :hello:

    na nejaký obsiahlejší report sa asi nezmôžem. Napíšem teda aspoň to že sú to veľmi príjemné hodinky, do dažďa aj do pohody, pohodlne sa nosili na mojom zápastí. Ale keďže som ovplyvnený mojími low-cost žraločími fejkmi, tak nechápem tú cenovku :nono: . Teda môj záver je, že by som si ich určite nekúpil. :langue:

  • Zdravim. Hlasim uspesne dorucenie balicka a po rozbaleni vyzera byt vsetko v poriadku. Ozvem sa neskor a priadm aj nejake fotky. Zatial na prvy pohlad su to pekne solidne hodinky :)

  • Takže je čas aby som zhrnul svoje pocity z niekoľkodňového súžitia s týmito hodinkami. Nebudem sa zaoberať opisom technických špecifikácií, keďže tieto už boli spomenuté. Skôr by som sa zameral na vlastné subjektívne hodnotenie jednotlivých častí a v konečnom dôsledku aj celku ako takého.

    Tieto hodinky som si niekedy chcel kúpiť a ak si správne pamätám, zdalo sa mi, že sú celkom veľké. Nechápem to, pretože teraz mi pripadali naopak veľmi malé, s nízkou výškou a teda aj váhou. Toto sa samozrejme priaznivo prejavilo na pohodlí nosenia. Pre moju útlu ruku to bola zmena k pohodliu, napriek tomu očiam a hlave pochopenie tejto zmeny trvalo oveľa dlhšie. Ale späť do reality...
    Púzdro hodiniek je pekne spracované, "beznožičkové" a matné prevedenie hodnotím pozitívne, obzvlášť je pekná značená korunka jemne zapustená do púzdra čiastočne chránená výstupkami z oboch strán. Je to veľmi pekný detail. Zadná časť púzdra je na tom horšie, hrany sú pomerne ostré a budia dojem akoby neboli finálne upravené. Zadné viečko je skrutkovacie a "zdobené" iba strohými nápismi. Skrátka všetko vo funkcionalistickom duchu ale nič, čo by oku lahodilo.
    K plochému zafírovému sklíčku lemovanému úzkou matnou lunetou mám jedinú výhradu - absencia antreflexu. V sklíčku sa zrkadlilo azda všetko, čitateľnosti ciferníka by to veľmi prospelo (a myslím, že v tejto cenovej kategórii to nie je nič neobvyklé).
    Ciferník je veľmi jednoduchý. Biele indexy, čísla a ručičky na čiernom matnom pozadí sú zreteľné vo všetkých uhloch (pokiaľ sa v sklíčku práve niečo nezrkadlí, čo bolo dosť často :) ). Vonkajšia úzka časť ciferníka (vnútorná luneta) je skosená a značená sekundovým indexami kolmo na ciferník, v skosenej časti sú označené minúty v 5-min. intervaloch, toto hodnotím tiež pozitívne. Oživuje to hodinky a tiež je to pekný detail. Tvar ručičiek sa hodí k indexom ale musím priznať, že ich lesklá biela farba ma značne iritovala. Pôsobí to lacným plastovým dojmom. Luminiscenciu som veľmi neskúmal. Po nasvietení ručičky žiarili viac ako indexy s číslami a predpokladám, že aj výdrž bola adekvátna prvotnému zisteniu. Skrátka s monstrami by som ich radšej neporovnával...
    Kožený remienok je celkom podarený a k hodinkám sa hodí (aj keď si nie som celkom istý, či k tomuto typu hodiniek je vhodná koža), vyhovoval mi aj kvalitatívne. Špeciálne sa mi páčila jemná matná značená spona, podľa mňa veľmi pekná. Presnosť som neskúmal ale žiadnu veľkú odchýlku som nezaznamenal, takže diferencia bude maximálne na úrovni zopár sekúnd za deň.

    Sumár:

    Hodinky sú svojím dizajnom a funkčnosťou skutočne outdoor hodinkami. Ako som už spomenul, antireflex by im prospel. Väčšie výhrady k hodinkám nemám ale myslím, že v tejto cenovej kategórii by som asi zvolil niečo iné. Mimochodom Archimede začal predávať outdoor-y (Outdoor Protect) s púzdrom a ťahom z ocele s tvrdenou 30um vrstvou (1200HV) za skoro nezmenenú cenu. Toto môže zmeniť situáciu pri rozhodovaní.

  • Pekne opísané. Korunku som si obľúbil aj ja, veľa "naj" tieto hodinky nemajú, ale korunka k nim jednoznačne patrí. Ten antireflex potvrdzujem.V sklíčku sa odráža naozaj všetko, pri lepšom zraku by sa dali aj noviny prečítať :mrgreen: chválim fotky, krásne...

  • Tak konci sa moje obdobie, je časť posunúť hodinky ďalej. Kto je ďalší na rade? Neskor postnem fotky a zreferujem svoje pocity :)