Putovné hodinky - Archimede Outdoor s koženým remienkom

• Ďalšie hodinky na putovanie sú Archimede outdoor s koženým remienkom.

Technické informácie: http://toptime.eu/Hodinky/ARCHIM…y-remienok.html
    Viac informácii v pravidlách: Putovné hodinky od Toptime.sk - pravidlá

Cena za prenájom na dva týždne je 15 € + poštovné podľa vyžiadania. Kuriér 5 €, list 1 triedy 2 €.

Záujemcovia sa prosím hláste do tohoto vlákna.

• Ja len informačne zatiaľ, Mathyk si ďalší? (aby sme sa vedeli popredu dohodnúť, možno budem mať cestu cez BB - teraz tam častejšie chodím)
    Plusy, mínusy, pocity zhrniem na konci ;)

• Kde je nějaké diskuzní vlákno k půjčeným časoměřičům?Nebo se diskutuje tady? Ja jen abych to tady nezasíral.
    Mapo : nějaké názory a dojmy z nosení?

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody

• Po necelých dvoch týždňoch nosenia a v momentálnom pracovnom nasadení zhrniem doterajšie dojmy a pocity. :)
    + súdkovitý tvar púzdra (vždy sa mi tento tvar páčil a fakt vyzerá skvele)
    + korunka - tvar, rozmery, vrúbkovanie (dávam maximálny počet bodov)
    + váha 75g (s ťahom 120g), čiže kategória ľahkých hodiniek, veľmi rýchlo som si zvykol a po čase som hodinky ani necítil
    + WR 200m vyzdvihuje hodnotu, palec hore
    + kožený, ľahko ohybný príjemný remienok
    + zakrytie nožičiek vrchom púzdra a zošikmená plocha, ktorá prekrýva barety uchytenia remienku k púzdru - za mňa krásny prvok
    + dizajom univerzálne hodinky na večer do spoločnosti, na šport, do kancelárie, v pohode aj k obleku (či už na elegantnejšej koži alebo ťahu)
    + pocit na ruke výborný, sedia perfektne

- vadia mi indexy spolu s číslami a pootočenie čísel, na to som si nezvykol
    - pôsobia na mňa trochu malé, aj keď s korunkou 42 mm, ale 2 mm by som ešte prijal (ale je to sila zvyku, prichádzam na to, že mám rád väčšie hodinky)
    - remienok pôsobí tenšie ako v skutočnosti je (čierna zužuje :mrgreen: ) - pri púzdre 18 mm, inak 20 mm a zužuje sa na 19 mm ku koncu
    - na kovovom ťahu by som ich určite prijal viac a dostali by aj veľké plus za ťah - preferujem kov pred gumou či kožou
    - prijal by som aj priehľad na stojovňu

Lumi nedávam ani k plusom, ani k mínusom. Je prijateľná, pekná. Na chvíľku postačujúca, nie však úplne najideálnejšia.

Samozrejme všetko je o osobných pocitoch a preferenciách :amen:

Ešte presnosť. Meral som cez Watch Accuracy ale neviem či správne (paprču za to do pece nestrčím), prosím aby to ďalší preverili. Dávam na zreteľ, že hodinky dlho ležali vo výkladnej skrini a nepoužívali sa, takže asi zmeny budú smerovať k lepšiemu.
    - 24 hodín na ruke pri viacerých meraniach: -2,5s a -1,2s
    - 12 hodín na ruke + 12 hodín bez pohybu vekom dole: +2s
    - dlhodobá odchýlka: počiatočná -9,3 s, neskôr zmena na -6,2s a -4s

Celkovo hodnotím (ako v škole) hodinky známkou 3, "dobre".

Hodinky v stredu putujú Mathykovi, užívajte aj ďalší, teším sa na Vaše pocity.

Enjoy, Martin

• pekne zrhnutie. ja len k tomu tahu, skusal som si ich na nom a nie je to ziadna vyhra, hlavne kvoli chrastiacej spone.
    celkovo tieto hodinky su o nieco nizsie oproti sportaucherom, tie maju naopak velmi dobry tah.

stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

• Ja myslim, ze bud rad, ze si je nemel na tahu. Byl by jsi hodne zklamany. Kovovy naramek/tah je podle me nejslabsi cast tehto hodinek a degraduje je tak o tridu niz nez jsou

• Inak, ja sám nechápem, prečo u Archimede robia taký kovový náramok.. keď vidno, že vedia spraviť aj kvalitnejší (napr. sporttaucher).. Navyše, cena za tieto hodinky vôbec nie je nízka, takže by si to zaslúžilo tak lepší náramok ako aj kožený remienok. To je kapitola sama o sebe.. ja byť výrobcom, určite by som vymenil dodávateľa všetkých kožených remienkov.

• Ten kožený podľa mňa nie je až tak zlý, samozrejme že by mohol byť lepší, to je vec vkusu. Kovový som nemal, neviem posúdiť. Ale zas to chrastenie mne osobne nevadí. Samozrejme, že za tú cenu by sa dalo veľa vylepšiť.

• Pokud je kuze stejna jako na Sporttaucherech tak nic moc. Nosil jsem je radsi na nejake gume. Co se tyce kovu tak jak pise esqueleto u Sporttaucher je uplne nekde jinde. Nejde ani tak o chrasteni, ale uchyceni tahu u hodinek vypada jak kdyby se melo rozpadnout kazdou chvili,plechova spona, a hodne tenke dilky pusobi desne chatrne a lacine, davaji pocit jak kdyby byly taky plechove, ale jsou to plne clanky. Kdyz to srovna treba u Steinu tak ti jsou o tridu dal a to Oceany jsou cenove o 4 nebo 5 tisic levnejsi, nebo treba zminovane Sporttauchery maji tah skvele udelanej. Nechapu jak Ickler neco takoveho mohl pustit