Automatické potápky do 200€

  • veru že aj ja som zvedavý :) prvý krat čo kupujem hodinky na blind :) Ten jubile sa mi nepáčil a aj čo som čítal tak je to jeden z tých menej pohodlných ťahov (žvž depilator). Ten oyster k ním ide jak ryža k reznu jednoducho dokonalosť !:D

  • "Matus15" wrote:

    veru že aj ja som zvedavý :) prvý krat čo kupujem hodinky na blind :) Ten jubile sa mi nepáčil a aj čo som čítal tak je to jeden z tých menej pohodlných ťahov (žvž depilator). Ten oyster k ním ide jak ryža k reznu jednoducho dokonalosť !:D


    no veď to že je depilátor :pleur4: , ale ináč sa mi veľmi páči. Je možné že nakoniec skončím tiež u oystra, pozerám že ten je ešte o nejakých 10€ lacnejší, daj potom foto keď ti prídu, som zvedavý hlavne na sponu.

  • Už som si naivne myslel, že som z hodinkozberačstva vyliečený, ale priateľka mi na Vianoce kúpila "kvázi limitku" Vostok Europe Expedition North Pole-1 a som v tom späť :pascontent2: :)

    Začal som sa opäť po niečom obzerať, a keďže predmetom mojej dilemy sú Seika, ktoré sa nachádzajú v tejto téme, tak nerobím novú ale dávam to sem. Už dávnejšie sa mi páčili hodinky s pepsi lunetou a rôznymi racionálnymi aj neracionálnymi úvahami som došiel na dilemu:

    Seiko SKX009 vs Seiko SNZF15

    Skúsim zhrnúť plusy a mínusy oboch modelov, ako to vidím ja:

    SKX009
    Plusy:
    + Divers s WR 200m
    + šróbovacia korunka na pozícii 4 (praktickejšie ako na 3)
    + teoreticky sú o "radu" vyššie ako 5ky
    + Jubilee by mal byť kvalitnejší ťah ako na SNZF15
    + na http://www.creationwatches.com/ ich majú za neuveriteľnú cenu 133€
    Mínusy:
    - striktný divers dizajn
    - biely podklad day/date

    SNZF15
    Plusy:
    + univerzálnejší dizajn (prídu mi viac športové, univerzálnejšie, ako len divers)
    + priehľadný spodok (viem, je to somarinka, ale mne sa to páči :gene3: )
    + neviem prečo, ale krajšia luneta
    + tmavý podklad day/date
    Mínusy:
    - ťah
    - WR 100m
    - sú to 5ky
    - mala nešróbovacia korunka na pozícii 3
    - na http://www.creationwatches.com ich za úžasnú cenu 115€ už nemajú :/

    Perfektnú recenziu k SNZF15 napísal don2008 vo svojej téme "Čo nového v Hodinkove" :super: . Po jej prečítaní som bol na 99% rozhodnutý, že beriem SNZF15, no zaváhal som a už sa na creationwatches nenachádzajú a dilema je späť.
    Na niektorých plusoch až tak nelipnem a naopak žiadne mínusy nie sú tak vážne aby som ich nevedel odpustiť. Napríklad WR200m mi je sympatické, ale nie som žiaden potápač, aby som to vedel využiť. Maximálne budem mať väčšiu istotu, keď ich náhodou zoberem v lete k vode, ale to by mali prežiť aj 5ky s WR100. Jubilee ťah by mal byť teoreticky kvalitnejší, ale ten obyčajný na SNZF15 mi je akýsi sympatickejší...taký klasik.
    Strojček majú takmer identický 7S26 a 7S36. Okrem kameňov, tam myslím nie je žiaden rozdiel.

    Možno riešim somariny a asi každý z môjho okolia by povedal že určite a že som chorý... , ale verím, že vy tu podobne "postihnutí" :hehe: ;) ma chápete a pomôžete túto dilemu nejako vyriešiť.
    Kúpa mi nijako neponáhľa, lebo ešte stále sa vytešujem z vianočných Vostokov, na ktorých ma veľmi príjemne prekvapila kvalita spracovania aj presný a spoľahlivý strojček (je tam seiko NH35A :) )
    Najsamlepšie by bolo zobrať oba modely naraz do ruky a porovnať... verím, že by som sa možno rozhodol hneď, ale takto z fotiek je to ťažko.
    Kto to celé dočítal až sem tak :super:

    Vopred ďakujem za všetky rady, skúsenosti, postrehy, atď. atď. ... :)

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

    Edited once, last by misoo (April 16, 2014 at 3:06 PM).

  • Riešil som rovnakú dilemu a keďže som tie hodinky bral len na zábavu, tak som vybral tie ktoré sa mi dizajnovo viac páčili a to SNZF15. Keby som bral ohľad hlavne na technickú stránku, tak by som určite vybral SKX009. Konkrétne subjektívne dizajnové dôvody pre ktoré som sa rozhodol tak ako som sa rozhodol:
    - Krajšia luneta
    - plastický ciferník (vyzerá fantasticky keď sa na ňom láme svetlo)
    - pozícia korunky (som konzerva, mám ju rád na 3tej hodine)
    - tvar puzdra

    Musím sa ale priznať, že dnes by som sa asi rozhodol trochu inak a nevybral by som ani SNZF15, ani klasické SKX009. Určite by som šiel do myšiakom nájdeného SKX007 modu, aj keď cena je už trochu vyššia.

  • Aby potencionálny radiaci nemuseli preklikávať na prvú stranu, pridám obrázky:

    Seiko SKX009

    VS.

    Seiko SNZF15

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Eeech chlapi... :pasdrole: Ta to je pomoc? Že mi tu namiesto rady nahádžete XY ďalších hodiniek? :hehe:
    Či mám založiť novú tému? :-/

    ...ale aby som nebol nespravodlivý, tak obchodnik a don :super:

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Ale ja nehľadam ani nešpekulujem ďalej... len chcem nejako doriešiť SNZF15 vs SKX009... Nejaké ďalši názory prečo jedny a nie druhé.
    .... a tu zákeráci pridajú ďalších 8 modelov :pascontent: :)

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock