Automatické potápky do 200€

  • kazdy sem ide so zamerom rozhodnut sa ako ty, ale to inak nemoze dopadnut... ;)
    zober tie 009 a mas vystarane, casom uvidis ci sa posunies dalej alebo nie, ked budes chciet predat, problem nebudes mat, toto su modely, ktore su lahko predajne, pripadne s minimalnou stratou

  • S tým predajom je to u mňa ťažké. Z automatov mám doma jedny Longines, Hanowy, Seika, teraz už aj Vostok E, + troje "fashion" quartzky z dôb minulých (Levis, CAT, atď.). No a zatiaľ nemám žiadne nutkanie sa hociakých z nich zbavovať. Možno najskôr tie quartzky, ale keďže ich citová hodnota asi prevažuje nad peňažnou, tak nemám čo riešiť. Som skôr hromadič, ako menič. :gene3: :)

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Takže nakoniec voľba padla na Seiko SK009. Posledným impulzom a znamením bol inzerát člena Gio, ktorý ich predával úplne nové za priaznivú cenu.

    Po prvom zoznámeni a jednodňovom nosení môžem skonštatovať, že za tú cenu sú naozaj super! Na prvý pohľad sú vedľa monsteriek trošku menšie, ale pôsobia drahším a kvalitnejším dojmom, napriek tomu, že sú lacnejšie, ako monsterky. Asi to bude tými leštenými plochami a farebnou lunetou. Škoda, že indexy nemajú chromované lemovanie (ako SNZF15), boli by vyzerali ešte lepšie.
    Luneta má pekné, jasné farby (tmavomodrú a červenú). Na niektorých fotkách vyzerá tá červená vyblednuto, ale na nových je naživo krásne krvavá. Seikacka klasika - 120 klikov, pohyb je plynulý, presný s akurátnym odporom, na pocit lepšie ako monster (možno preto, že sú nové). Čo sa týka večnej dilemy na fórach, či je ciferník tmavomodrý, alebo sivomodrý, rozsúdil by som to nasledovne: pri bežnom dennom slnečnom svetle je tmavomodrý, pri umelom svetle (žiarovka, neón a pod.) šedomodrý. :)
    Na prvý pohľad je naslabším článkom hodiniek originálny seiko jubilee ťah. Spona je plechová a ťah s malými dielikmi pôsobi rozhrkane. Píšem na prvý pohľad preto, lebo je to tak len pokiaľ držíte hodinky v ruke. Po nasadení a nosení, musím konštatovať, že pohodlnejší kovový ťah som na ruke nemal. Vďaka malým dielikom sa pekne prispôsobi, neprečnieva, netlačí. Priateľke sa veľmi páči, že vďaka tej leštenej stredovej časti pôsobi tak vintage-luxusne. :hehe:
    Lumi je super, ako na všetkých športových seikáčoch., nie až tak ako na monsterkach, ale stačí až až. Hodinky síce majú akokeby divers púzdro, ale sedia na ruke veľmi dobre. Strojček 7S26 zatiaľ urobil 10sec do mínusu za deň, ale to sa snáď ešte zmení k lepšiemu. Ale aj keby ostalo, myslím že je to úplne v pohode.
    Myslím, že sa stanu na dlho mojími "každodennými skorouniverzálkami" a striedať s inými budem len občas. :]

    Vzhľadom na to, že už začínam uvažovať nad výmenov Hanow za niečo iné pvd, alebo s čiernou lunetou, poprosím administrátora o minimálne polročný BAN! :hehe:

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • gratulujem ku kúpe, 009 sú skvelé. :super:
    mne sa strašne páčia, ale ako keby som sa k nim nevedel dostať, stále sa mi páčia (sú takým mojím čiernym koňom) že už už ich objednávam a vždy dostane prednosť niečo iné. Tak vôbec neviem či ich budem niekedy vlastniť, ale veľmi chcem.

    ozaj ako sú na tom koncovky ťahu? sú plechové, tak ma zaujíma či pekne lícujú a či ich nie je počuť. Ja som chcel Jubille ťah ale nie ten čo robí Seiko, ale taký aftermarket s plnými koncovkami a oceľovou sponou, ten si majitelia veľmi chvália.

  • ved toto, citam kvantum textu v domneni, ze uvidim aj pekne fotky a tu nic.. rychlo ich treba nafotit, ja zatial negratulujem :hehe:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • mathyk: Ďakujem. Koncovky ťahu, myslíš tie pri spone či na púzdre? :gene3:

    misoo, cretino: Vedel som, že budú takéto nátlaky. :hehe: Fotky som nepridal, keďže internet je naozaj plný pekných, detailných a kvalitných fotografii týchto hodiniek. Moje fotografické pokusy s telefónom HTC Desire za veľa nestoja :rouge: a ťahať kvôli tomu foťák a fotiť...hmmm, neviem. :triste1: :gene3:

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Veľmi pekné hodinky... a najmä ten jubille ťah. Po tom túžim aj ja :)
    Dúfam, že s nimi budeš tak spokojný ako ja s mojimi pepsi :super:

  • Ďakujem za gratulácie. :merci:

    Prehodnotil som trošku názor na to fotenie a keď sa mi sem-tam podarí, urobiť normálnu fotku niektorých mojich hodiniek tak pridám. Pochopil som, že nejde o to, že nie je taká detailna ako sú už na nete, skôr asi o to, že je iná a môže ukázať hodinky v inom "svetle" pre prípadného záujemcu.
    Trošku vykuklo slniečko, tak som cvakol. Nech sa páči. Nosia sa ozaj pohodlne.

    Images

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • ako ja mám strašne rád tieto hodinky, aspoň teda z obrázkov. Bojím sa ale že keby som si ich zaobstaral, tak by mi nemuseli úplne sadnúť, alebo by sa mi nejaká iná drobnosť znepáčila a bolo by po láske. :mrgreen:
    inak tebe sedia parádne :super: ako keby ich vyrobili na tvoju ruku :hehe:

  • mathyk: dik :)

    Nosia sa mi naozaj veľmi dobre. Ten ťah je fakt "hrkalka" :hehe: , ale je neskutočne pohodlný. Nosím ich rád a momentálne asi najčastejšie. No a ešte aby som len nechválil, tá plechová luneta mohla byť z vnútornej strany trošku lepšie vyriešená, ale to sú fakt detaily, na ktoré asi pri hodinkách v tejto cenovej kategórii pozerať netreba. U mne dobrý soudruzi... :D :super:

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Sadli ti fakt skvele a muím uznať, že na fotkách vyzerajú či už 007 alebo 009 vynikajúco. Su to jednoducho fotogenické hodinky a majú aj veľmi univerzálnu veľkosť.