• Po prečítaní myšiakovho príspevku som si uvedomil, že naozaj tí, čo svoje hodinky nepredávajú, kupujú radi nové (ja som všetky kúpil nové). Ten pocit úplnej novoty, vôňa, absolútne nedotknuté puzdro, sťahuješ tú fóliu... Tiež už mám vysnívané ďalšie o pár levelov vyššie. Sú to IWC Portofino, ale rátam, že kým budem mať toľko peňazí, ešte viackrát zmením názor. No uvedomil som si, že keby mi niekto za moje automaty Tissoty ponúkol na výmenu Longines, asi by som nemenil, hoci je to zjavne chyba. Ale tak som sa na ne tešil, dlho ich vyberal, sporil, obzeral ich a vysvetľoval manželke, že je to naozaj nevyhnutné :mrgreen: , že by som sa ich len tak nevzdal. Je to asi chyba, ale s tou ponukou aj tak nik nepríde :D . Druhá vec, keby niekto došiel, že mi za ne dá takemr nové Vacheronky, no to by som sa asi dokázal rozlúčiť. :pleur4: :grr:

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • ja si viem predstaviť že mám viac hodiniek, ale zas nie zbierku z 20 kusov.. :D skôr to myslím tak, že jedny potápky, jedny také elegantnejšie a jedny TOP.. (raz možno.. El primero :ghee: ) .. a áno presne henten pocit novoty chcem mať.. to je ako keď som si kupujem nový telefón.. nový krásne zabalený a voňavučký :D rozhodne chcem nové hodinky.. a teda asi to budú tieto Longines-y. Obzerám ich už dlhšie, skúšal som ich raz zatial ale minimálne ešte jeden krát skúsim :P

    Tak Vám ďakujem za rady. Pomohli ste mi. Keď mi príde výplata tak hurá do Eurovei k tým krásnym blondínkam :gene3:

  • "Kubo007" wrote:

    ja si viem predstaviť že mám viac hodiniek, ale zas nie zbierku z 20 kusov...

    najdu sa i taky čo hodinky menia každy den ako ponožky :happy1:


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Urcite odporucim, keby som si mal vybrat jedine a co najuniverzalnejsie, asi by to bola cierna verzia. Ale modra je podla mna krajsia a zaujimavejsia :) V danej cene neviem ci zozenies lepsie nove..300m vodotesnost, znacka, sportovy a elegantny dizajn zaroven, citatelnost, pohodlie na ruke..Co mi na nich vadi je hlinikova vlozka lunety (sice som ju este nesrkabol, ale keramika je keramika), nie uplne super lumi (dan za biele indexy - C1) a ako spomenul raz misoo, tah by sa mohol zuzovat. Na kozu som ich este nenasadil, nemal som dovod kedze tah je super. 39mm verziu som neskusal, ale 41mm je pocitovo akurat (tiez mam cca 17cm ruku) a zatial ma nikto nevysmial, ze co za budik to mam na zapasti :hehe:

  • Oris aquis vs. Hydroconquest? Oris su mohutnejsie, vyssie, tazsie, sportovejsie. Maju menej standardne nozicky - puzdro nesplyva s tahom, no zdal sa mi kvalitnejsi a spona lepsia. Urcite chod vyskusat ci ti nebudu velke a ci budu stat za ten príplatok. Mne sa velmi pacia. Modre maju lesklu lunetu a cierne matnu, posobia uplne inak.

  • Tak už som skalopevne rozhodnutý pre Hydroconquesty v čiernej farbe (univerzálnejšie ako modré myslím). Po vianociach ich objednám :) Ďakujem všetkým za rady.

    Ešte ma napadá jedna vec. Na veľa iných fórach sa luďom páčia LDD (Longines Legend Diver).. Videl som ich, skúsil som ich.. a vôbec netuším čo na nich ludia vidia. Viete mi to niekto povedať ? Majú nejaký lepší strojček ? nejká inhouse ? alebo prečo sú také úžasné ? Na chronomágu ich má pár ludí vytipované ako definitívne hodinky 8| . myslím že na prvý pohlad teda nejak úžasné pekné nie sú.. ale keď som ich videl naživo tak boli fajn.. ale neboli to hodinky z ktorých by človek odpadol keď ich vidí (aspoň podla mňa). Dokonca aj tá cena je dosť v pohode. Tak čo je na nich ?

  • no veď toto.. na Rolex fore (nejakom zahraničnom) jeden o nich napisal že su to jediny Longinesy ktore stoja za to 8/ .. s tym samozrejme nesuhlasim :D ale jedna vec co sa mi na nich brutalne paci je ta luneta (to ako sa otáča :coeur: )
    genialna vec :) ked budem starsi tak si jedny mozno kupim tiez.. (ked sa mi zacnu mozno raz pacit)

  • a o tychto si niečo počul ? :D lebo celkom sa mi tato chrono verzia páči, ale neviem kde by som ich mohol skúsiť .. chcel by som to porovnať s tymi HC, tie už som mal na ruke

    na druhej strane, načo chrono ? :D neviem či to niekto používate ale ja som nikdy na hodinkách stopky nepoužil O.o

  • Tieto Hamiltony, co ja viem.. "Diamantove" indexy, vrubkovana luneta bez funkcie, biely datum na divnom mieste. Z fotiek by som ich urcite nevybral do uzsieho vyberu, mozno na zivo su ine.. :) U mna ma vseobecne Longines urcite lepsi cveng v uchu (a oku) ako Hamilton.

    A inac ja stopky pouzivam pravidelne, hlavne na robenie kavy vo french presse :)