• Dobrý deň.

    Som tu nový, preštudoval som si však už nejaké veci tu na fóre o hodinkách, potom pár vecí z chronomágu a dúfam, že mi niekto skúsenejší poradí dobre vybrať.

    Pôjde o moje druhé poriadne hodinky (ale prvé automaty!)

    Predstavujem si ich nejak takto : môžu byť potápky, ale nie je to priorita.. páčia sa mi aj šporotvé ale aj elegantnejšie. Bolo by dobre keby mali priehľad na strojček (aj keď možno by som prekusol aj keby nie je). Najviac asi 41mm, keďže mám ruku nejak do 17cm obvod v zápastia. Uprednostnil by som radšej nejakú známejšiu značku (moc sa mi nepáčia značky ako : archimede, stowa, doxa, damasko, seiko). Ak by išlo o potápky uprednostnil by som kovový ťah, ak by išlo o elegantnejší kúsok, chcel by som asi kožu (ideálne čiernu). Ciferník by mal byť čierny, alebo tmavo-modrý. Lumi nie je pre mňa nijak podstatná. Hodinky s chronom mi vyslvene nevadia, ale keďže jedny už mám a niekedy mi chvíľku trvá zistiť čas, bol by som radšej za nejaké "jednoduchšie".

    Aby som možno trošku pomohol, zatial sa mi celkom páčia tieto : Longines Hydro conquest, Fortis marinemaster (sú trochu mimo limit ale páčia sa mi), Tag Heuer Aquaracer 300m (zase mimo limit), Zenith elite (skoro celá tá kolekcia sa mi páči, ale znova mimo limit), IWC potápky (nepamatám si model, také čierno-žlté), Tudor Grantour.

    pridávam pár fotiek z toho čo a mi páči, aj keď verím tomu že vačšina z vás vymenované modely pozná.

    Ďakujem za vaše návrhy a odpovede :)

  • vitaj, z tych co si spomenul ti mozem (a rad) odporucit Longiny hydroconquest. Cenovo sa do 800€ zmestis akurat. akurat odporucam osobne vyskusat ci ti budu sediet 39 alebo 41-ky.
    kup ich na tahu a nasledne mozes striedat gumu (kup original, neni draha), alebo kludne aj kozky... su to kvalitne, osvedcene, krasne elegantno-sportove hodinky znamej znacky, ktoa spravi paradu aj medzi laikmi.
    PS: na priehlad sa vys.., aj tak v tej cene to nebude ziadna miss world... :)

  • Ďakujem za odpoveď :)

    viem že to za tú cenu nebude miss world, ale predsa prvé automatické hodinky :( ...

    a áno tiež ma napadlo že skúsiť ich bude určite najmúdrejšie. Včera som bol v Eurovei a bol som ich pozrieť. Vyskúšal som 39mm model, keďže 41mm nemali. Pani čo mi ich ukazovala povedala že 39mm mi podla nej úplne stačia (a celkom asi aj súhlasím.. fakt mám malé zápastie) ale aj napriek tomu chcem ešte skúsiť 41mm verziu.

    Som ale rád že niečo z toho nad čím som rozmýšlal je v pohode :cote:

    Chcel by som sa ešte spýtať na tie prvé hodinky čo sú na fotke (tie Raymond). Nenašiel som ich cenu, vlastne ani neviem o aký model ide :/ sú moc nad limit ?

  • Tie Tudory tam mám len ako príklad aby ste vedeli aké asi sa mi páčia.
    1500.. to je celkom dosť no :aille:

    skúsim tie 41mm a potom budem múdrejší

  • no limit by išiel hadam posunúť, ale neviem či o dvojnásobok :-|

    oplatilo by sa poďka teba na tie Tudory počkať ? na chrono24 som ich videl za 1600.. v obchode som ich videl (vo viedni) ale nemali cenovku.

  • Ber Longines, sú krásne a cenovo dostupné a značka má dobrý cveng. Popri tom pekne ďalej šetrí a keď našetríš, tak londžíny pekne predaj a kúp si Tudory Black Bay. Potom šetri ďalej, predaj Tudory a kúp si RLX Submariner, alebo GMT II. Tak to robí správny hodinkomaniak aby ukojil svoju vášeň, zažil trochu adrenalínu, prerobil pár eur, vyskúšal čo najviac hodiniek a nakoniec našiel hodinový kľud :D

  • no to je celkom zaujímavá myšlieka.. :D Ja som myslel že to funguje nejak tak, že si kúpim prvé hodinky, budem sa z nich tešiť.. pri tom šetriť na druhé.. potom kúpim druhé.. tretie.. a tak ďalej. Nečakal som že ich budem predávať.. :D zdá sa mi to nefér voči chudátkam hydroconquestom, že ešte ich ani nemám a už viem, že ich strelím len preto, lebo chcem tudory :-/ (raz).. a potom chudátka tudory, lebo ich strelím a budem chceť RLX

    to je ako začať chodiť so ženou keď už dopredu viem, že ju za pol roka vymením za inú.. lebo ma omrzí, alebo nájdem lepšiu. Pri tom v hlave stále budem mať nejakú tú svoji vysnívanú.

    je mi ale jasné že hodinky nie sú ženy, to som napísal len tak.. :D ak to bolo mimo tak sa ospravedlňujem. Len neviem či chcem potom hodinky predávať. Ale ak hej, nebolo by dobré hladať medzi značkami ktoré sa predávajú dobre ? a ktoré nestratia na cene nejak moc tým že ich budem nosiť ?

  • ..inak povedane, castokrat je cesta cielom :)

    ak tie HQ zozenies pouzivane za dobru cenu, za ktoru ju za nejaky cas budes predavat a neprerobis na tom, budes k tomu vsetkemu aj spokojny :)

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Kubo, úplne sa s Tebou stotožňujem, pokiaľ ide o predaj hodiniek. Nie som zďaleka až taký hodinkomaniak ako mnohí na fóre, teraz mám svoje prvé automaty, plus dokopy mám pár ďalších hodín (ešte zo dve mechaniky, z toho jedny Omegy po dedkovi (len musím dať opraviť puknuté sklíčko plus remeň), quartzove certinky), nie je medzi nimi žiadny extra drahý kúsok. Ani jedných by som sa však nikdy nevzdal, ku každým mám vybudovaný vzťah. Neviem pochopiť, že niekto sa najprv z hodiniek teší ako malé dieťa a o pár mesiacov ich predá, ale každý z nás je iný.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • ďakujem za odpovede :)

    a viem že Hydroconquesty zoženiem za lacno použité, ale neviem.. už aj 100 eur sa mi zdá velmi vela za niečo čo už niekto nosil. Ja si radšej kúpim nové a vychutnám si ten krásny pocit (ktorý sa dúfam dostaví :D). Myslím ale že ich predávať nebudem :naah:

  • Porovnávať ženy s materiálnymi statkami je trochu mimo ;) Časom možno zistíš, že hromadenie nie je práve najpraktickejšie, navyše predaj ti umožňuje vyskúšať si drahšie kúsky a kým nájdeš naozaj tie pravé, tak to chce skúsiť množstvo hodiniek. Navyše každý má nejaké tie svoje vysnívané a k nim vedie cesta tŕnistá tak prečo si ju nezpríjemniť. Ako napísal cretino "aj cesta môže byť cieľ". S niektorými kúskami som sa ťažko lúčil, ale prišli nové a urobili novú radosť a zväčša ešte väčšiu. Navyše ťa každé jedny trochu profilujú a posúvajú tvoj vkus k tým pravým, ale tak každý sme iný a každý to vníma inak, niekomu stačia jedny hodinky a niekto bude mať 30 kusov seiko 5 a nikdy ani jedny nepredá. Je to o povahe, o preferenciách a samozerejme aj o financiách.

  • Ja som hromadic, v podstate ku kazdym hodinkam mam nejaky pribeh a neviem/nechcem sa ich zbavit. Druha vec je, ze nerad kupujem pouzivane veci a takmer vzdy uprednostnim nove. To mi ulahcuje rozhodnutie na predaj, kedze by som vela prerobil :) A v neposlednom rade, bavi ma hodinky striedat, momentalne si neviem predstavit vlastnit iba jedny.. Takze za mna kup Longines a potom setri na Tudor a potom na Rolex :hehe: