Cesta tam a späť už nie...

  • Aj napriek tomu, že som tu nový, chcem sa podeliť s radosťou, ktorú tu pozná asi mkaždý z Vás :D

    Asi rok sa pohrávam s myšlienkou, že si kúpim nové hodinky. Asi päť rokov som používal Rotaxy, ktoré som považoval za niečo "lepšie" aj keď ide o quartz. Je pravda, že za ten čas bola raz menená batéria a idú perfektne. Ani neviem ako, našiel som fóra o hodinkách a začal špekulovať. Lákalo ma niečo športové, ale aj slávnostnejšie a keďže som nenašiel žiaden kompromis mám z ničoho nič dvoje nové hodinky :) Epos 3346 a Vostok Europe K-3 Submarine. Oboje automaty - teda ako hovorím laicky - so "živým" strojčekom.

    Epos 3346 - to je to, čo ma dostalo... Najprv som pokukoval v obchode po Vostok ekranoplan, ale aj tu na fóre ma odhovorili - 440 eur za quartz, ktorý bol po mojom vyskúšaní na mojej ruke "obrovský" by nemalo zmysel... Síce som investoval nakoniec oveľa viac, ale myslím, že to stojí za to, aj po stránke kvality.

    Moje prvé dojmy z týchto hodiniek? Na ruke vyzerajú naozaj výborne. Trocha som síce pomaturoval nad tým ako ich nastaviť - ale to bola príjemná maturita :) Presnosť som zatiaľ na sekundy nesledoval - skôr sa zatiaľ teším keď sú na ruke. Vo vnútri šľape ETA cal. 7751. Kupodivu mám pocit, že aj remienky na týchto hodinkách sú iné ako na tých, ktoré sa predávajú bežne za pár korún (eur) - je tvrdší a pevnejší. Mám však obavu, že sa používaním "poláme" pri zapínaní a preto uvažujem o remienku s motýlikom (sponou) - ak sa dá taký Epos zohnať - prípadne náhrada.

    Ďalšie dojmy a radosti doplním neskôr, keď sa zabehneme :)

    Teda v skratke o jednosmernej ceste k hodinkám, kde niet cesty späť.
    Tak posúďte, či som urobil dobre :mrgreen:

    Skúsil som urobiť pár foto - sú to len pokusy tak sa nesmejte :D

  • Hodinky sú to parádne :super:, aj keď mňa zlatá až tak neberie... Nech ti robia radosť čo najdlhšie. Čo sa týka remienkov, tak tam nemusíš riešiť originalitu, kúp kvalitný remienok a motýlikovú sponu od zabehnutých a overených výrobcov a máš vymaľované... Najlešie viacero remienkov, aby si mohol obmieňať vzhľad. Takto ťa budú baviť oveľa dlhšie ;) .

    Tempus Fugit

  • pekne hodinky so slusnou nadielkou komplikacii
    ak su to tie z chronomagu, tak boli za vybornu cenu!
    gratulujem a nech ta dlho tesia!

    Breitling Super Avenger / Breitling SuperOcean Heritage Chrono / Steinhart Aviation Chronograph / G-Shock GW-A1100 / Sea-Gull Chinese Military / G.Gerlach Otago

  • su krasne a aj ked su zlate a ja zlato nenosim, kludne by som spravil vynimku. je mozne ze by si sa objavil na najblizsom hodinkozraze?
    :)

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • no najlepsie v bratislave, ale aj v kosiciach sa stretavaju. nemas mesto v popise tak takto tazko povedat ci s tebou ratat :mrgreen:

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Naozaj nádherné. Urobil si určite dobre, tak nech slúžia a prinášajú radosť!

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim