• Ale na názor ostatných daj tak na 30% max., zvyšok musí byť tvoje rozhodnutie, lebo ty ich budeš nosiť. Ale podľa mňa sú tie modré krajšie a isto majú aj dobrý strojček, takže si kupuješ hodnotu. Ak sa ti zunujú, predáš ich s menšou stratou ceny ako tie quartz.

  • diky za ten link tam som ich nasiel tie quartzy za 620e..je neuveritelne kolko tu pytaju za tie iste..ako skoro 300e navrch pytat je svinstvo.

    Idem do quartzov su krajsie podla mna.

    Diky

  • Grand Seiko robí tiež baterky a nikto na ne nepovie krivého slova (otrasná spona na ťahu sa neráta) :D

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • Quartz má význam a povedal by som že aj v tej cene. Ak sa dá isto nekupuj za retail cenu a väčšinou ide ukecat nejakú zľavu. Takto cez net aspoň 20% dole. Hodinky sú to pekné. Mňa na tomto druhu hodiniek trochu odrádza integrovaný kožený remeň. Zmeniť to na hocičo iné bude ťažké a drahé. Ja by som ich veľmi usilovne hľadal na ťahu. Ale teda ako tu bolo povedané - ty si rozumieš a ty ich budeš nosiť. Každopádne ak si pre ne rozhodnutý gratulujem l výberu. ML je fajn značka. Myslím že budeš dlho spokojný.

  • To Padriguesh: No objednal si niečo? V sobotu som videl tie ML, čo sme sa o nich bavili, neboli zlé. Mali viac modelov, aj s ťahom, aj s remienkom v Eurovei, teplo tam bolo strašne.

  • A chces urcite nove z obchodu? Tu napriklad vies kupit skoro nove automaty za cca 350.

    Ahoj, áno chcem nové a iba quartzky prozatím, na automaty som ešte nedorástol, hodinky riešim len cca 8 mesiacov (teoria bez veľkej praxe). Na automaty to chce čas ešte, isto pôjdem do neakých, ale fakt to až v najbližších rokoch. :) diky

  • To Padriguesh: No objednal si niečo? V sobotu som videl tie ML, čo sme sa o nich bavili, neboli zlé. Mali viac modelov, aj s ťahom, aj s remienkom v Eurovei, teplo tam bolo strašne.

    Homer:

    ... som z Kysúc a nemám cestu nikam, kde by mali Maurica, Žilinu som pobehal tam mali Junghansy, Luminoxy, Vacherony a ine krásky ale Maurice som nevidel nikdaj.

    Áno idem do nich! :) a tento week ich objednám cez ten uhrinstinkt_de, no písal som im a že od 07/2021 je nová vyhláška kedy si oni odčítajú svoju DPH a vymení sa za našu DPH t.j. ma to vyjde aj s poštovným neakých max 770e, tie quartky.

    Stále lepšie ako tu za 900e. S manželkou sme si to prešli a tieto sú fakt krásne a momentálne mi ide o to, aby aj vyzerali elegatne a aj boli praktické.

    Príde môj čas aj na automaty :) 8o

  • K tomu sa treba dopracovať postupne, a možno ani vôbec, je to individuálne, máš pravdu. Kolkáte v poradí budú tieto?

    štvrté iba, mám jedny pulsary ocelové quartzy polo elegatné, casio dw5600BB športové, casioak GA-2110SU žlté a budú tieto Maurice.. ale páči sa mi viac značiek, no drahé špás sú tieto hodinky celkovo.. dať 400+e na hodinky neni len tak najma ak máš rodinu, deti, dom a ďalšie hobby (domáce hudobné štúdio a audiofíliu) heh

  • možno by si mohol pre začiatok v automatoch skúsiť Seiko SKX009 sú dosť populárne a dizajnovo (podľa mňa) tiež podarené. Cenovo jazdené od 250 vyššie, čo nie je za potápky s pepsi lunetou vôbec zlé :)

    IG: hodinking

  • A zrovna Seiko SKX, osobne nechápem tú auru u týchto hodiniek. Mňa vôbec nepresvedčili o svojich "kvalitách". Vyhotovenie puzdra nič moc, lícovanie je kapitola sama o sebe, základný strojček a ten ťah ala chrastítko no neviem.

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • Keď už tak Citizen, podľa mňa sú lepšie, ak si vyberieš ten správny model. Ja som tu značku moc nemusel, ale dosť mi učarovali a kúpil som si postupne štyri po sebe - všetky max. spokojnosť za tú cenu.

  • Keď už tak Citizen, podľa mňa...

    Kdysi jsem měl titanový Skyhawky, ten původní model. Neměly chybu. Pak jsem měl ještě dvoje další a vše ok. Ale taky jsem viděl Skyhavky v oceli a to byl v kvalitě zpracování proti titanu strašnej rozdíl. To už je asi víc jak deset let.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1